Web
Analytics
TECUCI

Un nou regulament pentru comercianti


foto: alltimesport.ro

Incepand cu data de 1 august a.c. se va aplica noul ” Regulament de desfasurarea activitatilor comerciale Tecuci”. Regulamentul a fost trambitat din data de 9 iunie , dezbaterea publica urmand sa aiba loc in data de 14 iulie, ora 10, la Sala mare a Primariei. Practic, in noul Regulament impus se scrie pe 25 pagini despre zonele publice unde se pot desfasura activitatile comerciale in municipiul nostru, zonele interzise comercializarii. Se specifica si ca sunt interzise orice structuri de vanzarea produselor etnobotanice. Se subliniaza despre consumator, comerciant, comertul cu amanuntul/ de detail, comertul cu ridicata/ en gros, comert ambulant, serviciul de alimentatie publica, structura de vanzare, comertul in zonele publice, etc. Prevederile Regulamentului au in vedere mai multe obiective, totodata reglementandu-se si activitatile din sectorul comercial si al serviciilor de piata, cerintele desfasurarii acestor activitati, structurile de vanzare, practicile comerciale si regulile generale de comercializare, precum si sanctiunile in caz de nerespectarea prevederilor. Cetatenii care doresc sa comenteze/recomandeze cu privire la noul Regulament o pot face trimitand pe adresa de e-mail a Primariei primtecuci@yahoo.com, ori depuse la registratura institutiei de la parter sau trimis pe fax la numarul 0236/816054, pana in data de 14 iulie, ora 9. Regulamentul poate fi studiat  AICI


5 comments

 1. Actualul edil a „ieşit” primar deoarece „a bătut palma” cu Lazăr, iar cînd situaţia s-a inversat ( Edy-primar şi Lazăr-consilier local) se purtau ca „feciorul cu tătucu* ” şi tare se mai sfătuiau unul pe celălalt! Cineva din Cuza-Vodă ştieeee!!! Ce anume ştie? Păi, de ghes*eft, ce altceva!

 2. Problema cu marfa de pe trotuare nu este chiar atat de spinoasa. De fapt conform legii, au voie sa expuna pe jumatate de metru. Frumusetea este ca mai toti comerciantii isi bat joc de domeniul public si un anume domn din primarie „LUCIAN GRADEA” care ar trebui sa ii ia la intrebari, ori nu vede, ori isi trage si el partea(stiti voi care). PRIMARUL? Primarul nu poate sa fie omniprezent, iar daca anumiti functionari nu isi indeplinesc nici macar simplele atributiuni de serviciu, e foarte greu sa se aplice pana si cele mai simple aspecte alae legii.

  1. Of, ce grijuliu esti tu cu primarul! Nu poate fi omniprezent… Hai ca ai reusit sa ma faci sa zambesc. Cum Dumnezeu nu le stie cand el se plimba toata ziua prin oras?!? Cand nu te astepti, hop si el. Stie prea bine ce se intampla, domnule Narcis, pardon Bust. Cu acordul lui tacit se intampla toate in acest oras. A, dar tu nu poti sa musti mana care te hraneste. Am inteles, dai in subalterni ca sa iasa basma curata primarul. Este o tactica si asta, nu spun ca nu. Dar nu este frumos. Mai ales ca ai niscai interes pe langa domnul pe care il ponegresti. Sau ma insel? Eu zic ca nu.

 3. O propunere:
  – sa fie interzisa scoaterea afara pe trotuare marfurilor de orice fel, mai ales a sicrielor, crucilor sau a altor ,,produse mortuare”. Cu alte cuvinte sa nu mai fie blocate trotuarele (domeniul public, nu ?)cu nici un fel de marfuri…

  1. Sustin propunerea lui Teodor.
   Teodor, vei ajunge primar! 🙂
   Spun asta deoarece, cand actualul primar era un tanar si revolutionar consilier, citeam in ziare ca se lupta ci Lazar exact pemtru eliberarea trotuarelor de marfuri atarnate si insirate. Cum si pe mine ma deranjau acele marfuri insirate pe trotuare (acum sunt mult mai multe!) mi-am zis: iata primarul pe care il aleg!

   PS Daca ajungi, vezi sa nu faci si tu la fel! 😕

Comments are closed.