Web
Analytics
TECUCI

UPDATE: Oameni vechi, tranzactii noi – documente


Utilaje Ecotec Tecuci  Ecotec se vrea a fi societate cu raspundere limitata (SRL). De fapt primarul doreşte acest lucru, de ceva vreme. Conform actului constitutiv, Unitatea Administrativ Teritorială Tecuci, reprezentată de Eduard Finkelstain, în calitate de asociat unic fondator, a hotărât să constituie o societate comercială cu personalitate juridică şi de interes local. Societatea, dacă va trece de votul CL, se va constitui în forma juridică de societate cu răspundere limitată, cu asociat unic. Denumirea societăţii va fi SC Servicii Zone Verzi ECOTEC SRL. Pe statul de funcţii sunt 20 în conducere şi 91 muncitori. Aşadar, asociat unic Eduard Finkelştain, director general (primul administrator) Tatiana Blejeru, director Dan Scurtu, director tehnic Iulia Scorţa, director economic-post liber încă. Nu sunt ocupate funcţiile de şef serviciul Zone Verzi, şef Serviciul Salubritate, şef Servicul Depozitare sortare gunoi, pentru acestea fiind necesare studiile superioare. Durata concesiunii este de 5 ani, iar durata de recuperare a preţului este de 5 ani. “Pentru bunurile concesionate, concesionarul va plăti concedentului o redevenţă anuală de 60.000 lei, care se va indexa cu rata inflaţiei. Redevenţa se va achita în două rate, pentru anul 2011, redevenţa va fi achitată pentru perioada cuprinsă între data înfiinţării SC ZV Ecotec SRL şi sfârşitul anului 2011″ se specifică în contract. Punctele de lucru ale societăţii sunt Rampa Rateş, Staţia de sortare şi tratare mecanică, Salubritate, Zone Verzi. Bunurile ce aparţin domeniului public şi privat, închiriate catre Ecotec sunt în valoare de 2.707.982 lei. Pentru acestea se va plăti 8.125 lei/an. Bunurile, terenurile aferente precum rampă depozitare, seră, teren aferent, platformă de compostare şi terenul aferent, birou, sunt în valoare de 2.479.891 lei. Acestea vor fi concesionate către Ecotec SRL pentru suma de 12.400 lei/an. Totalul sumei de încasat anual de la Ecotec pentru închirieri şi concesionări va fi de 20.525 lei. De menţionat ar mai fi şi faptul că, “capitalul social subscris al noii societăţi Ecotec este de 200 lei”. Rămâne la aprecierea Consiliului local să aprobe, sau nu, înfiinţarea noii societăţi.

Mai jos aveti actul constitutiv al societatii Ecotec srl :


