Web
Analytics
TECUCI

Reabilitarea termică a blocurilor, din nou în prim-plan


Sedinta Consiliul local_tecuci.eu

Proiectele de la punctele 3 şi 4, ultimele de pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Local, desfăşurată miercuri ora 17, au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Reabilitare termică bloc A1B str. 1 Decembrie 1918” respectiv “Reabilitare termică bloc P3, str. Gheorghe Petraşcu Nr. 33”. Principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei sunt: valoarea totală a investiţiei – 834.257 lei cu TVA, durata de realizare – 6 luni, cofinanţare de la bugetul local de 30% – însemnând 250.277 lei pentru blocul A1B şi valoarea investiţiei – 1.704.829 lei cu TVA, durata – 6 luni, cofinanţare 30% de la bugetul local – adică 511.448 lei, în cazul blocului P3. Arhitectul-şef al Primăriei, Aura Chiţu, a explicat la solicitarea consilierului Florin Vasiliu că cele două blocuri au fost selectate pentru că sunt “primele din două zone importante”. Investiţia se va realiza prin Programul Naţional de Reabilitare Termică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Lucrările prevăzute în cadrul proiectului Reabilitare termică blocuri Municipiul Tecuci vor urmări în principal reabilitarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea uşilor şi ferestrelor exterioare cu tâmplărie din PVC şi geam termopan, închiderea balcoanelor cu parapeţi din OSB cu polistiren expandat şi tâmplărie PVC. ”Autoritatea locală a realizat până în acest moment documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) corespunzător cu Normele Metodologice de aplicare a OUG nr.18/2009 pentru două blocuri din Municipiul Tecuci. În baza aceloraşi prevederi legale este obligatorie aprobarea indicatorilor tehnico-economici după etapa de recepţie a DALI, expertiza tehnică şi audit energetic”, prevede expunerea de motive a proiectelor. Cele două proiecte au fost aprobate în unanimitate prin votul ”pentru” al celor 14 consilieri prezenţi. În aceeaşi şedinţă au mai fost aprobate alte două proiecte vizând o rectificare de buget şi modificarea listei de investiţii aprobată ca anexă la bugetul local pe anul 2012, prin adăugarea la capitolul 51.02 – Autorităţi executive, la categoria C – alte cheltuieli de investiţii cu suma de 498.000 lei.


3 comments

  1. Din datele prezentate nu se intelege daca Primaria Tecuci va suporta si cota parte de 20%, ce revine Asociatiilor de proprietari, din costurile totale ale lucrarilor de reabilitare.Rugam sa intrebati edilul si sa ne informati si pe noi. Multumim anticipat.

  2. Reabilitare termică bloc str. Gheorghe Petraşcu = apartament de familia Daniel Gerhardt Tuchel ??? Lipsa de transparantă !

  3. E bine asa ! Azi anvelopam un bloc, au ! pardon-scuzati, doua blocuri; miine anvelopam trei s.a.m.d. Pina peste patru ani, toti vom fi anvelopati… pina la gura. Asta nu ca sa nu mai respiram, ci ca sa nu mai vorbim .

Comments are closed.