Web
Analytics
TECUCI

Profesorul Ştefan Nistor a obţinut gradul I didactic


Profesorul de religie Ştefan Nistor din tecuci Luni, 16 mai, profesorul de religie al Colegiului Naţional ”Calistrat Hogaş”, Ştefan Nistor, a dat un examen al maturităţii didactice, în prezenţa comisiei de acordare a gradului I şi a altor colegi de breaslă. Membrii comisiei au fost: arhimandrit conferenţiar doctor al Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, Justinian Cârstoiu (preşedinte), preot profesor doctor la Facultatea de Teologie din capitală, Vasile Răducă (îndrumător ştiinţific), preot profesor Daniel Bejan din partea ISJ Galaţi (inspector de religie), directorul C.N. „Calistrat Hogaş”, Viorica Tiron. Examinarea a avut loc în laboratorul de biologie al colegiului, profesorul Ştefan Nistor prezentând în faţa comisiei lucrarea „Începuturile vieţii umane şi problemele bioeticii determinate de acestea”. Lucrarea tratează subiecte sensibile şi de actualitate precum: eutanasierea, avortul, fertilizarea in vitro, transsexualitatea, contracepţia, toate privite prin prisma experienţei de veacuri a Bisericii Ortodoxe. Profesorul Nistor a mărturisit că a abordat această tematică datorită faptului că lucrează cu tineri, această categorie având de multe ori „grave erori în ceea ce priveşte definirea vieţii”. Omul modern poate fi diagnosticat cu ”înveşnicire pământească” el nemaicăutând viaţa veşnică dincolo de moarte, în Împărăţia lui Dumnezeu. Făcând o incursiune în istorie profesorul a amintit că în Vechiul şi Noul Testament o familie care nu avea urmaşi era văzută ca fiind lipsită de binecuvântarea lui Dumnezeu, lucrurile situându-se pe o poziţie total diferită astăzi când de multe ori pruncul este ”ucis în sanctuarul vieţii, pântecele mamei”. Apariţia cancerului mamar este strâns legată de folosirea practicilor avortive, încurajate în numele emancipării femeii, a precizat şi pr. prof. dr. Vasile Răducă. În urma intervenţiilor personale ale fiecărui membru al comisiei s-a stabilit notarea cu calificativul maxim.


3 comments

  1. Domnule Marian Topriceanu, vă rog să luaţi legătura cu mama Omida, ori să vă apucaţi să învăţaţi să daţi în bobi, ca să ştiţi de acum încolo când au loc evenimente în Tecuci.Aşa le veţi şti pe toate şi poate nu veţi mai avea parte de reproşuri.Şi când tecucenii vor socializa şi nu se vor mai mânca între ei, adică să nu se oftice când atcineva are o reuşită, şi să mediatizeze reuşita celuilalt, atunci eu mă călugăresc sau mă las de dat în bobi.Aşa că tanti sau nene @mv, bănuiesc că nu ştii în ce oraş stai.Sau eşti nou venit?!Că atunci se explică de ce ţi s-a părut articolul prea puţin informal.

  2. @ mv
    Nu vreau sa intru in polemica dar articolul nu face referire la profesorii care au obtinut gradul anul acesta, ci face referire la un eveniment care a avut loc de curand, de aceea l-am si consemnat. Daca institutiile ne-ar anunta din timp pregatirea unor anumite evenimente, am putea fi mereu la fata locului. Multe din ele fac acest lucru si le multumesc pe aceasta cale. Noi am lasat carti de vizita cam pe la toate institutiile de invatamant si nu numai. Asa ca eu imi asum raspunderea doar partial pentru nepromovarea unor anumite evenimente. Doamna/ Domnule mv, daca lucrati intr-o astfel de institutie, astept informatii de la dvs. la e-mailul marian_topriceanu@ yahoo.com, pentru a spulbera orice dubiu. Am participat in proportie de peste 90 % la evenimentele la care am fost invitati. Va multumim ca cititi stirile/articolele de pe tecuci.eu, si asteptam critici bine argumentate care sa ne mobilezeze si mai mult in demersul nostru de a oferi informatii cat mai obiective. S-aveti un weekend placut!

  3. Felicitări domnului profesor! Ruşine ziarului că face discriminare. Stie cel care a publicat ştirea, câţi alţi profesori, învăţători şi educatori din Tecuci au obţinut anul acesta gradul I? Frumos era să-i felicite pe toţi! O fac eu: „Să dea Dumnezeu sănătate, răbdare şi nervi de oţel tuturor profesorilor care şi-au dat gradul I anul acesta! Iar domnul Ştefan Nistor să aibă mai mare grijă de raiul plin cu „iarbă verde” de la şcoala dumnealui şi de oiţele rătăcite care pasc nestingherite .

Comments are closed.