Web
Analytics
TECUCI

Regretabil… şi total anormal!


  Supărare mare în sala mare a Primăriei, joi la orele 16. Fiind convocaţi să participe la şedinţă pentru dezbaterea şi aprobarea înfiinţării societăţii Ecotec SRL, unii consilieri nu au răspuns “prezent”. Fiind la a treia convocare, 9 consilieri nu au dat curs invitaţiei, totul fiind parca tras la indigo. Culmea e că,  în această şedinţă numărul consilierilor a fost mai mic decât în celelalte două. Edilul a fost deranjat de această situaţie precizând: “Prezenţa este obligatorie în conformitate cu Regulamentul, la a treia absenţă consecutivă consilierii în cauză pot fi demişi din funcţie. Este regretabil şi total anormal faţă de colegi şi cetăţenii care i-au ales în Consiliul local. Nu voi lasa cei 90 de angajaţi la Ecotec fara salarii. Voi convoca şedinţe din 3 în 3 zile până se prezintă; nu sunt de acord cu proiectul pot să voteze contra, dar nu să absenteze”.  


2 comments

 1. Îl cred pe domnul primar că este supărat, deoarece-i pentru prima dată când i se opune un astfel de boicot venit din partea membrilor C.L. Se pare că inclusiv consilieri PDL refuză să fie părtaşi la un demers extrem de controversat al domnului Finkelstain. Până acum era învăţat, ca prin diverse metode, să reuşească a avea majoritatea în C.L., dar în acest caz se pare că se probează proverbul că “frica păzeşte bostănăria!”.
  Domnul Finkelstain n-ar trebui să fie aşa supărat, pentru că ce se întâmplă este un lucru firesc într-o democraţie. Bine ar fi dacă ar înţelege “mesajul” transmis de consilieri şi ar revizui proiectul de hotărâre (fac o paranteză pentru descreţirea frunţilor şi nu mă pot abţine să nu-l citez pe Farfuridi, când apropo de revizuire, magistral se adresa auditoriului : “Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo şi anume în punctele… esenţiale…Din această dilemă nu puteţi ieşi…Am zis!”). Aşa este în democraţie, trebuie să ţii cont mereu de “demos”, de vocea poporului, chiar dacă nu-ţi cade bine.
  De fapt, acum C.L. îşi exercită un drept firesc, de refuz al unui proiect iniţiat de primar şi care are evidente carenţe, nebuloase, ambiguităţi, găşcării şi toate acestea pe banul public. Eduard Finkelstain trebuie să înveţe odată că el, ca executiv, trebuie să pună în aplicare hotărârile C.L. şi nu că el primarul este şeful absolut şi de necontestat al administraţiei publice locale.
  Cred că C.L. ar trebui acum, pentru a arăta că se poate şi altfel, să iniţieze un alt proiect de hotărâre, care să ducă la rezolvarea aşa-zisei probleme cu personalul Ecotec. Mi-aş permite chiar să le sugerez câteva soluţii :
  — să înfiinţeze o societate tip S.A. în mod legal;
  — să treacă serviciul Ecotec la S.C. Pieţe ca un compartiment în cadrul acesteia;
  — să lase externalizat serviciul de salubrizare, aşa cum era înainte şi să negocieze mai bine viitoarele contracte, deoarece cu propunerea pentru noul SRL din referatul semnat ne spune dl. Culiţă că preţurile practicate de noul SRL vor fi mai mari cu cel puţin 5% decât cele actuale. Atunci, care e câştigul comunităţii cu noua societate cu răspundere limitată, numai grija cu salariul angajaţilor? De ce i-ai angajat, când aveai contract de salubrizare cu o firmă privată? De ce a trebuit să faci investiţii de miliarde pe maşini şi alte dotări?
  Păi, simplu! Pentru că trebuia mulţumită o gaşcă flămândă, care să mânărească banii publici, haita lui Holban-Blejeru-Moiceanu-Cazacu, subordonată unui singur om.[ştiu că mă repet, dar “repetiţia-i mama învăţăturii!”]
  S-a creat o problemă în plus, ne-am legat la cap fără să ne doară, cum bine se spune. Dacă se păstra numai rampa aveam numai problema gestionării şi închiderii gropii şi nimic altceva şi puteam, inteligenţi fiind, să valorificăm la maximum principiul “cine plăteşte, comandă!”, adică puteam cere servicii de calitate fără să ne împovărăm cu salariaţi, redevenţe, concesionări şi găşti flămânde. Aşa-i românul, dacă nu are o problemă şi-o crează, ca după aceea să se plângă că-i greu!
  Aşa că, domnule primar, calmează-te, că spui prostii! [ iarăşi fac o paranteză pentru a-l cita pe Trahanache, de astă dată: “Într-o soţietate fără moral şi fără prinţip… trebuie să ai şi puţintică diplomaţie!”]. Nu poţi demite consilierii locali, aşa cum spui, că nu i-ai numit tu, ci sunt aleşi, iar legea administraţiei publice nu spune că eşti şeful lor. Dacă te mai hazardezi la astfel de afirmaţii, or să te propună tecucenii pentru emisiunea “Copiii spun lucruri trăsnite!”.

Comments are closed.