Web
Analytics
TECUCI

Plângere penală împotriva USL pentru mită electorală


spray-Finkelstain-electoral-2_tecuci.eu   Alianţa Pentru Progres a depus o sesizare la Biroului Electoral Tecuci prin care s-a adus la cunoştinţă că miercuri, în zona cartierului Bălcescu ( n.r. – dar si in alte cartiere), reprezentanţii Uniunii Social Liberale, au împărţit la cetăţeni, bunuri cu valoare electorală (spray insecticide şi pliante electorale) având imprimate etichete caricaturale, cu conotaţii injurioase la adresa Partidului Democrat Liberal şi a candidatului pentru primăria Tecuci a Alianţei Pentru Progres, Eduard Finkelştain. Biroul Electoral a hotărât sesizarea organelor de poliţie abilitate în vederea constatării şi sancţionării faptelor contravenţionale semnalate cu drept de contestaţie în termen de 3 zile. Mai mult deputatul Mircea Toader a declarat miercuri seară la o dezbatere electorală televizată (Realitatea TV) că pentru faptul amintit mai sus s-a depus plângere penală la Parchet pentru mită electorală.

Plangerea a fost facuta in temeiul legii electorale:

Art. 109 – (1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum si în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de către alegători constituie infractiuni si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Punct de vedere:  contactat telefonic în jurul orei 20 pentru a oferi un punct de vedere, candidatul USL Daniel Ţuchel, aflat la o întrunire electorală cu tecucenii, a precizat că în cursul zilei a fost în Galaţi şi Ţepu şi nu ştie nimic despre împărţirea vreunor pliante şi insecticide.

Flayer_Finkelstain-electoral_tecuci.euFlayer-Finkelstain-electoral-2_tecuci.eu


18 comments

 1. Ce vei face cand tuchelul tau va pierde primaria ?
  Cu cine o te dai ?
  De ce nu ai si tu o pozitie verticala , banul vine si pleaca , noi raminem , nu crezi ?
  Hai sa fim oameni si atat
  Noi cei care incercam sa scriem cate ceva si nu vrei sa ne publici

 2. Mi-e milă de el când îl văd congestionat şi agitat, veşnic nemulţumit, negând ce fac ceilalţi, el nefăcând nimic.
  Omul nu urmăreşte depăşirea mărginirii lui, se mulţumeşte să-i critice pe alţii. Dă o mare importanţă lucrurilor mărunte şi este puţin atent la esenţă. Mizantrop şi răzbunător, indispus de realizările altora, se dovedeşte incapabil să-şi atingă ţelurile. E un exemplu tipic de mitocan.Toţi semenii lui i se par nişte fiinţe inferioare, nişte parveniţi, care nu-şi merită locul pe care îl ocupă.Toţi sunt ignoranţi, profitori, nespecialişti, cu realizări intelectuale dubioase. Alergând în dreapta şi în stânga, ironizând pe unii şi pe alţii, ajunge să se iluzioneze şi să creadă că are o activitate. De fapt, nu are nimic în afara frustrărilor şi complexelor pe care le acumulează în fiecare zi.

  Din păcate, sunt unii oameni destinaţi să nu trăiască decât partea urâtă a vieţii!

  Analizati, ganditi, judecati si abia apoi votati.

  EU AM ANALIZAT, AM GANDIT, AM JUDECAT.

 3. Am primit si io un spray de genul acesta acasa si chiar l-am intrebat pe cel care mi l-a dat de unde este , si acesta mi-araspuns foarte mandru de el ca e de la PSD apoi dindusi seama de eroare mi-a spus de la USL . Deci tot un drac . Am ajuns mai rau ca-n jungla sa fim hartuiti electoral dar fara nici un program electoral concret si viabil . Ce sa spun foarte urat . Sunt scarbit si totodata dezamagit de aceasta mizerie in care suntem tarati cu totii vrand nevrand .

 4. FOAMEA politicienilor si cea a acolitilor pupin curisti se acutizeaza!!!

 5. V-a este frica de TUCHEL? De ce il tot sapati ?, si cu aceste spary-uri de unde stiti voi ca sunt facute de USL? Poate le-a facut fiky singur sa se creada o victima ca sa duca tecucenii in eroare.. SI CU ACEL ZIAR A LUI FIKY CREDE-TI CA V-A REZOLVA CEVA? LUMEA ESTE SATULA DE 8 ANI DE CHIN,UNDE NU AI LOC DE MUNCA, UN LOC DE CASA SAU UN ANL NOI NU AVEM CUM SA PRIMIM. MERGETI LA ANL-URI IN ZONA CA LOCUIESC NUMAI OAMENI CU BANI SI MASINI SCUMPE LA FEL CA SI CEI CU LOCURILE DE CASA DE LA PRMARIE SE FAC NUMAI VILE…… PANA UNDE ATAT RUSINE? VOTATI SCHIMBAREA

