Web
Analytics
TECUCI

Masuri urgente pentru functionarea centralelor


Centrale TermiceIn Sala Mare a Primariei Tecuci, a avut loc in data de 3.nov.2010, o sedinta cu directorii institutiilor de invatamant din municipiul Tecuci, avand ca tema de dezbatere problema obtinerii autorizatiilor la centralele termice, verificarea acestora, remedierea problemelor aparute, incheierea de contracte de service cu firme autorizate, reinnoirea celor existente .
Au fost invitati specialisti in domeniu , directorul tehnic al Serviciului Investitii, Infrastructura, Achizitii Publice din cadrul Primariei Tecuci, consilier pe probleme de centrale termice, Carleta Bostan din cadrul aceleeasi institutii.  Managerii institutiilor scolare au dorit sa aduca in dezbatere problema detectoarelor de gaze, atat de necesare , in cazul scaparilor de gaze. In acest fel s-ar putea rezolva aceasta problema, firma care asigura service-ul putand sa actioneze , in consecinta .
La institutiile de invatamant  cu un numar mare de elevi, cum sunt liceele, s-a pus problema cumpararii celui de-al doilea cazan care sa asigure incalzirea salilor de clasa in bune conditii. Acestea vor fi trecute in investitiile de anul viitor, pentru o functionare optima a centralelor din aceste institutii scolare .
Exista inca probleme la unele scoli privind centralele termice, datorita vechimii acestora , de aceea este necesara inlocuirea acestora cu centrale noi. La sedinta au participat specialisti in domeniul instalarii centralelor pe gaz de la doua firme din oras, care pe baza neregulilor prezentate de manageri, vor interveni pentru reparatii, pentru service , astfel incat sa existe siguranta in scoli.
Managerii institutiilor de invatamant au prezentat rapoarte cu problemele pe care le au in acest domeniu. In urma studierii acestora, se vor stabili urgentele privind interventia in institutiile scolare unde se pune in pericol siguranta copiilor. Aceste probleme se vor rezolova urgent, avand in vedere perioada de iarna ce urmeaza. O alta problema ridicata a fost aceea a curatarii cosurilor de fum, acolo unde aceasta nu s-a realizat.
Managerii au fost rugati sa studieze legislatia in vigoare cu privire la centralele termice, acestia primind cate un CD, cu tot ceea ce trebuie sa cunoasca in acest domeniu. In urmatoarea perioada se va face o lista de interventii, in urma rapoartelor prezentate. Se doreste ca in timp scurt sa se achizitioneze detectoare de gaz pentru a preintampina neplacerile.
S-a atras atentia asupra faptului ca centrele financiare sunt acelea care incheie contractele de service si nu managerii , ei au obligatia de a aduce la cunostinta problemele care apar specialistilor din domeniu .
Fiecare institutie scolara trebuie sa aiba un fochist autorizat, care sa cunoasca problemele in domeniu si sa aduca la cunostinta managerului institutiei, defectiunile aparute.
Articol de I.G tecuci.eu