Web
Analytics
TECUCI

Primarul solicită o prezentare a cheltuielilor la Spital


   Primarul Daniel Ţuchel a dispus săptămâna trecută ca cei de la Spital să facă o prezentare a cheltuirii banului public în Consiliul Local. ”Bugetul municipalităţii se compune din bugetul aparatului de specialitate al primarului, cel de la asistenţă socială, care e centru bugetar separat, – lor le aprobăm un buget, le deschidem credite lună de lună, le facem o repartizare bugetară şi ei îşi cheltuie banii conform contractului -, Casa de Cultură, Biblioteca, Muzeul, Poliţia Comunitară, Spitalul, Grădiniţele, Şcolile care sunt centre financiare au propriul buget. De aia e bătălia să fii director, manager. Uită să mai dea un răspuns cum au cheltuit banii. Ei îşi programează un buget, dacă-s şi prieteni cu primarul pentru că sunt portocalii atunci treaba-i bună, uită să-i mai verifice. Am dispus spre exemplu ca cei de la Spital să vină să facă o prezentare a cheltuirii banului public în Consiliul Local aşa cum prevede legea. Consiliul de administraţie, managerul trebuie să-mi pregătească o situaţie exactă ca să văd despre ce este vorba acolo”.


17 comments

 1. Ziarul TECUCIUL va aparea lunar si va reprezenta o cale de comunicare intre domnul primar si cetatenii acestui oras. Nu va fi un ziar de propaganda politica, ci mai degraba legatura intre administratia locala si tecuceni.

 2. Ziarul se cheama “Tecuciul”, cica e un ziar liberal fondat in 1897 si e primul numar, al noii editii. Din el aflam cum a deturnat fostul primar 15,4 miliarde (lei vechi); Tunul pe care fosta conducere vroia sa il de-a prin vanzarea fierului vechi de la unitatile militare; cum a supt Pazvante 5 miliarde de lei vechi, din bugetul primariei. Un ziar interesant. La cat mai multe numere.

 3. Calmati-va, nu va enervati…nu de alta dar nu e bine…Nu am dat copy paste la niciun nume. Daca vreti sa aduceti asa-zisele ziare pe care spuneti ca Posta Romana vi le-a lasat va astept la la sediul PNL la ora 8:30, pentru ca dupa aceasta ora sunt ocupat cu distribuirea adevaratelor ziare ale noastre si care au si nume:TECUCIUL, si daca veniti maine am sa va arat “fituica” noastra. Daca veniti va astept si cu o dovada ca factorul postal a lasat acele ziare “no name” pe care ni le imputati noua. Eu v-am spus ca ziarele noastre au nume si cu siguranta le veti primi dupa ora 8:00. Si nu ma platesc in niciun fel pentru nimic. Daca va referiti ca ma platesc la “negru” pentru distribuirea ziarelor, va inselati. Eu ma ocup de organizarea distribuirii. Iar oamenii care distribuie o fac din pasiune fara sa fie platiti. Si ca ultima remarca mai recapitulati gramatica limbii romane. Va astept impreuna cu dovezile aferente: legatura dintre ziare si Posta Romana, ziare si noi…si eu in acelasi timp o sa va arat adevaratul nostru ziar, TECUCIUL. O seara placuta.

 4. No coment. E bine ca se verifica tot.Dar sa fie pe bune.N-o dati din condei, ca peste 4 ani ve-ti pati la fel. Treaba cu roata.

 5. si pentru prima oare am vazut azi cum angajatii postei romane carau ziare anti basescu prin scarile blocurilor, dar culmea erau adusi cu masini tip furgon, nu mai mergea pe biciclete.cum puteti frati romani sa v-a vindeti pentru o “franzela”?

  1. Stimate domn va inselati si totodata dezinformati cititorii acestui site. Ieri, 25 iulie, la nivelul municipiului Tecuci nu a fost distribuit niciun ziar cu tenta electorala (anti Basescu) de Posta Romana sau vreun partid politic. Daca se vor distribui ziare cu siguranta nu apelam si nu am apelat la serviciile Postei Romane…Si va asigur ca nici astazi nu vor fi distribuite astfel de ziare. O zi buna…

   1. imi pare rau sa va contrazic, de ce nu recunoasteti, credeti ca ne puteti face din vorbe. colegei mele i-a adus postasul ziarul de propaganda si i l-a pus in cutia postala. e normal asa ceva?????

    1. Daca dvs. sustineti ca vi s-a adus un ziar de propaganda sau colegei dvs. va rog sa mentionati numele ziarului. Sau eventual sa ii faceti o poza si sa o postati pe acest site si atunci va cred pe cuvant…insa nu aveti nicio dovada pentru ca nu au fost distribuite..si ca sa va multumesc sa stiti ca ziarele de propaganda abia astazi au fost scoase de la tipar si in seara aceasta sau maine vor fi distribuite si REPET nu prin POSTA ROMANA… O zi buna si nu mai dezinformati daca nu aveti dovezi concrete…

     1. stabileste un punct de intalnire pana maine la ora 7 si-ti aduc ziarul,care spui tu ca se tipareste azi.