  1. Astfel de spayuri se dadeau si azi in piata.Cei care le imparteau erau de la PSD.

  2. Bine ca il dau copiii lui de gol. Spune ca nu a dat el spray-urile? Dar de ce fiica lui si-a intrebat colegii de la scoala “va place ce spray-uri a dat tata in oras?” ? Si-i mai fac si campanie in scoala de genul ” daca parintii vostri voteaza cu tata va da transport gratuit…”

  3. confirm si eu ca cei care distribuie asemenea produse electorale sunt de la USL (la mine e unul de la PNL).

   campanie murdara a celor de la USL.
   asta m-a determinat sa-mi schimb votul. tuchel sa ramana la tara, la coada vacii.
   nici macar la pazvante, cat de golan ar fi, nu am vazut asemenea comportament in aceasta campanie electorala.

   votati orice, numai tuchel nu !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. Finkelstain si ai lui, disperati ca pierd alegerile locale la scor de maidan sunt cei care au declansat campania murdara. S-a tot spus ca USL-ul a amplasat ilegal panouri electorale. Dar de ce nu spune nimeni ca in Parcul Central (“Parcul Pazvante” – de parca l-a cumparat sau l-a mostenit) sunt numai bannere si postere cu Pazvante? Si Parcul Central este domeniu public iar aceste materiale electorale sunt amplasate ilegal. Tot PDL-ul a declansat campania murdara prin ziarul-ficuica “Zona Tecuci”, care este impartit peste tot prin oras de catre minori. Nu v-ati saturat de propaganda portocalie (pardon verde inchis)? Daca sunt asa de corecti si siguri pe ei ca vor castiga alegerile, de ce umbla cu cioara vopsita? Daca vreti sa fiti in continuare reprezentati in Parlament de oameni ca Mircea Toader, Carmen Axenie sau Laurentiu Chirvasuta, care nu au facut nimic pentru Tecuci in ultimii 4 ani, desi au facut parte din arcul guvernamental, votati echipa APP. Daca vreti schimbare votati USL. Voi decideti viitorul orasului nostru.
    Apropo, de ce va e atat de frica de Tuchel? Daca se dovedeste ca nu va fi capabil si nu isi respecta promisiunile, peste 4 ani ii vom da un vot de blam, asa cum vom face acum cu Finkelstain.

 6. Nu stiu daca Tuchel stie de asa ceva,..daca sunt PSD-isti ori PNL-isti cei care au facut asa ceva,dar aici e un razboi…si in razboi si in dragoste totul e permis.Mai grav e ca dupa ce Tuchel va iesi primar(sa presupunem)…….cu ce consilieri ne vom alege???????? cu Gegi..cu Galbenus…cu Grigoras…cu Butunoiu…s.a.m.d.
  Sa speram ca Tuchel va fi o mana de fier, si ca nu isi va face de ras pregatirea militara si va reusi sa faca ORDINE in DEZORDINE!!! Multumesc anticipat celor care citesc, si au o …parere!!!

  1. Ca tot veni vorba de consilieri… si de alte pareri… Cred ca acesti consilieri sunt, poate cel mai mare rau al administratiei locale… studiati cu atentie listele de la toate partidele si veti observa cum aceasta afacere… a consilierilor din componenta Consiliului Local… s-a transformat intr-o veritabila afacer e de familie… si… intre famiglii… Veti obseva cum, pe lista unui partid apare barbatu’ iar la alt partid, apare fimeia… sau batranul tata candideaza din partea unui partid, iar ficioru’ apare la alt partid… cica,”daca nu cade, pica”… sau, culmea increderii in forta electorala a unor partide, vezi pe lista si barbatu’ si fimeia si, pe ici, pe colo, si cate un veric… probabil de gradul I, sau poate nu conteaza gradul… ce nu “prinde” unu’, poate agata celalalt… o reparatie pe ici pe colo… pe la vreun parc, ceva… pe la schimbat vreo dala… reparat vreun trotuar, pe undeva… pe la vreun obor sau vreo piata noua, sau macar vreo piateta prin spatele blocurilor… vreo noua farmacie pe undeva… vreun nou grup de tarabe prin piata mare… si cate si mai cate stiute si… mai ales, nestiute, dar aducatoare de mari foloase materiale… acestia sunt consilierii nostri, care candideaza pe listele tuturor partidelor.. si ei de culori politice la fel de indoielnice ca si partidele pe care vroiesc sa le reprezinte… Oricum, a fost mare inghesuiala pe liste, pentru a obtine un loc… mai in fata… Si va fi mare inghesuiala la “taraba” pe care se vor vinde voturile viitorilor alesi.. pentru a se materializa proiectele derulate “in folosul comunitatii”, bineinteles… cum credeati altfel? Doar vor fi cheltuiti miliarde peste miliarde pe durata celor 4 ani care vor veni… majoritatea din buzunarele noastre…