7 comments

 1. Domnule “consilier”,(ghilimelele sunt puse din două motive, pe care “consilierul” le cunoaşte, deja!)
  Îmi place că ai spirit de luptător, te bagi la “războaie”, uneori argumentat, alteori(ca acum)cam pripit, dar importantă este lupta, până la urmă.Oricum, apreciez că eşti deschis în “lupta” pe argumente, civilizată, ceea ce te situează peste contracandidaţii tăi, la care singurele arme sunt din categoria “pumnii mei minte nu are!”.
  Dar în cazul de faţă, pentru că eşti mai tânăr, mai impetuos, te-ai pripit a doua oară şi doar te-am avertizat!
  Domnule “consilier”, toate aşa zisele “argumente legale” pe care le invoci nu schimbă cu nimic ceea ce observam în comentariile anterioare. Felul în care te autopropui şi te identifici ca persoană, cu CNP şi adresă, lasă loc de mari interpretări legale. Ştim ce înseamnă U.A.T., dar formularea corectă ar fi fost “reprezentată de primarul în funcţie”. Fiind un act constitutiv, va trebui modificat când nu vei mai fi primar. Sau să înţeleagă tecucenii că ai hotărât să fii primar pe viaţă? Dacă nu vei mai fi primar, vei fi tot asociat unic şi fondator…atunci cum vei fi scos din actul constitutiv al SRL-ului?
  La art.2 se vorbeşte de “asociat unic” prevăzut în actul constitutiv şi nu de A.G.A.-reprezentată de C.L. Deci hotărârile sunt luate de asociatul unic şi fondator – respectiv dl. Finkelstain – în ceea ce priveşte asocierea, cesionarea, mărirea de capital. Este o diferenţă fundamentală şi nu te preface că n-o sesizezi, că eşti băiat deştept! Ne vorbeşti de convocarea A.G.A. în şedinţe, pe când eu sesizam aspecte privitoare la decidenţă, la deciziile concrete şi curente. În acest comentariu îmi dai dreptate când spui că treaba cu 2/3 din consilieri este doar o propunere. Ea nu figura în proiectul de hotărâre! Într-un act legal contează numai ce este scris, nu intenţia! Aşa că eu nu sunt dezinformator, atunci tu eşti “neatent”, ca să nu zic altfel.
  Este adevărat că din punct de vedere tactic şi strategic ai făcut o mişcare de curaj şi cu urmări în echipa de consilieri din care faci parte, executându-l pe Scurtu cu Basalîc la pachet, dar observ că nu faci referire deloc la observaţiile de esenţă pe care le-am făcut vis-a-vis de înlocuirea echipei Scurtu-Basalîc, cu echipa Holban-Blejeru-Cazacu. Să înţeleg că ţi le însuşeşti? Chiar nu ai găsit alt manager decât o subingineră mediocră, ce a fost plimbată de la Primărie la Romprest, de acolo la dl. Petrea, de unde a mai “dat din casă”? Sau tocmai de asta o promovezi? S-au terminat oamenii capabili din Tecuci la familiile Cazacu şi Scorţa? Sunt lucruri evidente şi deranjante, care afectează imaginea “consilierului”! Aproape pot afirma că eşti cel mai implicat şi cunoscător consilier din administraţia publică locală şi cred că pui suflet, deoarece observ că doreşti să argumentezi lucrurile, dar(ca de obicei)aduci argumente pe lucruri minore, nu pe esenţă şi evidenţă, pentru a abate atenţia în altă direcţie. Dar eşti tânăr şi mai ai timp să te îndrepţi!
  Văd că daţi unele bunuri în concesiune şi închiriere srl-ului nou înfiinţat, dar nu văd pe listă cele două maşini noi pe care le exploatează Ecotec-ul. De ce? Vis-a-vis de directori…nu-s cam mulţi? Iar dacă tot se transferă şi “activul şi pasivul”, transferaţi şi banii din fondul de închidere a gropii de gunoi Rateş, care, aşa cum afirmă Scurtu în situaţia economică, s-ar ridica la 14,672 miliarde lei vechi? Dar, “consiliere”, ia verifică matale aceşti bani ce au fost colectaţi de la tecuceni, mai sunt în acest cuantum în acest cont, ori s-au evaporat? Responsabilitatea închiderii gropii de gunoi, cine o are acum?
  De ce trebuie să mai faci o societate când o aveai pe cea a lui Cazacu?(SC Pieţe…etc.) Am înţeles că trebuia să-l mulţumeşti şi pe Holban, să refacă fosta echipă de glorie Holban-Blejeru-Moiceanu, că bani există : taxa de habitat! Posibil să mai dea Moiceanu un tun, ca la fostul Termsal-falimentat şi Romprest?
  Îmi place că-l citeşti pe Platon, dar(parafrazându-te)aş spune aşa : citeşte-l pe Platon, dar mai important învaţă legile ţării şi aplică-le! Te corectez : nu te-am făcut filozof, ci întreprinzător. Şi mai ales nu a afirmat nimeni, în niciun comentariu, că preiei gratis Ecotec — te-a luat gura pe dinainte, nu fă public ce-ţi doreşti!

