Web
Analytics
TECUCI

Un ziar pamfletar tecucean – Organul


La prima vedere, cititorul care vede acest titlu pe manşeta unei publicaţii, ar putea crede că e vorba de organul de partid sau de poliţie, ceea ce nu este nici pe departe adevărat. Organul este titlul unei noi publicaţii apărută recent pe piaţa Tecuciului. Ii salutăm prezenţa tonică, vivantă, caustică  şi-i urăm viaţă lungă, receptivitate şi drum drept spre inima cititorilor – mulţi-puţini, câţi au mai rămas conectaţi la zăbava cetitului în aceste vremuri de indiferenţă şi dispreţ cultural, când cuvântul scris este dislocuit de imaginea televizată.  O nouă publicaţie apărută într-un orizont de aşteptare, oricare, înseamnă  o nouă  revigorarea a opţiunii democratice, iar tenta caustică şi pamfletară a publicaţiei reprezintă o experienţă inedită pentru spaţiul cultural tecucean. De multe ori, sub masca glumei nevinovate, a pamfletului şi a ironiei spumoase se pot spune multe adevăruri usturătoare şi indezirabile. Forma pamfletului declarat îi scuteşte, pe autori, de urmări juridice nedorite, deşi culpa morală, acolo unde afirmaţiile sunt lipsite de acoperire, rămâne ca o pată stânjenitoare pe obrazul celui ce cultivă gluma izvorâtă din fabulaţie, chiar dacă e zornăită în manieră caustică. Oricum, dispunerea pamfletară a materialelor e suficientă pentru siguranţa juridică a semnatarului, ea nu trebuie dublată şi de uzanţa pseudonimului.  Tecuciul n-a avut până acum o publicaţie de această factură, deşi pamfletul n-a lipsit niciodată din paginile publicaţiilor locale. De asta spun, factura noii publicaţii este în mare parte inedită şi reprezintă un fel de Academie Caţavencu la nivel urbei tecucene. Sunt sigur că va fi căutată, citită şi apreciată de comunitatea noastră provincială. Mult succes şi viaţă lungă.

Cărturăciosul


4 comments

  1. As fi apreciat publicatia daca ar fi fost originala. Am constatat in ea copii grosolane ale site-ului timesnewroman.ro Respect originalitatea din toate nivelele insa raman dezamagit de nume stimabile ale presei tecucene ascunse in pseudonime jalnice.

  2. Publicatia este ilegala,n-are ISSN si scrisa parca de unii care n-au absolvit clasa a 8-a prin limba romana folosita.La scoala,tovarasi! Si abia apoi in presa.Fie ea si de Tecuci.

Comments are closed.