     2. mai enervat rau de tot prin replica ta .sa stii ca ziarul adus de P.R. are 2 personaje, pe prima pagina,oare care sunt? indiciu 1) ala care aterminat facultatea in 8 ani(vorba studentului primii 7 ani sunt grei pana ajungi in anul 3) si 2) copy-paste.ii cunosti?cu cat te platesc la “negru”?

     3. si fituica voastra nu are nume(ca s-a nascut moarta) si nici nu apare numele tipografiei unde a fost tiparita.cu banii astea poate, sunt sigur ati fi ajutat multe familii sarmane(nu din vina lor) si poate ati fi castigat mai mult.dar unde nu e cap vai de picioare.ca idee cand postezi mesaje cauta-ti si tu un nume si nu fa copy-paste,daca ai coloana vertebrala.

 6. pe 29 iulie este recensamantul prostilor din Romania.ATENTIE.nu inseanama ca daca votez NU il simpatizez pe basescu.

 7. Apreciez faptul că dl. primar Țuchel are deschiderea să ia în seamă semnalele trimise de opinia publică și să verifice, ceea ce este un lucru bun și ceva în plus față de fostul primar care, cel puțin la subiectul Spital, nu a întreprins nimic…măcar să verifice mesajele transmise de tecuceni ca pacienți și de salariații Spitalului vis-a-vis de neregulile ce se întâmplă acolo. Probabil că dl. Țuchel, dându-și seama că insistențele directorului Teodoru de a se înscrie în PNL ascund de fapt intenția de a acoperi mânăriile făcute de acesta sub patronajul lui Ediță și că urmează să-și ia gratuit în spate ”ranița cu mizerii” acumulate în această instituție. Sunt foarte curios dacă acest raport va fi însoțit și de un audit corect, pentru că dacă va fi lăsat numai Teodoru să înșire niște cifre seci, raportul prezentat de el va fi OK.
  Ar fi interesant de văzut la cât se mai situează datoria generală a Spitaluilui și cum a evoluat ea din momentul în care Spitalul a fost preluat de C.L., cînd era pe propria declarație a dr. Teodoru de vreo 18 miliarde lei vechi. Poate ne luminăm și noi cum de nu achiziționează medicamente și materiale sanitare auxiliare prin licitații-așa cum prevede legea-și se achiziționează direct, de la firma celor doi frați din Iași, că poate astfel o să și înțelegem de ce toate aceste achiziții sunt de 2-3 ori mai scumpe decât în farmacii? Poate o să ne spună cum a decis singur externalizarea activității de laborator către firma Sanomed, căreia îi plătește sume de până la de zece ori mai mult decât l-ar fi costat dacă ar fi făcut analizele bolnavilor cu propriul laborator, renunțând de bunăvoie în același timp și la o sursă de finanțare reprezentată de Casa de Asigurări de Sănătate care suporta pe bază de contract costul analizelor. Deci renunță la o sursă de venituri, dar plătește de zece ori mai mult pentru același serviciu!
  Poate aflăm astfel cum a reușit ca în perioada tulbure și agitată a alegerilor locale să extindă de capul lui obiectul contractului încheiat cu Sanomed, deschizând încă un punct de recoltare analize la Policlinica din Tecuci pe cheltuiala Spitalului și…atenție!…Sanomed utilizând pentru aceeași activitate forță de muncă la negru, neexistând contracte de muncă pentru personalul de acolo.
  Poate ne spune cum e treaba cu concurența neloială a d-nei dr. Vasiliu, care trimite pacienții la propriul laborator, sau care efectiv își trimite asistenta de la firma privată să preia probele recoltate pentru propria firmă în perimetrul Spitalului?!
  Poate ne mai spune cum de a comandat a treia oară un proiect de prefezabilitate pentru construirea unui Centru de Primiri Urgențe, când Spitalul are plătit deja un proiect de construire a acestui obiectiv? Și multe altele…
  Ce să mai vorbim de felul cum au fost cheltuiți banii la alte capitole din bugetul Spitalului; ce să mai spunem de indici de eficiență a cheltuirii banului public, când deciziile se iau în funcție de nivelul alcoolemiei și a altor substanțe prezente în sistemul circulator al decidenților Spitalului din Tecuci?!
  Foarte interesant ce va urma! Vorba jocului…”focul la ei!”

 8. În şcoli când intraţi domnule Primar , să solicitaţi un audit , să vedeţi ce bătaie de joc au facut unii directorii PD Lişti cu banii repartizaţi de la buget?

 9. si cheltuielile pentru curatenia scarilor de bloc unde au fost aruncate tone de hartie pentru campania de dedemitere a presedintelui(cica) cine o suporta? mai bine suportau banii pentru operatiile celor bolnavi care erau prezentati in afisele electorale -contra basescu-care au fost distribuite(aruncate) in scarile de bloc.

Comments are closed.