  1. domnule inteleg ca ai o problema cu primarul Tecuciului, ca nu il placi, ca ceva sau cineva te indeamna sa-l denigrezi dar iti repet NU SUNT PRIMAR, nici al Tecuciului nici al unui alte localitati. Sunt un consilier din cei nouasprezece care fac parte din Consiliul Local Tecuci. Cum prietenia cu administratorii site-ului este vadita sunt sigut ca imi stii si identitatea. Revin la ideea initiala si sunt convins ca prin raspunsurile pe care mi le dai vrei sa critici/ironozezi actiunile si persoana primarului. De aceea nu am vrut sa-mi divulg identitatea pentru ca doream un dialog despre idei si nu persoane. In rest, am tras concluzia ca nu ai citit sau nu ai inteles argumentatia mea si rezumi totul la: primarul E. Fikelstain este actionarul unic, pana la moarte, al propusei SC ECOTEC SRL. Pacat credeam ca poti mai mult.

 2. 1-Pentru a respecta adevarul trebuia sa postati Actul Constitutiv al societatii integral, stimata ziarista NP. Astfel,
  ,, Cap IV CONDUCEREA SI ADMINISTRAREA SOCIETATII
  Art 13- In temeiul legii 31/1990, totalitate partilor sociale fiind detinute de asociatul unic, acesta are totalitatea drepturilor si obligatiilor ce revin legii, Adunarii Generale a Asociatilor, fiind exprimate prin hotarari ale CONSILIULUI LOCAL TECUCI.
  Art 14-(2) Convocarea Adunarii Generale A Asociatiilor in sedinte ordinare se face de catre, administrator/director general sau la solicitarea a 1/3 din CONSILIERII LOCALI in functie, cu cel putin 5 zile inainte de ziua fixata pentru tinerea acesteia, aratandu-se si ordinea de zi.
  Art.16(1) In cadrul asociatului unic al societatii, hotararile se adopta cu votul majoritatii absolute. ( adica jumatate plus unu din numarul consilierilor aflati in functie- iar la acest aliniat s-a propus ca anumite hotarari sa se adopte cu votul a 2/3 din numarul total al consilierilor aflati in functie)
  (2)Hotararile luate de CONSILIUL LOCAL TECUCI, CARE INDEPLINESTE ATRIBUTIILE ADUNARII GENERALE,sunt supuse procedurilor prevazute de Legea 215/2001 privind administratia publica locala, actualizata la zi.”
  2- Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) este o entitate juridica relativ recenta care inglobeaza consiliul local si primaria localitatii respective. Reprezentantul legal, conform legii, al UAT-ului este primarul localitatii. Consiliul local, tot conform legii, nu are statut de persoana juridica. Banuiesc ca de aici a aparut confuzia, voita sau nevoita, ca primarul si-a facut srl din ECOTEC.
  3- In conformitate cu organigrama pe care ati afisat-o exista o functie de director general, una de director tehnic si una de director economic. Faptul ca domn Scurtu se dorea director in continuare asta e o alta discutie.
  In incheiere vreau sa va reamintesc o axioma: a spune numai o jumatate de adevar tot minciuna se numeste. In cazul de fata, am inteles ca trebuiau aduse argumente care sa demonstreze clar cum primarul doreste sa preia gratis ECOTEC-ul.
  PS- Pentru ATENA- Nu aspir la statutul de filozof-de-Tecuci dar ,,AMIC IMI E PLATON DAR MAI PRIETEN IMI ESTE ADEVARUL”.

