Web
Analytics
TECUCI

Turism pentru cerşetorie


Florin Bâtcu la cersit in tulceaDe  ceva vreme, în Tulcea, cu o frecvenţă săptămânală îşi face apariţia un tânăr fără picioare. Se deplasează cu ajutorul a două dispozitive din lemn, iar trupul este postat pe un suport de lemn cu rotile.
Cerşitul, unica sursă de venit
Florin Bâtcu locuieşte în judeţul Galaţi, la Tecuci, are 36 ani, patru copii, cel mai mare are 14 ani şi  nu are nicio sursă de venit. Nu ştie pe unde să umble, nu are habar ce drepturi are. Nu are nicio sursă de venit, cu excepţia cerşitului prin judeţul de baştină  sau prin judeţele limitrofe. Câştigă, în medie 50 de lei pe zi, dacă elimină costul deplasării şi mâncarea. „Nu ştiu pe unde să mă duc şi ce drepturi am. Eu mă duc de obicei la microbuz, dau 5 lei la şofer şi ajung la Brăila, la Galaţi, la Tulcea. Nu cerşesc în gura mare. Oamenii îmi dau cea au sau ce pot. Castig câte 50 de lei pe zi, dacă dau deoparte ce mânânc şi drumul. Vara câştig mai mult. Poate chiar şi 100 de lei, dacă mă duc pe faleze, pe la terasele cu turişti“, spune Florin.Trenul i-a tăiat picioarele
Florin Bâtcu nu mai are picioare de la 16 ani. Îşi aminteşte că era cu nişte colegi, mergea cu trenul spre Iaşi şi nu avea bilet. Ca să nu-l prindă controlul, a deschis uşa vagonului cu intenţia de a sări din mers. Nu i-a reuşit saltul iar trenul i-a tăiat picioarele. A stai ani prin spitale. Nu mai vrea să-şi amintească de groaznica întâmplare. Putea să fie mort, spune acesta. A scăpat cu viaţă, dar fără picioare. Asta nu l-a împiedicat să aibă o familie.
„Soţia şi cei patru copii sunt întregi. Doar soţia este cardiacă şi nu poate munci. Stă mai mult pe acasă. Eu câştig din cerşit. Cel mai mare copil, un băiat are 14 ani, cel mic are şase ani. Cu ce să trăim toţi şase?“, spune Florin.
Sursa: Tulcea-info.ro