Web
Analytics
TECUCI

Pieţari tecuceni, afectaţi de condiţii şi încasări


Piata exteriorPentru a-ti putea comercializa marfa pe piata industriala sau de zarzavat trebuie platita o chirie pe zi sau lunar indiferent ca dispui de un chiosc, o taraba sau vinzi cartofi, ceapa, varza, brazi, la botul calului langa noua parcare din piata, marfa fiind etalata direct pe trotuar. Asadar unde-i lege nu-i tocmeala, vrei nu vrei tot platesti, indignarea comerciantilor constand in faptul ca dupa ce vanzarea-i la limite minime sau  deloc, sunt nevoiti sa indure frigul, sa le inghete produsele, sa-si puna galeti in locurile unde apa siroieste, sa stea chiar opt ore cu picioarele in baltile formate. “Mi-au degerat bananele, ciupecile,ceapa, ce fac cu ele? Le arunc caci nu mai pot fi vandute, apa de la precipitatii curge in cap prin toate crapaturile sistemului de ventilatie ce l-au montat in vara si care doar ne sufoca de umiditatea calda ce o dadea, caci nici macar nu reglau sistemul pentru a nu consuma curent; picioarele si mainile imi sunt inghetate si platim zilnic pentru conditiile oferite de administratia pietelor. Uitati cum stau colegii mei ce au mese langa robinetele de apa, sunt vesnic la racoare, iar clientii ocolesc locul pentru a nu se uda la picioare.

Piata TecuciStam si induram ca astea sunt conditiile la momentul actual” a concis una din vanzatoare foarte infofolita de imbracari, care tremura precum un caine la injectie. Ii dam crezare dat fiind faptul ca a sta atatea ore in picioare, pe loc si in curent nu e tocmai placut. In piata de haine o alta comercianta ne arata cum ii siroieste apa pe hainele expuse in afara chioscului, vecina ei tine sa-i vedem galetile si baltile formate, si… nici macar nu ploua afara.”Cand ploua e un adevarat dezastru toata lumea nu mai conteneste a-si strange produsele pentru a nu le periclita, stam pe intuneric aici, de nici nu-si mai da seama omul ce cumpara ziua-n amiaza mare. Dupa ce ca nu sunt clienti si stam sa inghetam degeaba ti se impune sa platesti totul, si ceea ce nu exista, vara ne coacem si acum murim de frig, nici pe timpul lui Alionte nu s-a facut nimic dar nici acum”, a concluzionat  o alta vanzatoare. Astfel stau ai nostri comercianti, arzandu-si caloriile la rece, in asteptarea clientilor care sunt intrati adanc in criza economica.

M.C. –  tecuci.eu


2 comments

  1. Se incaseaza o gramada de bani ,si nu stim cine ii mananca,ori primaria ori cei din conducere.Se invoca mereu ca nu se ajung banii, ca ar trebui marite taxele pentru a repara si intretine piata.Pagubiti sunt tot comerciantii care anul acesta au venit cu bani de acasa pentru a-si plati datoriile.Trebuie o mai mare transparenta sa se stie ce se face cu banii.

    1. Da, aveti dreptate. Care transparenta? Cea declarata? Dupa ce am avut o mica discutie legata de profesionalismul purtatorului de cuvant din Primaria Tecuci, s-a luat o decizie impreuna cu conducerea, de a bloca comunicarea cu cei ce ar putea sa propage stirile. Informatii de interes local, ajug pe usa din dos doar la un post de radio local. Care este, asa cum stiti, impartial si onest. Nu are nici-o legatura cu vre-un partid din arcul puterii. O sa revenim in zilele viitoare cu ceva documente care sa intareasca afirmatiile de mai sus.

Comments are closed.