  1. @Consilier
   Postarea documentelor imi apartine. Daca puteti sa-mi trimiteti pe e-mail restul de documente, o sa le postam deindata. Sper sa o faceti pentru buna informare a celor ce ne acceseaza. (tecuci@tecuci.eu)

 3. Din scurt-ari, in blege-nii; din basili in cazaci si din scoarta-n scoarta se holbeaza cu-lita si fin de tot, si dirijoral, ca la 0 grade K se incearca iluzii optice si financiare…
  Acum o vreme se spunea des ” m-am saturat ce prostie”, dar s-a schimbat vorba asta, pentru ca acum mai adevarat este ” m-am saturat de prostire!” Demult nu mai am sentimentul sa mai existe vreo sansa de revenire… nimeni in jurul meu nu mai crede in omenie… nimeni nu mai ravneste la cinste… aproape ca as lua-o indarat, chiar daca asta m-ar baga-n origini… macar as sti de ce… adica, ne-am baga la mama cu placere… macar ca nu a lasat pe lume niste jigodii.

 4. Felicitari domnule primar si multumim atat colaboratorii cat si intreg personalul ECOTECULUI pentru ca in cele din urma,mai bine mai tarziu decat niciodata ni l-ati luat de pe cap pe acest individ d**t numit SCURTU. Chiar daca ma repet cunoaste toata lumea ca acest individ avea un comportament iesit din comun, dictatorial, amenintator, lipsit total de caracter,avand convingerea ca este pe mosia lui, intrun cuvant era imposibil sa colaborez cu el.
  Aflarea ca va fi schimbat l-a scos din sarite scotand demonul la iveala din el, avea si motive doar pierdea atatea afaceri aflate in curs de derulare drept pentru care arunca in biroul viceprimarului nervos nevoie mare cererea de concediu de odihna.
  De ce oare, o fi obosit SCURTU muncind la atatea afaceri pentru propiul buzunar, sau are nevoie de timp sa dea fuga la Galati sa faca anticamera la finul TUDORACHE, pentru a cere disperat ajutor a nustiu cata oara sa-l salveze. Vom trai si vom vedea, oricum mare, mare bucurie si extaz la aflarea vestii ca SCURTU nu va mai fi. Apropo d-na BLEJERU are un nume bun in oras si se pare ca este potrivita pentru acest post la acest SRL.Ne mai auzim…

