Web
Analytics
TECUCI

Planuri: Tecuciul va deveni unicolor


Blocuri Reabilitate inestetic in Tecuci Anul 2011 a adus schimbari majore legislatiei in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului, precum si in domeniul esteticii urbane. Institutia Arhitect Sef si-a propus sa faca functionala comisia tehnica cu sprijinul asociatiilor profesionale, avand membri atestati in domeniu urbanismului, arhitecturii, arheologiei, monumentelor istorice, constructiilor, retelelor edilitare, etc. Astfel, Serviciul Arhitect Sef informeaza: „Pana la data de 20 iunie au fost eliberate un numar de 92 autorizatii de construire, au fost eliberate 191 certificate de urbanism, au fost aplicate 6 sanctiuni la Legea 50/2001, au fost eliberate un numar de 6 certificate atestare edificari constructii si s-au efectuat 82 de receptii ale cladirilor autorizate si regularizari ale taxei”. Ne-am informat pentru DV, daca s-a luat vreo masura pentru interzicerea „colorarii” exterioarelor blocurilor din municipiul nostru, care momentan sunt in toate nuantele posibile, raspunsul a fost: Pentru evitarea vopsirii fatadelor blocurilor in diferite culori si nuante, s-a inaintat Consiliului local o propunere privind alocarea de fonduri din bugetul local pentru vopsitoria fatadelor blocurilor. Nu stim cand va deveni orasul o singura nuanta (la blocuri bineinteles) dar asteptam cu nerabdare culoarea propusa si punerea ideii in practica.


7 comments

 1. Articolul cu pricina se numeste „C-asa-i la noi!(pamflet)” semnat Vasile Ghica si postat pe 2.05.2011. Merita recitit! Fotografia, caci despre ea este vorba, ilustreaza cum nu se poate mai bine ce-am vrut sa transmit cind am spus ca mi-am amintit de ea.

 2. Ma gandeam la o alta ipoteza : daca dl. consilier(camuflat cu blana de oaie – mi-am adus aminte de fotografia ce insotea un articol semnat de V. Ghica postat prin aprilie a.c., nu mai stiu exact) stie, de fapt, ce spune si posibil intentioneaza „sa plateasca o polita” unei persoane anume, de pe la urbanism, care ar fi facut propunerea(dar a ramas la nivel de vorba, care…”volant”, deci nu poate fi probata) dar nu este pe placul sefului executivului local.( si cu aceasta ocazie „sa-i prinda cu fusta-pantalon in vine”)….zic si eu, ar fi posibil, nu stiu!

 3. Din câte înteleg, consilierul l-a intrebat pe cel de la Primarie când s-a inaintat propunerea, nu pe dvs., N.P., dar este bine ca ati raspuns, caci oricum ati premeditat intrebarea mea—cel putin asa se deduce, nu stiu, zic si eu…
  Consilierul ori face pe „mortu-n papusoi” (se face ca nu stie, dar întarita câinii cu batul prin gard, sa incite la discutii si dupa aceea se plânge ca se jigneste, ori se aduc argumente mincinoase in spatiu public – care este acest site proprietate privata), ori este ca „doua linii paralele” cu C.L.
  V-a iesit un porumbel (pretios – de aur, pot sa spun) din gura (pacatosului adevar graieste!) consiliere, cu „…s-au facut in ultimii SAPTE ani…”! Voi reveni curind la aceasta „destainuire-confesiune” cu un comentariu mai amplu! (atentie la cifra scrisa cu majuscule!)

 4. pentru acest oras s-au facut in utimii sapte ani si se vor face in continuare, numai daca esti rau intentionat sau orb[it- de ,,febra galbena” ] nu le poti recunoaste. Prin vot s-a putut vinde catre Kaufland o parte din terenul unitatii militare, este adevarat atunci nu a fost,,unanimitate” iar cu banii obtinuti se mai poate investi, in conditiile in care alte primarii , de marimi comparabile, nu isi pot plati nici facturile la utilitati.
  In ceea ce priveste vechimea mea ca si comentator nu stiu daca are vreo relevanta.

 5. Domnule consilier, unde ati stat ascuns pana acum? Se apropie campania electorala si v-ati hotarat sa scoateti capul din nisip? Nu sunt eu un veteran al acestui site, dar dvs sunteti boboc. Un boboc care vrea sa ne arate cat de mare este el. Va rog frumos, nu ne mai aburiti! Daca sunteti cu adevarat consilier, faceti ceva (la propriu) pentru acest oras si pentru locuitorii lui. Incercati sa fiti mai receptiv la ce se discuta in sala de sedinte si sa nu mai votati in card. Am participat si eu la cateva sedinte de-ale dvs si am ramas perplex. Va „certati”, va aruncati priviri „reci” ca mai apoi sa votati in unanimitate. Pardon, parca au fost si vreo doua abtineri. Asta ca sa dea frumos la auditoriu.

  1. In data de 10.06.2011 am solicitat scris un raspuns la aceasta intrebare (printre altele) si raspunsul (tot) scris a fost cel mentionat in ghilimele, din partea Primariei.

Comments are closed.