Web
Analytics
TECUCI

Majoritatea prezentă, proiectul Ecotec reamânat – video


  În data de 18 octombrie a avut loc cea de a patra şedinţă, subiectul fiind acelaşi: schimbarea statutului juridic al  Ecotec în societate cu răspundere limitată. De astă dată numărul consilierilor a fost suficient pentru ca proiectul sa poata fi votat, lipsind consilierii Dimitriu, State, Manoliu. Încă de la începerea dezbaterii acestui proiect s-a constatat că PSD, PV, PNL nu agrează această schimbare. Consilierii Luciano Tudor, Vasile Diaconu, Vasile Dănăilă Pazvante, Neculai Chivu au facut amendamente la hotărâre. În primul rand s-a decis că era normal să fie Consiliul local acţionar unic, nu să fie trecut numele primarului prin UAT ca asociat unic fondator. Apoi, s-a discutat că Ecotec nu poate fi societate cu raspundere limitata, că e un serviciu de stat, ca SRL neputând avea Consiliul Administrativ care să decidă. „Nu putem nominaliza pe Eduard Finkelştain ca asociat unic, asta este părerea noastră, era mai bine să se facă societate pe acţiuni sau serviciu. Sunt neconcordanţe în acest proiect” a subliniat consilier Tudor. Discursul i-a fost sustinut şi de Vasile Diaconu care a precizat că sunt neclarităţi în actul constitutiv, aducând argumente pe baza articolelor enumerate. S-a decis şi că organigrama nu corespunde cu statul de funcţii, şi se înfiinţează o serie de funcţii de conducere care nu sunt necesare celor 100 muncitori. După enumerarea tuturor neregulilor, primarul a conchis că poate fi trecută secretara Mitruţ ca asociat unic, că nu există altă soluţie dacă nu sunt fonduri pentru o groapă ecologică decât găsirea unui partener strategic. A precizat că e nevoie de un studiu de fezabilitate şi un management performant pentru Ecotec, respectiv „De un suflu nou e nevoie, indiferent de denumirea ca direcţie, serviciu, SA, SRL. Problema salubrităţii trebuie făcută în gestiune proprie. Ideea este ca în doi ani jumătate să fie făcută pe sistem public”. A mai anunţat edilul că a obţinut aprobarea de la Finanţe şi angajaţii îşi pot lua acum salariile; drept urmare a propus ca proiectul să fie amânat până la şedinţa ordinară din 27 octombrie, timp în care se vor modifica, completa, scoate unele articole din acesta. Înregistrari video din timpul acestei sedinte puteti vedea mai jos:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=52xZF5VzK0w’]