 5. Când am citit primul articol despre ședința de CL din 10 oct. a.c. am crezut că-i glumă și-am comentat ca atare. Apărând acest articol, însă, m-am documentat și-am rămas ”ca la dentist”! După ce mi-am revenit țin să fac câteva precizări :
  Chiar în 11 consilieri hotărârile privitoare la Spitalul Anton Cincu (organigrama și regulamentele) au trecut, deci primarul și consilierii au dat mână liberă marelui manager Dragoș Teodoru să facă ce vrea în spital, dar mai ales să deschidă robinetul cu angajări la momentul oportun, căci diferența dintre 463 posibil de angajat și 371 angajați în prezent, adică 92 de posturi vacante pot fi și ”resursă” și ”masă de manevră electorală” la momentul oportun.
  Despre eficiența cheltuirii banului public în spitalul fără medicamente și materiale medicale strict necesare — nu se spune nimic.
  Dar trebuie să spun că starea de ”ca la dentist” mi-a fost indusă de proiectul de hotărâre care a fost amânat a doua oară, cel cu noul SRL ce se vrea înființat. După ce l-am parcurs am înțeles de ce au fost așa de puțini consilieri prezenți. Nu dezinteresul este singurul motiv al absenteismului, ci se mai poate adăuga frica de ”bomba” ce ar putea fi amorsată prin votarea acestei hotărâri, ba chiar și trădarea între partenerii din CL, care spre sfârșitul mandatului vor să se disocieze de primarul Finkelstain (cam greu de realizat, totuși!) dar în același timp nu vor să-l scape pe primar să aibe în mână, discreționar, toate ”butoanele” (că tot sunt la modă în aceste zile) ce îi pot aduce victoria în 2012.
  ”Verdele crud” din CL se simte folosit și abandonat în ”căsnicia” încheiată în 2008, pentru că Edy se ”iubește” pe ascuns cu ”galbenul exclus” și pe alocuri, în punctele esențiale, cu ”roșu din returnările ilegale de TVA” (căci dosarele trebuiesc ținute sub ”capac”!) dar și alte ”roșețuri” derutate. Starea de fapt presupune existența a două posibile situații :
  1. Fie domnul primar Finkelstain a aruncat masca de aparentă eleganță și legalitate a comportamentului și a afișat sloganul ”Mă doare la bască!”–asta presupunând că este absolut sigur pe rezultatl alegerilor din 2012.
  2. Ori este presat de echipa restrânsă din jurul său ( Cazacu și Holban ) să creeze ”resursă” pentru viitor și să reconfigureze echipa viitoare.
  Sincer, când am citit documentele, m-am îngrozit cât de proști sunt luați tecucenii, că pot înghiți astfel de autorități, ce nu mai au nici minima jenă de a respecta măcar aparențele, ci dau băieții pe față jaful și găștile. Sunt vorbe dure, dar voi atașa copii după documentele originale și vă veți putea convinge singuri că cele afirmate sunt acoperite cu dovezi. Veți vedea că ceea ce afirmam cu ceva timp în urmă despre Scurtu și despre neregulile ce le face la Ecotec sub patronajul și protecția viceprimarului Basalîc a fost folosit ca instrument și unealtă atât cât a fost necesar, iar acum dl. Finkelstain l-a ”scurtat” cu tot cu Mihăiță Cristinel protectorul, aducând în față noua echipă : Holban + Tatiana Blejeru ( amant-lâcuri, devize de lucrări, comisioane, etc.) și ”Sacrada Familia” Cazacu, el și ea, în tot și în toate!
  Dar, de departe, cel mai tare lucru mi se pare chestia cu ”calitatea de asociat unic fondator a domnului Finkelstain” în cadrul noului SRL ce se vrea înființat. CL este eludat, driblat, iar asociatul unic și fondator își acordă toate drepturile în luarea deciziilor în cadrul acestui SRL. Acest SRL care gestionează bunurile publice ale CL, iar decizia va fi luată de un singur om, capitalul social – deci și răspunderea, așa limitată cum este – se limitează la cei 200 de roni din proiect. La fel de tare mi se pare art. 3 alin. 2 din proiect, citez : ”Prin hotărârea asociatului unic ( Finkelstain )
  a) – sediul social principal al societății va putea fi schimbat în orice altă localitate din România. (????) Păi, societatea asta cu răspundere limitată este a Tecuciului, de ce ar urma să fie schimbat sediul?
  Sau la art. 1 alin. 2 — cui să cesioneze părțile, cu cine să se asocieze și de ce numai asociatul unic ( Finkelstain ) să hotărască singur aceste lucruri?
  Fiți atenți : expunerea de motive o face dl. Finkelstain care se autopropune ( și CL va aproba!) ca asociat unic fondator. Păi, ce facem domnilor? Schimbăm numai partenerul, pleacă Florea, vine Cazacu? Cazacu/el la piață, obor, parcări, cimitir, zoo…Cazacu/ea la Ecotec și zone verzi, desemnată prin hotărâre de CL, deci nici nu se mai ascund! Holban solicită prin referat – Finkelstain aprobă! Prim administrator (foarte apropiata Holban) –asociat unic fondator.
  Dar ca să mai închidă și gura consilierilor, mai apare și un director tehnic( ???) pe nume Scorța Iulia. Cunoașteți cumva un consilier Scorța Mihai, zis Mișulică? La mai mare, băieți! Înșirați-vă numele în denumirea societății, puneți un SRL în coadă, aprobați-l în CL și stingeți lumina tecucenilor, ca să nu vă mai vadă grozăviile!
  Exemplificare-detaliere :
  S.C.”Finkelstain, Holban, Blejeru, Cazacu, Căzăcița, Scorța, Scorțata –piețe, oboare, cimitire, gropi de gunoi”SRL…mai pe scurt, în două cuvinte ”bani mulți”! Mi se pare ”că cam miroase”!

Comments are closed.