Web
Analytics
TECUCI

Ultimele centrale termice din Tecuci, scoase la licitaţie


centrale termice dezafectateUltimele două centrale termice de cartier ale fostei societăţi de termoficare din municipiul Tecuci, Termsal SA, aflată în lichidare judiciară, sunt scoase la licitaţie de firma lichidatoare Sierra Quadrant SRL. Licitaţia se va desfăşura pe 26 noiembrie, la ora 13.00, în Tecuci, pe strada 13 septembrie, nr. 5, potrivit anunţului de licitaţie publicat pe site-ul www.executari.com. Conform aceleiaşi surse, preţul caietului de sarcini este de 500 de lei.  Cele două clădiri, care până acum câţiva ani erau puncte de distribuţie a apei calde şi a căldurii către populaţie, sunt situate pe Aleea Vasile Alecsandri şi, respectiv, pe strada Costache Racoviţă.Prima este mai mare şi mai scumpă decât a doua. Astfel, imobilul de pe Aleea Vasile Alecsandri are o suprafaţă construită de 370 de metri pătraţi şi un preţ de pornire de 84.000 de lei, inclusiv TVA, în timp ce imobilul din strada Costache Racoviţă are o suprafaţă construită de 235,95 metri pătraţi şi un preţ de pornire de 54.300 de lei.
Împreună cu clădirile se vând cazanele de apă caldă, devenite imobile prin destinaţie. Terenurile sunt proprietatea Consiliului Local Tecuci”, se arată în anunţul de licitaţie.
Ieri centrale termice, azi baruri sau săli de fitness
Fosta societate de termoficare din Tecuci, Termsal SA, a intrat în lichidare judiciară acum câţiva ani, după ce a acumulat datorii uriaşe către furnizori şi către stat, pe fondul ratei crescute a debranşărilor şi a încasărilor slabe de la populaţie.
„În 2004, când am venit la Primărie, Termsal era practic în faliment, avea datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi. Am încercat să menţinem societatea pe linia de plutire, adică să împiedicăm creşterea datoriilor, însă a fost foarte greu căci 75 la sută din populaţie era deja debranşată de la sistemul centralizat de încălzire, iar restul de 25 la sută nu-şi plătea consumul de apă caldă şi căldură. În aceste condiţii, am optat pentru varianta lichidării societăţii”, a declarat viceprimarul municipiului Tecuci, Cristinel Mihăiţă Basalic.
Dintre cele 11 centrale termice din reţeaua Termsal, nouă au fost vândute în ultimii ani de Administraţia Finanţelor Publice, care a recuperat astfel banii pe care societatea îi datora statului.
„Cele două centrale termice de cartier vândute de Finanţe au fost cumpărate de persoane juridice, SRL-uri din Tecuci, care le-au transformat în spaţii comerciale, baruri sau spaţii de producţie, una a devenit locuinţă şi a fost închiriată, iar alta a fost amenajată ca sală de fitness”, a spus viceprimarul Tecuciului. … citeste intreg articolul.
Sursa: Viata-libera.ro