Web
Analytics
TECUCI

Sinistratii vor primi locuinte de necesitate


Liceul Agricol din cartierul Balcescu, orasul Tecuci  În cadrul ultimei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Tecuci, unul dintre proiectele de hotărâre „arzătoare” a fost şi cel privind acordul Consiliului Local cu privire la amenajarea unor locuinţe de necesitate. Imobilul ce face obiectul proiectului de hotărâre în discuţie, aflat pe strada Prundului nr. 28, a avut destinaţia de unitate de învăţământ şi aparţine domeniului public al municipiului Tecuci. Ca urmare a solicitării adresate de către reprezentanţii administraţiei publice locale tecucene, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a emis avizul privind schimbarea  destinaţiei imobilului fostului Grup Şcolar Agricol, compus din clădiri şi teren, din spaţiu de învăţământ, în spaţiu la dispoziţia Consiliului Local Tecuci, în vederea amenajării de locuinţe.Cei vizaţi a beneficia de aceste demersuri sunt „veşnicii” locuitori ai taberei de sinistraţi, care locuiesc în condiţii mai mult decât vitrege.

La această dată, pe amplasamentul taberei de sinistraţi se mai află un număr de 19 module locative, în care locuiesc 89 de persoane, dintre care 40 sunt copii. Modulele locative care aparţin rezervelor statului sunt debranşate de la alimentarea cu energie electrică, neavând surse de încălzire. Majoritatea persoanelor nu au nicio sursă de venit, fapt ce a făcut imposibilă găsirea unei alternative de asigurare a unei locuinţe. Municipiul Tecuci nu are asigurate  locuinţe de necesitate care să poată fi folosite, atât în această situaţie, cât şi cu altă ocazie determinată de un eveniment nedorit. Amenajarea unor locuinţe cu minimă dotare, ce poate presupune cheltuieli de aproximativ 300.000 de lei, este absolut necesară, în condiţiile intrării în sezonul rece, locaţia mai sus menţionată fiind optimă, cu atât mai mult cu cât pe amplasamentul fostelor unităţi militare pot fi dezvoltate alte proiecte de viitor.
În noile condiţii se pare că şi de această dată sinistraţii tecuceni au avut noroc. „Pariul” făcut cu administraţia locală a fost câştigat de către cei fără venituri, chiar şi fără chef de muncă, care pe „spinarea” celor 40 de copii minori, care nu puteau fi lăsaţi să suporte gerul năpraznic al iernii ce abia a început, au avut câştig de cauză.

Asta deşi mai zilele trecute primarul tecucean Eduard Finkelstain se arăta necruţător faţă de cei din tabăra de sinistraţi, precizând că nu încurajează nemunca şi chiar se arăta revoltat faţă de părinţii care îşi cresc copiii în condiţii critice, sugerând că aceştia ar trebui decăzuţi din drepturile părinteşti. Însă ca orice părinte, a fost „muiat” de mila pentru cele 40 de suflete nevinovate, iar pentru acestea a trecut şi peste furia celor ce nu iubesc munca.  Scris de Iulieta Groza


One comment

  1. tare de tot. acuma trebuie amenajat locatia din str Prundului cu geamuri, usi ect. tot ceea ce s-a furat cand politia locala dormea. cred ca amenjararea ar trebui so faca politia locala. imobilul de acolo nu a fost asa fara geamuri, fara usi chiar si fara scari interioare

Comments are closed.