Web
Analytics
TECUCI

Ramane cum au stabilit


ScoalaAcesta pare sa fie motto-ul inceputului de an scolar pentru [intlink id=”335″ type=”category”]scolile [/intlink]din comunele Buciumeni si Ghidigeni, localitatile unde suplinitorii, profesori sau invatatori , nu sunt [intlink id=”499″ type=”page”]vazuti [/intlink]cu ochi tocmai buni. Desi cu cateva zile premergatoare deschiderii oficiale a noului an scolar parintii din cele doua localitati si-au aratat nemultumirea fata de noile cadre scolare repartizate pentru catedrele vacante, mergandu-se pana acolo inca sa ameninte boicotarea startului, situatia nu sa schimbat absolut deloc. Mai mult de atat, la aora actuala, la recomandarile Inspecoratului Scolar Judetean Galati, se incearca integrarea suplinitorilor in colectiv si in comunitate. Chiulangii din prima zi de scoala, asa se pot numi cadrele didactice ce nu raspund prezent la deschiderea oficiala a anului scolar. Aceasta situatie, cel putin stranie, a avut loc la scoala generala din Buciumeni, unde unul dintre cei trei suplinitori renegati a lipsit la apel. Cu o usoara urma de tristete si dezgust in acelasi timp ,  Stelica Aloman, [intlink id=”18″ type=”category”]primarul [/intlink]localitatii ,,scuza” comportamentul profesoarei-suplinitor precizand : ,,De la Galati, locul de bastina al doamnei profesoare, si pana la Buciumeni, sunt mai bine de 100 de km si era de asteptat sa nu ajunga.Mai grav este ca daca nu ajunge acum , cand nu sunt nici un fel de probleme meteo, cum se va descurca la iarna, noi fiind o zona cu specific problematic, noi suntem inzapeziti de mai multe ori pe iarna. Faptul ca nu a ajuns la deschiderea anului scolar a enervat si mai mult parintii, cu toate ca decizia de a ramane la catedra nu ne apartine ci este decizia Inspectoratului. Ramane cum au stabilit ei, atat cat rezista cadrele detasate, in momentul cand acestea nu mai fac fata se vor lua alte masuri. Este ciudat faptul ca la noi in comuna avem cadre didactice cu vechime si nu au prins catedra si vin suplinitori de la Galati. Sa speram ca noii veniti nu vor sta mult, sa incurce ploile, mai ales ca nu se mai deconteaza [intlink id=”17″ type=”category”]transportul [/intlink], iar noi nu avem locuine de serviciu pe care sa le punem la dispozitia lor”.

Problema suplinitorilor, invatatori de aceasta data, a umbrit si festivitatile deschiderii anului scolar la Ghidigeni. Nici in aceasta localitate cadrele didactice ,,surogat” nu sunt agreeate, aceasta ca urmare a rezulatelor slabe obtinute in anul anterior. Cu toate acestea cei prezenti, parinti, copii, cadre didactice, au trecut sub tacere toate nemultumirile in speranta ca in viitorul apropiat situatia se va schimba. In acest sens Eugen Tabacaru, primarul Ghidigeniului a afirmat : “Directorul scolii din Ghidigeni a mers in audienta la Inspectorat pentru a lamuri aspectele ce adus nemultumiri pe mai multe planuri si raspunsul a fost unul singur, trebuie sa mentinem cadrele repartizate, eventual sa le oferim catedre care sa fie pe masura pregatirii celor vizati. In aceste conditii trebuie sa facem unele permutari, astfel incat sa putem integra si noii veniti. Speram ca pe [intlink id=”19″ type=”category”]viitor [/intlink]sa nu ne mai confruntam cu astfel de situatii, deoarece chiar daca pe moment totul pare calm si problema rezolvata, se simte in aer tensiunea parintilor, care vor oameni specializati care sa le pregateasca micutii pentru viitor.”

Pana cand se vor gasi astfel de cadre, invatamantul, mai ales cel din mediul rural are de suferit. Ideea e ca cel mai afectat este elevul ce incape pe mana unui astfel de cadru didactic, slab pregatit, care nu prezinta nici un fel de interes pentru educatia micutilor ce ii are in grija, ci doar pentru data de salariu.

Scris de I.G. tecuci.eu