Web
Analytics
TECUCI

Asta are, asta n-are, asta e câştigătoare


relocari_sumeInvestitiile pe anul curent au primit  o motivare pentru diminuare sau suplimentare de catre administratia locala, respectiv la lucrari noi la capitolul “invatamant” regasind un plus de 78.000lei pentru reabilitarea si modernizarea scolii nr.5 Elena Doamna. Suma este necesara reabilitarii grupurilor sanitare pentru elevi, in vederea desfasurarii in bune conditii acestei unitati de invatamant. In prezent instalatiile sanitare sunt defecte determinand mari pierderi de apa, tamplaria este deteriorata iar finisajele sunt degradate pe suprafete insemnate. La Grupul Scolar Industrial s-a alocat 15.000lei, suma fiind necesara reabilitarii instalatiei temice, deoarece este deteriorata. Scoala nr.10 Dimitrie Sturdza are 8.000 lei alocati pentru achizitionarea unei pompe de circulatie si un ceas programator pentru functionarea optima a centralei termice. Colegiului National de Agricultura si Economie s-au repartizat 25.000 lei pentru echipamentele necesare functionarii instalatiei de apa calda menajera.

La capitolul “sanatate” regasim Spitalul municipal cu suma de 60.000lei, lucrarile constand in reabilitarea centralei termice a institutiei spitalicesti, deoarece acoperisul tip terasa prezinta mari degradari iar apele meteorice patrund in incinta, reprezentand un real pericol pentru instalatiile si echipamentele din interior. Pentru a evita pericolul se impun urgent lucrari de reabilitare ale acoperisului si totodata tencuieli si zugraveli interioare. Alti 20.000 lei au fost alocati spitalului pentu elaborarea proiectului tehnic al reabilitarii centrului de primire-urgente. Si tot spitalul Anton Cincu are alocati 5.000 lei pentru amplasarea panourilor solare de producere a apei calde menajere pe acoperisul CT se impune elaborarea unei expertize tehnice a cladirii. Asadar per total la spital valoarea suplimentarilor este de 85.000lei.

Capitolul “cultura” este pe minus intrucat restaurarea Muzeului Mixt se va face in 2011, de aici retragandu-se 175.000lei. Capitolul “servicii dezvoltare publica locuinta” are lucrari noi de extindere retea electrica in cartierul Balcescu, pe Aleea Fabricii, 10.000 lei fiiind alocati in vederea racordarii individuale construite pe terenuri transmise in folosinta gratuita tinerilor conform legii 15/2003. In schimb lucrarea infiintarii parcului de pe B-dul Victoriei s-a diminuat, deoarece lucrarea se va derula la anul, retragandu-se 60.000 lei. Zilele acestea se asteapta cumpararea Autobazei din 1 Decembrie 1918, pe amplasamentul respectiv trebuie sa se realizeze drumul de centura, aici fiind suma de 150.000 lei. Achizitia de indicatoare rutiere este trecuta cu 75.000 lei. Alti 10.000 lei sunt pentru intocmirea studiului de fezabilitate retelei de canalizare menajera si pluviala in cartierul CFR. Astfel totalul la acest capitol are o valoare de plus 354.000 lei si un minus de 60.000lei. Pentru capitolul “transporturi” se suplimenteaza cu 3.000 lei valoarea necesara achitarii integrale a lucrarilor executate in 2009 pe strazile Izvor si Furceni, respectiv reabilitarile. La lucrari noi sunt 75.000 lei necesari reabilitarii trotuarelor de pe str. 1 Decembrie1918, precum si alti 245.000 lei pentu modernizarea strazilor Galati, Popa Sapca si H.P.Bengescu.

A informat N.P. tecuci.eu