Web
Analytics
TECUCI

Un teren vandut, altul concesionat


Teren de vanzare In sedinta ordinara de zilele trecute unul dintre proiecte a vizat vanzarea unei suprafete de teren de 300 mp situat pe strada Mihail Manoilescu nr.35 catre Ana Varlan. Practic dansa a solicitat cumpararea terenului intrucat pe el are amplasata locuinta proprietate, specificandu-se ca are achitate la zi impozitele si taxele locale. Amplasamentul nu putea avea o alta destinatie deoarece este deja ocupat de constructie. CL a decis ca pretul de vanzare sa fie de 20 euro/ mp plus TVA, perfectarea vanzarii facandu-se in termen de 30 zile. Un alt proiect a vizat concesionarea terenului in suprafata de 1060 mp, fiind situat pe strada Stefan cel Mare nr. 91. Terenul a fost concesionat catre SC Mihramfor SRL cu sediul in str. Stefan cel Mare nr. 119. S-a hotarat ca redeventa anuala sa fie de 8, 20 lei/mp/an plus TVA si va fi indexata anual cu rata inflatiei. Durata concesiunii este de 49 ani, cu plata redeventei pe o perioada de 25 ani. Pe terenul solicitat concesionarii societatea comerciala are de fapt constructii cu destinatia magazie materiale.


3 comments

 1. Ciudat la Varlan. Mai intai si a construit casa pe terenul primariei si apoi la cumparat? Cum i s-a dat autorizatie de constructie daca nu avea acte de proprietate pe teren?

 2. Cineva cu care m-am consultat este de parere ca nu ar incapea 200 de masini pe acel teren, cum estimasem eu, ci cam 80. Chiar asa fiind, refacand calculul, s-ar obtine 8000 euro pe an, adica suma pe care o primesc prin concesiune.
  Dar, chiar daca ar obtine si mai putin, mi se pare o eroare imensa sa cedezi un teren situat in preajma unei zone supraaglomerate, intr-o perioada cand in toate orasele se simte o nevoie acuta de spatii de parcare.

  Este inadmisibil sa-i condamni pe cetatenii simpli, co-proprietati ai acestui teren si ai altor bunuri la fel de “bine” administrate, la vacarmul care era astazi in zona pietei, la inghesuiala si dezordinea zilnica din unele zone ale orasului!

 3. Si se mai plang ca nu au spatii pentru parcari!
  D-lor considera ca a transforma jumatati din carosabilul – si asa ingust – in spatii de parcare cu plata, este o normal!
  Nu le pasa ca strazile sunt sufocate de masini, e mai important sa-si serveasca un amic.

  Sa facem un mic calcul: daca in doua zile pe saptamana, cand Stefan cel mare si zona pietei sunt sufocate de masini, s-ar folosi o parcare de marimea acestui teren, s-ar putea parca 200 masini cam 5 ore. Percepand taxa de 1 leu pe ora, intr-o saptamana se strang 2000 lei, in 40 de saptamani 80 000 lei, adica 20 000 euro pe an. Iar terenul ramane la dispozitia comunitatii, nu dat pentru 25 de ani.
  In calculele facute am eliminat total 16 saptamani, cand circulatia e mai redusa, ca si restul zilelor din saptamana, cand parcarea ar putea fi totusi folosita si s-ar mai obtine bani suplimentari. Amenajarea n-ar presupune decat asfaltare si desenarea limiilor de demarcatie.
  E greu de tolerat atata … in administrarea avutului public!

Comments are closed.