Web
Analytics
TECUCI

West Nile a ajuns şi la Galaţi


tantarÎn România s-au înregistrat 7 cazuri de infestare cu West Nile, două persoane pierzându-şi viaţa * Populaţia este sfătuită să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari * Este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptom de boală
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat ieri după-amiază, într-o conferinţă de presă, că în România s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile, iar două persoane au decedat, ministerul anunţând forurile europene şi alertând comisiile de specialitate.  Demnitarul a declarat că au fost 80 de persoane testate, din care au fost confirmate cele şapte cazuri de West Nile. De asemenea, sunt în curs de confirmare două cazuri probabile, primele probe fiind pozitive, ceea ce confirmă prezenţa virusului, dar este nevoie de repetarea analizei. Un alt caz este în evaluare clinică.
Victima gălăţeană a virusului  West Nile este din Cavadineşti
„Pacienta în vârstă de 68 de ani este din Cavadineşti. Fusese în prealabil internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi. S-a suspicionat o meningită şi s-a luat decizia efectuării testelor specifice pentru identificarea eventualei infectări cu West Nile”, a precizat dr. Valentin Boldea (FOTO), din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi.
Din câte am înţeles, probele biologice au fost trimise către Institutul Cantacuzino în cursul zilei de vineri.   „Pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase, unde se află internată şi în acest moment. Se pare că ar fi în comă. Luni după-amiază a venit de la Institutul Cantacuzino confirmarea că femeia suferă de West Nile”, mai spune dr. Boldea.
Cum se va proceda în perioada imediat următoare? „Din zona respectivă se vor recolta ţânţari pentru teste şi apoi se vor stabili paşii următori. Ultimul caz de infectare cu West Nile s-a înregistrat în judeţ într-o zonă din apropierea Tecuciului în anul 2007”, a mai declarat medicul citat. (Gabriel Kolbay) … citeste intreg articolul
Sursa: Mediafax