Web
Analytics
TECUCI

Paza buna trece primejdia rea…


Spargeri furturiTraim vremuri de criza si, deoarece in ultima perioada numarul infractiunilor din societati comerciale a crescut, politia adreseaza administratorilor mesajul de a nu neglija dispunerea unor masuri minime de protectie a unitatilor. Conform legii nr. 333/2003 “raspunderea pentru luarea masurilor de asigurare a pazei bunurilor de valorilor detinute cu titlu revine conducatorilor unitatilor”, acestia fiind obligati sa asigure, prin diverse mijloace, paza societatilor comerciale pe care le administreaza. Tinand cont de faptul ca hotii speculeaza cu abilitate orice veriga slaba in depozitarea, manipularea si protejarea bunurilor si valorilor, politistii tecuceni va adreseaza urmatoarele recomandari:
– Stabiliti o strategie de siguranta a magazinului pentru prevenirea furturilor (conform legii 333), asigurati-va ca tot personalul o cunoaste si o respecta. Instruiti periodic angajatii in aceasta directie.
– Colaborati cu politia si autoritatile locale pentru a lua masuri de prevenire a criminalitatii in zona in care desfasurati activitatea comerciala. Compartimentul Sisteme de paza va poate fi de folos.
– Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combina dispozitivele tehnice de siguranta cu vigilenta factorului uman. Eficacitatea camerelor de luat vederi cu circuit inchis este sporita de o buna iluminare si de un personal bine instruit.
– Prezentati produsele in vitrine sau tejghele de sticla, bine fixate, astfel incat sa nu poata fi deplasate, impinse sau dislocate.
– Protejati produsele de mare valoare cu senzori racordati la sistemul de alarma.
– O casa de bani de calitate va protejeaza lichiditatile si obiectele de mare valoare daca este amplasata cat mai discret cu putinta si daca respectati recomandarile cu privire la instalarea sa (conform legii, casele de bani trebuie sa fie incastrate in pardoseala/zidarie).
– Dupa terminarea programului, lasati casa de marcat deschisa si in mod vizibil goala pentru a descuraja orice spargator aflat in cautare de bani lichizi.
– Depuneti zilnic la institutiile bancare sumele acumulate. Alternati traseele si programul de deplasare, fiind insotit de o persoana de incredere.

Articol de N.P. tecuci.eu