Web
Analytics
TECUCI

S-a decis si pentru noi: consum cu picatura!


scumpiri la apa si canalizare In luna aprilie consilierii locali au avut in discutie un proiect de tarifare a apei potabile si [intlink id=”9398″ type=”post”]canalizarii[/intlink]. O parte din cei prezenti nu  au fost de acord cu aceasta tarifare, respectiv liberalii si verzii, insa proiectul a trecut datorita votarii de catre consilierii PSD si PDL. In prezent tecucenii platesc tariful apei 2,41 lei/mc fara TVA, din 1 iulie fiind anuntati ca tariful va fi majorat cu 18,40% plus TVA. La canalizare se plateste acum 1,15 lei/mc, tot de la 1 iulie fiind [intlink id=”11168″ type=”post”]majorat[/intlink] pretul cu 64%. Chiar daca primarul a afirmat : „Cresterea aceasta tarifara este asezata pe baze solide, chiar daca cresterea poate parea ingrijoratoare. Cum era inainte nu am fi avut nici o sansa sa facem noi investitii pentru sistem si cred ca trebuie aprobat programul; nu avem de ales, suntem in parteneriat cu Galatiul si celelalte comune”. Practic, intr-adevar s-a intrat in hora judetului de cand [intlink id=”6016″ type=”post”]Apa-Canal[/intlink] a fost dat in gestionarea acestora, Galatiul (ajutat de CL nostru) acum a conchis :  incepand cu 1 iulie  locuitorii din Tecuci, Barcea, Umbraresti sa fie cei care vor plati cel mai mult.


2 comments

  1. Nu stiu cine esti Atena, dar le zici tare bine. Eu cred ca acesti consilieri se intalnesc inainte de sedinta si cad de comun acord cum sa voteze (indiferent de culoarea politica). Sper sa gresesc. Dar… prea ies toate cum vor ei.

  2. Cind am citit titlul articolului m-am speriat, am crezut ca iarasi vom avem orar la apa, respectiv intre ora…si ora…apa va fi oprita si ma gindeam : „iarasi apa in cada, in bidoane de 5 L , dus pe apucate…” dar era vorba, de fapt, despre mult anuntata crestere a tarifului la apa si canalizare.
    Din cite stiu eu tariful actual pentru apa deversata este de 0,91 lei|m.c.( TVA inclus), iar de la 1 iulie va fi de 1,56 lei|m.c. Poate n-am retinut eu bine, stiu si eu.
    Cit priveste aparenta impotrivire a celor de la PNL si PV…este pentru imagine, sa fim seriosi, ca doar nu puteau fi toti de acord cu aceasta majorare, trebuia sa fie acolo cineva in dezacord, de complezenta.Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar am mai descris atmosfera din CL si cu alta ocazie : se fac „simulari” de sedinta ( „tu, X-ulescu zici asa” , ” voi Y-stilor va faceti ca va opuneti” ” dar PSD-ul si PDL-ul o sa votaze pro” si uite asa trec proiectele ) toti au temele gata facute si iese cum vrea „jupinul”.

Comments are closed.