Web
Analytics
TECUCI

Noi amendamente la taxa de habitat


Utilaje Ecotec din orasul Tecuci Inceputul de an ce a debutat cu instituirea taxei de habitat a facut ca agentii economici si cetatenii sa devina mai interesati de modul cum se realizeaza serviciul de salubritate intrucat toti utilizatorii au devenit platitori ai acestui serviciu. Au fost semnalate cazuri particulare, in acest sens administratia intervenind cu alte modificari la persoanele juridice. Astfel, s-a stabilit:
-Unitatile care au in profilul de activitate comert cu amanuntul produse alimentare precum si restaurantele, barurile, cafenelele cu suprafata utila mai mare de 50 mp vor fi exceptate de la taxa de habitat acestea urmand a incheia un contract cu operatorul autorizat de salubritate de pe raza Tecuciului;
-Persoanele juridice care au sediul social in Tecuci unde nu preteaza nicio activitate, aceasta desfasurandu-se in punctele de lucru situate in alte localitati, nu platesc taxa de habitat cu destinatie salubrizare pentru sediul social;
-Persoanele juridice au obligatia la plata taxei de habitat in functie de numarul de persoane angajate dupa cum urmeaza: persoane juridice fara angajati = 6 lei/luna, persoane juridice cu un angajat = 12 lei/luna, persoane juridice cu 2 angajati = 18 lei/luna, persoane juridice cu 3 angajati = 24 lei/luna, cu 4 angajati = 30 lei/luna, cu 5 angajati = 36 lei/luna, persoanele juridice care au intre 6-10 angajati platesc 45 lei/luna, care au intre 11-15 angajati vor plati 55 lei/ luna, care au intre 16-20 angajati platesc 60 lei/luna. Persoanele juridice , PFA, Intreprindere Individuala, Intreprindere familiala care au in profilul de activitate transportul cu taxiul vor achita si 6 lei/masina folosita ca taxi/luna pe langa celelalte obligatii;
-Persoanele juridice care au peste 20 de salariati sunt exceptate de la taxa de habitat si vor incheia contract cu operatorul de salubritate autorizat de pe raza municipiului Tecuci.


2 comments

  1. Trebuie sa fie introduse noi criterii de aplicare a taxei.
    De ce o firma cu 5 angajati ce desfasoara activitate de birou trebuie sa plateasca aceeasi taxa cu o firma cu activitate de comert produse alimentare (ca de exemplu firma lui Pazvante) ?
    Oare cantitatile de gunoi ale celor doua firme sunt egale?

    Stimati consilieri mai ganditi inca o data aceasta taxa!

  2. De cînd intră în vigoare noile modificări, deoarece prima tranşă deja s-a plătit? Presupun că începînd cu noul an fiscal. Cei care deja au plătit jumătate din taxă şi după noile reglementări se încadrează spre exemplu în categoria cu doi angajaţi şi , logic trebuie să primească bani înapoi, ce fac în septembrie?
    Dar, ce vorbesc eu? În România s-a pus mereu carul înaintea boilor! Întîi s-au aprobat legile şi se aplică imediat, iar dacă poporul înghite rămîne aşa,în caz contrar se vine cu oarece modificări şi pînă se aprobă metodologia de modificare a aplicării legii mai durează….

Comments are closed.