Web
Analytics
TECUCI

In pregătire expoziţia „Donaţii şi donatori”


masina de epocaDirectorul Muzeului Mixt din Tecuci, Laurenţiu Groza  a fost solicitat de către reprezentanţii Muzeului de Istorie din Galaţi pentru ca instituţia pe care o conduce să participe în curând la expoziţia itinerantă ” Donaţii şi donatori”. Expoziţia va avea loc într-o primă fază în Galaţi în una din aceste trei locaţii: Muzeul Colecţiilor, în incinta Muzeului de Istorie sau în secţia Cuza şi va fi compusă din colecţii particulare dar şi patrimoniu. Spre bucuria iubitorilor de cultură şi nu numai, expoziţia va ajunge şi în Tecuci, cel mai probabil la galeriile Gheorghe Petraşcu. Muzeul Mixt va contribui la această expoziţie pentru început cu documente, brevete, obiecte de tehnică militară din cel de-al Doilea Război Mondial la care vor fi adăugate şi alte exponate. Obiectele care vor fi expuse de muzeul tecucean fac parte din colecţia colonelui Gheorghe Petraşcu şi reprezintă donaţii ale acestuia către muzeu. O piesă reprezentativă a  acestei colecţii dar care nu va face parte din expoziţie este automobilul marca Ego, fabricat în 1924 care a participat la relizarea filmărilor producţiei româneşti  ” Restul e tăcere” regizată de Nae Caranfil. MT – tecuci.eu


2 comments

  1. adevarat! si asta datorita gandirii obtuze a actualului director al muzeului tecucean. in toamna anului 2010 masina a fost ceruta sa faca parte dintr-un proiect expozitional in orasul galati iar raspunsul directorului muzeului mixt a fost :”si noua ce ne iese?”
    la asemenea reactie ne mai intrebam de ce nu putem vedea multe din exponatele de valoare din patrimoniul muzeului tecucean?!

  2. Aici http://www.youtube.com/watch?v=l6tWq4agf4U
    Masina de epoca EGO 4/14, care a fost prezentata in sept. 2009, cu prilejul vernisajului la Expozitia ” 75 de ani de la infiintarea Muzeului mixt Tecuci”.Din pacate din cauza lipsei de spatiu pentru expunere masina sta inchisa in garajul muzeului. Ea a putut fi vazuta, dupa restaurarea care a costat 12.000 de euro, in filmul ”Restul e tacere”.In film masina este condusa de dl. ing. Jelea Gabriel, care a contribuit si la restaurarea masinii.

Comments are closed.