One comment

 1. Foarte interesantă evoluţia problemei în cauză! Apreciez iniţiativa „tecuci.eu” de a posta înregistrarea din şedinţa C.L. şi cred că ar trebui să continue acest lucru, astfel cetăţenii vor putea vedea cum se pun problemele în C.L., cine şi cum este activ în dezbatere, cine şi cum votează, pentru ca tecucenii să-şi cunoască mai bine consilierii, partidele şi cine şi cum le apără mai bine interesele. Asta ar fi utilă, mai ales pentru alegerile viitoare.
  Revenind la subiectul Ecotec, SRL, asociat unic şi fondator. Iată că domnul primar Finkelstain iar a fost prins cam nepregătit şi l-a luat gura pe dinainte, dar mai ales a uitat ce a spus mai deunăzi, respectiv pe 13.10.2011, zi grea şi enervantă treişpe asta! Auziţi ce grăia dl. Finkelstain, cu mânie proletară, cu tărie edilitară şi grijă sublimă pentru situaţia salariaţilor Ecotec : „Nu voi lăsa cei 90 de salariaţi de la Ecotec fără salarii!” Acest argument(neplata salariilor)era prezentat în expunerile de motive la acest proiect de hotărâre ca cel mai important şi de „suflet” motiv pentru care dl. Finkelstain se autopropunea, sacrificându-se pe altarul interesului public, ca asociat unic şi fondator la noul SRL ce se dorea înfiinţat.
  Acum comparaţi cu ce afirmă pe 18.10.2011 : „edilul a anunţat că a obţinut aprobarea de la Finanţe şi angajaţii îşi pot lua salariile.” Deci această motivaţie nu era argumentul suprem pentru înfiinţarea noului SRL şi nici urgenţa capitală neplata salariilor. Păi, atunci Edi tată, de unde graba asta să convoci şedinţe de C.L. extraordinare din 3 în 3 zile, când aşa cum singur afirmi, problema salubrităţii trebuie făcută în gestiune proprie, în sistem public şi în termen de doi ani şi jumătate? Deci recunoşti că ne minţeai cu guriţa ta cea inocentă, că argumentai un proiect de hotărâre a C.L. cu un motiv fals. Pot să deduc, deci, că ai mai făcut aşa ceva! Deci ceea ce spuneam acum câteva zile într-un comentariu,– că argumentul cu neplata salariilor celor de la Ecotec este total fals şi rezolvabil în alt mod, nu obligatoriu, prin înfiinţarea unui SRL–se confirmă!
  Văd, domnule primar că desconsideri total capacitatea de discernământ a consilierilor locali, când foloseşti argumente de doi lei în motivarea hotărârilor C.L. şi te enervezi foarte tare când aceştia, dându-şi seama de capcanele în care vrei să-i bagi, îţi dau flit.Deranjat fiind de acest lucru, mai faci şi mişto de ei, spunând că o treci pe doamna Mitruţ ca acţionar unic şi fondator în locul dumitale; bine că n-ai spus că-l propui pe şoferul primarului pentru această calitate! Nu-i desconsidera, domnule Finkelstain, că o vorbă înţeleaptă spune aşa : „moartea Voinicului o poate face mâna piticului!” Eu cred că prin ce-ai făcut acum, ţi-ai atras un mare rău. Ai trezit un „dinozaur” care dormita şi i-ai arătat(datorită desconsiderării de care dai dovadă) cât de puternic poate fi. Ai făcut precum dresorul care confundă leul cu pisica, ca urmare a „rutinei” zilnice şi care sfârşeşte prin a fi mâncat de leu în timpul spectacolului de circ pe care-l prezintă zilnic lumii.
  Iarăşi te-ai deconspirat (tot cu guriţa ta!) când ai afirmat că singura variantă pentru rezolvarea problemei viitoarei gropi ecologice de gunoi este,atenţie:”găsirea unui partener strategic”! Deci SRL-ul era necesar pentru „negocieri” cu un partener strategic, iar în cadrul noului SRL singurul îndreptăţit să negocieze termenii asocierii era, nimeni altul decât „asociatul unic şi fondator, cetăţeanul român cu domiciliul în Tecuci, str. Elena Doamna nr.4 A ce răspunde la numele de Eduard Finkelstain, cu CNP…”
  Deci, onor C.L. era trimis cu acte în regulă să „pască bobocii”, sau să „doarmă liniştit”, că are cine să negocieze pentru el. Şi mai spune edilul nostru că este nevoie de „un studiu de fezabilitate şi un management performant la Ecotec”, că este nevoie „de suflu nou”—Domne, aici ai nimerit-o! Numai doamnele subinginer Blejeru Tatiana şi jurist Cazacu Ionela sunt capabile să „fezandeze”, pardon să „fezabiliteze” şi să „sufle” nou, sau din nou să sufle, pentru ca managementul performant să fie obţinut de la sine, căci doar de asta le-ai propus în proiectul de hotărâre al SRL! Dacă nu sunt indiscret, ne poţi spune şi nouă ce calităţi le recomandă pe aceste distinse doamne, de le încredinţezi „managementul performant” al noului SRL, sau mai clar, cum te-au convins de calităţile lor?Sau, folosind o expresie mult utilizată : „ce-au făcut în ultimii cinci ani?”, ce mari performanţe au obţinut şi mai ales unde, căci vor trebui să lucreze cu „partenerul strategic”, nu-i aşa?
  Cam prea pute!
  Adevărul este că în gunoaie se ascund multe putori!
  Dar, Scurtu unde e? Dincolo era mai ieftin!

Comments are closed.