   1. de multe ori am fost de acord cu ideile dvs., acum imi pare rau nu aveti dreptate. Cel putin in ceea ce priveste gradul de rudenie intre candidatii transpartinici. Poate sunt vreo doi frati sau tata-fiu pe listele unor partide care nu au avut acces niciodata in consiliul local. Pe listele celor trei partide care conteaza, nu exista asa ceva dar inteleg ca pentru frumusetea expozeului puteti scrie orice si banui de capatuiala pe oricine. Stimate domn asi dori exemple concrete pentru a continua sa mai dau crezare ca postati comentarii cat-de-cat credibil. Am o simpla intrebare: de ce oamenii imacualati, morali si incoruptibili nu se regasesc pe nicio lista de consilieri sau macar sa candideze ca independenti? Nu acesta este sensul democratiei adevarate : sa dam votul celor in care avem cea mai mare incredere ?

    1. Revedeti va rog listele publicate si veti regasi singur numele pe care doriti sa vi le dau eu exemplu…verificati si PP DD ul si useleii si pe ceilalti si veti observa ca nu fabulez …in anii trecuti,acelasi lucru…cu alte sau cu aceleasi nume…Apoi celbrul exemplu al “dinastiei” Tuchel…Cred ca “revolta” dumneavoastra ar trebui sa se manifeste in planul adevarat al neaccederii in Consiliul Local a unor concetatenii “imacualati, morali si incoruptibili care nu se regasesc pe nicio lista de consilieri sau macar sa candideze ca independenti…” asa cum afirmati dumneavoastra insiva…Nu sunt de ajuns exemplele pe care le dati tot dumneavoastra…in cunostinta de cauza:”Poate sunt vreo doi frati sau tata-fiu pe listele unor partide care nu au avut acces niciodata in consiliul local”…nu ar fi si atat de ajuns ? ca nu si-or trece tot “arborele ginecologic” pe liste de partid…Daca sunteti cu adevarat candidat pe una din liste…ce sa zic…va urez succes…atat timp cat va veti manifesta ca fiind “imaculat,moral si incoruptibil…” …asta in situatia in care ocupati o pozitie favorabila pe lista respectiva…Aveti grija mare la cei care va inconjoara…

  2. Asta cu ”sa faca ORDINE in DEZORDINE!!!” e mortala.
   Pai dezordinea din oras e provocata chiar de Tuchel si de armata lui de agitatori, care pur si simplu au sufocat orasul.La tot pasul esti agresat la propriu de tot felul de indivizi si de uriasele panouri, de 1000 de euro bucata, prin care ni se promit cele mai nastrusnice lucruri.Eu unul nu stiu cum o sa faca tot ce promite , in conditiile in care firmele familiei domniei sale sunt datoare vandute si pe rolul judecatoriei Tecuci asteapta la rand alte zeci de dosare in care se cere executarea silita a familiei Tuchel. Cum din propriul buzunar nu poate plati, din cel al primariei nici atat, pentru-ca dl. primar a spus clar ca nu sunt bani, nu vad cum v-a duce la indeplinire aceste promisiuni. Da am citit undeva ca a pus ochii pe cele 25 de ha de la fostele unitati militare pe care vrea sa le vanda si din comision sa asi plateasca uriasele datorii pe care le are si bineinteles cheltuielile prilejuite de campania electorala.

 7. Tuchel este un b..xx,care vrea sa faca avere pe vorul nostru,ce face el? da mita.. la puscarie…. omoara oameni cu pancarde puse aiurea in oras? la Kaufland si Balcescu? vreti sa il votati? vreti schimbare? mare greseala faceti!

 8. Interesant! Imaginile ne sunt foarte cunoscute.
  http://www.favor.ro/2010/finkelstain-minte-si-la-radio-pe-banii-tai/
  http://www.favor.ro/2009/a-pierdut-pariul-cu-tecucenii/
  Sa-l saboteze careva pe candidatul Tuchel? A jucat la cacialma Pazvante? Ori Samir Oanca a fost sponsorizat de capelmaistrul Diaconescu in ajun de “sarbatori”?
  Ori printr-o miscare de forta, cu orice risc, Tuchel a vrut sa le arate cine-i jupanul?
  Totusi, dupa explicatiile acestuia, putin cam puerile, nu trebuie sa fii neaparat prin Tecuci ca sa urmaresti personal distributia door-to-door cu niste tineri (si nu putini). Toate celelalte actiuni de informare, legale, desfasurare anterior, s-au desfasurat pe baza de voluntariat sau tineri retribuiti pentru asta. Si nu l-am vazut de conashul Tuchel la interval.
  Cred ca si Tuchel, in acest caz, are motive serioase sa afle cine l-a sapat. Succes in investigatii!
  Cred ca e groaznic sa fii victima electorala… 🙂

Comments are closed.