Web
Analytics
TECUCI

Pe locuri fruntase, la lupte libere


   “Curaj, darzenie, ambitie, rabdare, un psihic foarte bun, forta exploziva, viteza de executie”, acestea sunt calitatile care nu trebuie sa-i lipseasca unui luptator de performanta, in opinia directorului CSS Tecuci, Dumitru Ghetu.  Palmaresul sportivilor pe care-i antreneaza dovedeste ca acestia sunt animati de dorinta de a se apropia cat mai mult de profilul  luptatorului desavarsit. Numai in luna decembrie, echipa de cadeti (15-16 ani), s-a urcat de doua ori pe treapta a treia a podiumului (Memorialul “Tot Vasile”  – Bucuresti,  Memorialul “Nicolae Burgaza” – Galati), luptatorii tecuceni au obtinut mai multe premii individuale iar Daniel Serea, Vasile Iosip, Ion Lupu si Adrian Sobieschi  (ultimii trei – intrati in vizorul lotului national) s-au clasat in primii 6 sportivi  ai judetului.  Alaturi de rezultatele mentionate anterior am mai putea aminti locul III obtinut de echipa de cadetila Turneul  Finaldela Zalau- luna noiembrie, si medaliile cu care au fost distinsi luptatorii in acest  an: Vasile Iosip – 3 medalii argint, Daniel Serea – argint si bronz, Adrian Sobieschi – bronz, Ion Lupu – bronz, Gheorghita Cucoara – bronz.

Luptele din sala si luptele de zi cu zi

Pentru a ne familiariza cu acest sport si cu modul de pregatire al luptatorilor am participat la unul din antrenamentele ce se desfasoara in sala din vecinatatea Primariei.  Antrenamentul cuprinde printre altele: pregatirea organismului pentru efort finalizata cu exercitii acrobatice, procedeele de lupta propriu-zise, dezvoltarea calitatilor motrice. La finele pregatirii Adrian Sobieschi ne-a marturisit ca a ales sa practice acest sport deoarece reflecta competitia dura pe care o ducem in viata de zi cu zi. In afara de lupte libere, sportivii au si alte pasiuni. Lui Ion Lupu ii place sa calatoreasca si sa cunoasca oameni noi iar Alexandru Manughevici acorda o atentie deosebita unui alt sport, fotbalul. La sectia de lupte a CSS Tecuci isi mai desfasoara activitatea profesorul Viorel Dumitru.

De-a lungul anului a existat o seama de agenti economici si oameni politici care au sprijinit activitatea CSS Tecuci si a luptatorilor sai.