Web
Analytics
TECUCI

Vom avea un nou cartier in Tecuci


UM1589 Tecuci demolata Spatiul fostei unitati militare din strada Gheorghe Petascu nr.64-66 se va dezvolta in urmatorii ani, proiectul amplu cuprinzand atat locuinte tip ANL, supermarket Kaufland cat si Campus scolar.
Astfel lucrarile incepute cu aproximativ doi ani in urma pentru Campusul scolar au inceput a prinde contur, valoarea de peste 21 milioane lei fiind acordata de catre Ministerul Educatiei pentru realizare. Practic va fi o scoala ce va cuprinde 24 de clase, biblioteca, laboratoare, sali de lectura plus cabinete, fiind o cladire de doua etaje. Va exista si camin internat cu  75 dormitoare deservind 300 de elevi. In alta cladire cu etaj va functiona cantina, clubul si terasa pentru intruniri atunci cand timpul permite. Alte 15 garsoniere vor putea fi locuite de catre profesorii care nu ar mai fi nevoiti a face naveta sau sta in chirie. Pe langa aceste corpuri va exista o sala de sport, in sala fiind prevazute 300 de locuri pe scaune pentru public, acestea fiind asezate in gradene.
In aceeasi zona (fosta UM 1589 Tecuci) se vor construi locuinte pentru tineri intre 18-35 ani, care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta pe piata libera, in cadrul Programului de constructii pentru tineri. Amplasamentul va fi situat in partea de nord-vest, avand o suprafata de 13.463 mp si va fi transmis Agentiei Nationale pentru Locuinte in folosinta gratuita pe durata executarii lucrarilor. Promovarea si finantarea investitiilor privind constructiile de locuinte destinate inchirierii se face in conformitate cu prevederile  legale referitoare la investitiile publice, prin Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de ordonator principal de credite si Agentia Nationala pentru Locuinte in calitate de autoritate de implimentare. Beneficiarul direct este Consiliul local Tecuci, iar beneficiarii vor fi tinerii in varsta de pana la 35 ani la data repartitiei. Ansamblul de locuinte va fi alcatuit din opt tronsoane cuplate cate doua, cu 112 unitati locative. Fiecare tronson de locuinte va cuprinde opt apartamente cu doua camere si sase apartamente cu o camera. Si tot in aceeasi zona a inceput deja dezafectarea  suprafetei terenului de 15.464mp, si in vederea construirii unui supermarket Kaufland.

A relatat N.P. tecuci.eu