Web
Analytics
TECUCI

Am venit să colindăm


Expozitie masti populareAfară a nins ca-n poveşti şi am trecut oficial la „ora de Crăciun”. Moş Nicolae a venit, ne pregătim să-l întâmpinăm pe Moş Crăciun. Cu brazi împodobiţi, cu multă veselie, clinchete de clopoţei şi colinde intrăm în lumea fantastică a Sărbătorilor de iarnă. Crăciunul este sărbătoarea renaşterii spirituale.  Sărbătoarea capătă frumuseţe şi solemnitate prin noi, prin ceea ce facem pentru cei din jurul nostru. Galeria „Helios” a Bibliotecii Municipale „Ştefan Petică” Tecuci găzduieşte, în perioada 15 decembrie – 10 ianuarie, expoziţia de măşti poplulare „Am venit să colindăm,/Dom, Dom să-nălţăm!”. Expun Elena Gheorghiu şi „Micii meşteri populari” de la Parohia „Sf. Dumitru” Tecuci. Elena Gheorghiu se află la a treia expoziţie personală; între timp a reuşit să atragă un grup de fetiţe ( Crina Tudorache, 7 ani, cea mai mică, Coman Georgiana, Uţă Mirela Claudia, Văcăruş Alexandra, Hristache Ana de la Şcoala nr. 10 „Dimitrie Strurdza” Tecuci şi Iustina Coman de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”. Măştile expuse pe simezele galeriei ne încântă ochiul şi sufletul şi ne introduc în lumea mirifică a sărbătorilor; în mijloc „tronează” un brad impunător împodobit cu măşti.
La vernisajul din 15 decembrie invitaţi speciali au fost elevii clasei a VI-a de la Şcoala nr. 3 Lieşti, îndrumaţi de profesor Mihaela Bulai care a şi vernisat expoziţia; copiii din Lieşti au cântat colinde iar la final eleva Diana Purice, clasa a VIII-a, aceeaşi şcoală, ne-a emoţionat până la lacrimi; a interpretat două colinde specifice zonei Lieşti.
Copiii din Lieşti au primit în dar câte o mască confecţionată de micii meşteri populari şi dulciuri, fructe şi covrigi de la organizatori şi invitaţi.
Printre invitaţi s-au numărat profesori, consilieri din cadrul Comisiei pentru cultură a Consiliului Local, bibliotecari din comunele vecine şi de la Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” Galaţi, colegi de la Muzeul Mixt şi prieteni ai expozanţilor.

A relatat: Manuela Cepraga

Masca popularaMasca popularaMasca popularaMasca populara