Web
Analytics
TECUCI

SF-uri sunt, mai greu cu fondurile


Sedinta Consiliului Local Tecuci Majoritatea proiectelor de investitii ce trebuie rezolvate in oras au SF (studiu de fezabilitate), acestea au valori demne de luat in seama. In sedinta de joi seara a CL consierul Pazvante a tinut sa sublinieze: “Cheltuim mult pe SF dar sa nu uitam ca si centura ocolitoare are SF, documentatii si interventii, se cheltuie bani multi dar macar de am avea siguranta demararii acestora. Ar fi bine dar avem teama sa ramanem doar cu aceste SF si strazi pline de gropi si noroi. Sa abordam lucrurile care nu suporta amanare, sa luam deciziile importante pentru a nu umili contribuabilii. Sa gasim si alte formule de lucru, sa ne intalnim mai des caci tot ceea ce se face bun in orasul asta nu face doar o singura persoana, CL e bagat intrun anonimat incat cetatenii nu stiu de existenta in Tecuci a CL. Hartiile ni se pun in nas inainte de sedinte cu 5 minute. Cerem comunicare si luarea deciziilor intelepte”. Si consilierul Papuc a tinut sa precizeze catre primar: “Sunteti capitala portocalie la putere, ati putea obtine fonduri pentru aceste SF. Sunt valori mari cu tot cu TVA, de unde aveti posibilitatea procurarii acestor fonduri? Prin unele cartiere tecucene e mai rau ca la tara”. Edilul Finkelstain  a spus: “De 8 ani ne descurcam cu fonduri proprii, ar fi de dorit sa mai deschida ochii si cei de la Guvern catre noi. Baza oricariu proiect este SF, pentru fonduri redistribuirea intre planurile integrate ar fi o solutie, accesate planuri de dezvoltare urbana sau o varianta ar fi un credit bancar. Din fericire CL nu are credite si am putea face un imprumut pentru realizarea proiectelor, insa gandesc ca ar fi o povara pentru CL. Asta e realitatea si Tecuciul are nevoie de fonduri de la Guvern, ne trebuie solutia miraculoasa, e bine ca avem SF”.


4 comments

 1. Admin…şi acum aşteaptă comentariul meu postat pe 30.04.2011 la ora 15:58.Nu înţeleg,nu l-ai primit, sau nu trebuie să-l primeşti?

  1. Am trimis un mail pe adresa de mail afisata in contul de user. L-ai primit? Daca adresa e “fantoma” e clar ca nu sa primit si de aici intarzierea. Publicarea necesita o discutie. Trimite-mi din sectiunea de contact o adresa de mail valida. Daca nu doresti sa fie publica creza-ti una noua pe yahoo. asa va ramane anonima.

 2. S-A PROMIS ANUL ACESTA CA SE VA INCEPE LUCRARILE DE CANALIZARE IN CARTIERUL C.F.R.,DAR NU S-A INCEPUT NIMIC.CENTURA OCOLITOARE LA FEL,STR.BRADULUI LA FEL NU S-A INTAMPLAT NIMIC CU EA ,ALEILE DINTRE BLOCURILE DIN ZONA LA FEL.SINGURA LUCRARE INCEPUTA ESTE LA ALEILE DINTRE CENTRU SI POD TECUCEL PE AMBELE SENSURI SI ATAT.PREA PUTIN PENTRU PROMISIUNILE CARE S-AU FACUT.ASTEPTAM 2012 CA VIN ALEGERILE CA DE OBICEI.

 3. Mi-am mai exprimat punctul de vedere cu privire la consilierii noştri locali şi cu alte ocazii, dar nu mă pot abţine să nu mai adaug cîte ceva.
  S-o iau punctual : domnul consilier local Dănăilă-Pazvante(PV).
  Cei care au mers la vot şi-i interesează cît de cît viaţa politică tecuceană, ştiu cu siguranţă cum a ajuns dumnealui consilier local. Cînd ,,pupi ghiulul” corespunzător, obţii orice-ţi doreşte inimioara.Cînd ,,de bună voie şi nesilit de nimeni” accepţi să fii comandat, nu poţi veni apoi să te plîngi.
  ,,Cel ce se transformă în vierme nu se poate plînge după aceea că e călcat în picioare.”…nu o spun eu, nu o spun tecucenii nemulţumiţi de prestaţia consilierului, ci a spus-o filozoful german Immanuel Kant.
  Domnule consilier al colţului de rai, nu vă mai victimizaţi! Vă plîngeţi că vi se prezintă materialele cu 5 min. înainte de dezbatere? Ca şi consilier local, reprezentantul celor care v-au votat, aveţi şi instrumentele necesare şi suficiente pentru a intervenii : puteţi supune la vot neacceptarea introducerii pe ordinea de zi a materialelor nou-impuse pe nemestecate şi amînarea discutării lor.Nu ne jigniţi inteligenţa! Nu ne lăsăm aşa uşor păcăliţi!
  Privitor la punctul dvs. de vedere vis-a-vis de S.F.(studii de fezabilitate) iarăşi încercaţi să ne păcăliţi! Nu dvs. aţi sărit ca ars cînd a fost vorba de investiţia, prin cofinanţare de la Ministerul Mediului , de aprox. 15 miliarde lei necesare pentru amenajarea parcului de pe Bulevard?
  Vă era teamă de concurenţă? Desigur! Interesul personal înainte de toate!
  Dacă are cineva curiozitatea să verifice că am dreptate să-l roage pe Admin să solicite hotărîrea de CL de anul trecut prin care era aprobată investiţia, proiectul a fost depus, deci plătit, dar banii nu au mai fost accesaţi.Cine credeţi că a cîştigat din această afacere? Desigur, Pazvante!
  Dragi tecuceni, măcar din curiozitate să mergeţi la şedinţele de CL, căci sînt PUBLICE şi să priviţi ce ,,dolce-vita” este atmosfera. Mai încearcă consilierul Diaconu ( penelisto- pedelist ) să se mai agite puţin, se opune verbal, dar cînd este vorba de vot, votează cu PDL. Şi totul pentru imagine! Da, exact, totul este bine înscenat, aranjat, iar la şedinţe păpuşarul-şef trage sforile şi piesa se joacă exact aşa cum a fost scrisă. Toţi actorii ,,incomozi”, sau care au încercat să joace pe altă melodie , au fost îndepărtaţi şi înlocuiţi cu ,,oameni de nădejde, pe care te poţi baza”.

Comments are closed.