Web
Analytics
TECUCI

Schimbarea la faţa a cimitirului din Tecuci


In numai jumatate de an cimitirul municipal „[intlink id=”15838″ type=”post”]Eternitatea[/intlink]” si-a schimbat complet fata, demonstrand ca se poate, chiar daca vremurile nu incurajeaza asemenea modernizari. In regie proprie s-au pavat 1.200 mp de alei, s-a introdus canalizarea atat de esentiala, scurgerea menajera si pluviala fiind pe 300 metri liniari. S-a facut si [intlink id=”16606″ type=”post”]amenajarea [/intlink]zonei verzi, numai in scuarul din zona principala ce se intinde pe o suprafata de 200 mp cheltuindu-se 2000 lei pe specii floricole. S-a dat comanda si au fost montate 20 de banci pentru odihna celor ce vin in zona sa aprinda o lumanare celor dragi. Iluminatul, atat de esential, a fost finalmente imbunatatit, s-au schimbat lampile, au fost atarnate ghivece cu flori pe stalpii electrici. Si lucrarile de modernizare a locului sfant nu se opresc aici: „Intentionam in lunile acestea sa facem un grup sanitar in vecinatatea Casei [intlink id=”14346″ type=”post”]mortuare[/intlink], este indispensabila realizarea, o sa betonam aleea trafic auto  si vor fi montate 25-30 camere pentru monitorizarea video a cimitirului. Toate aceste  investitii vor fi finalizate pana la sfarsitul anului in curs” a precizat seful cimitirului, ing. Gabriel [intlink id=”8680″ type=”post”]Gavrila[/intlink]. Practic, serviciul a investit in lucrari, fiind decisi sa nu se opreasca. Este un semn de recunostinta adus celor care isi duc somnul de veci in cimitirul nostru si cai accesibile pentru vizitatori.


2 comments

  1. Ar fi indicat sa fie amenajate toate sectoarele cimitirului,nu numai zona centrala,avand in vedere ca merita respect in mod egal,cei care isi duc somnul de veci in cimitirul nostru.In partea de nord-vest a cimitirului,spre exemplu,ajungem cu greu la cei care sunt inmormantati acolo,datorita ierburilor crescute fara masura.Nu mai spun de aleea pietruita(vai de noi cand ploua),sau de lipsa curentului electric in acea parte.Desi am platit toate taxele catre administratia locala, nu vad de ce s-ar face diferente intre mortii nostri.Are dreptate Vasile,e foarte necesara si o cale de acces auto spre partea de sus a cimitirului, mai ales pentru cei care sunt in varsta si vin destul de des.

  2. Unde va fi aleea de acces auto? Eu ma duc aproape zilnic la cimitir si sunt nevoit sa parchez masina in afara cimitirului. Daca eram mai tanar nu era o problema, dar guta imi aminteste ca anii au trecut peste mine. Este destul de greu pentru o persoana in varsta sa mearga atatia metri, la deal in cazul meu, pana la mormantul celor dragi. Toaleta este o investitie buna. Actuala nu se poate numi toaleta. Orice, dar nu toaleta. Si cine va montoriza video cimitirul? Gardienii, jandarmii sau politia? Ar fi de preferat jandarmii.

Comments are closed.