Web
Analytics
TECUCI

Încă un pas pentru renovarea Muzeului


  Veste îmbucurătoare privind reabilitarea Muzeului Mixt, care de ani buni a fost lăsat în paragină. Consiliul local s-a întrunit astă seară în şedinţă extraordinară, majoritatea consilierilor prezenţi întrebându-se care-i scopul acestui proiect urgent, întrucât a fost pus în mare viteză în dezbatere. Răspunsul l-au primit de la primar care a specificat că la începutul lunii septembrie va avea loc licitaţia execuţiei, deci va fi posibilă începerea lucrărilor poate chiar de la finele acestui an. Şi dacă acest singur  proiect a fost votat în unanimitate de CL, consilierul Manoliu a avut o remarcă la reabilitarea actuală a Casei de Cultură, respectiv  faptul că nu s-au mai respectat vechile structuri,  acoperişul clădirii fiind în prezent realizat din tablă şi nu din ţiglă roşie precum era pe vremuri. A specificat că şi estetic acoperişul nu-i tocmai cel scontat, întrebând dacă se mai poate face ceva pentru schimbarea acestuia, ţigla metalică roşie fiind ideea consilierului. Edilul a răspuns că acum e prea târziu pentru modificări, lucrarea e pe sfârşite şi, în plus, nici constructorul nu a beneficiat de sume prea mari de bani, limitându-se la materiale în limita posibilităţilor .


9 comments

 1. Oare o agenda de primar, se incarca sau se descarca(!) cu directorii tocmai numiti, pardon, evaluati pe la aceste unitati de cultura?

 2. …pentru @Gică contra,
  1. „Mulţumesc” că mă bagi în seamă, dar să ştii că nu comentariile trebuie să le comentezi, ci articolele, nu trebuie să-ţi placă cârcotelile mele, nu trebuie să le citeşti, sau să le bagi în seamă. Nici nu trebuie să-ţi cer voie să le scriu, sau cum să le scriu. Dacă nu-ţi plac, schimbă „canalul” (poate-l prinzi pe Panama, că Vanghelie n-a reuşit!)
  2. Îndemnul tău de a face ceva „constructiv” seamănă foarte mult cu vechiul conflict dintre „materialismul ştiinţific” şi „lipsa de consistenţă” a exprimărilor de opinii, care „nu produc pentru societate” nimic material, palpabil. Dar să-ţi spun ceva… de-a lungul vieţii mele am creat destule „bunuri materiale”, iar acum îmi pot permite să contemplu şi să-mi exprim părerile dinafara concretului material, lucru care poate fi considerat chiar constructiv.

  …pentru @consilier,
  Salut revenirea printre noi după o perioadă de absenţă!
  Este bine că se încearcă renovarea muzeului, căci aceste încercări durează de zece ani, important ar fi să se şi finalizeze. Nedumerirea multora dintre noi vine din faptul că în Primărie se lucrează pompieristic : „hai să facem repede o şedinţă de îndată, ca să modificăm nişte indicatori, ca să putem a ne înscrie în termene!”. Funcţionarii responsabili, conducerea executivă, mereu sunt surprinşi nepregătiţi de evenimente, sau este doar o strategie de aburire a C.L. pentru a nu avea timp să studieze mai profund materialele din mapă şi a vota în necunoştinţă de cauză, ca lucrurile să iasă aşa cum doreşte executivul. Apoi apar intervenţii ca cea a lui Manoliu, care vine cu propuneri ce nu mai pot fi implementate.”Verdele-plângăcios-pârâcios” dacă ar fi fost interesat cu adevărat, putea intervenii în momentul discutării şi aprobării proiectului, iar proiectantul ar fi făcut aşa cum se cere. Aruncatul răspunderii pe constructor este chiar hazlie! Păi ce, el face ce vrea? Nu, el respectă proiectul pe care-l are, cu materialele menţionate în documentaţia tehnică însoţitoare.
  Deci, din incompetenţa şi indiferenţa consilierilor, a executivului (şi comoditate pentru executiv!) şi a funcţionarilor Primăriei, proiectele trec cu hibe şi apoi consilierii, într-un exerciţiu de imagine, exploatează aceste lipsuri în folos propriu. Interesant ar fi dacă dl. Manoliu ar aborda în şedinţă de C.L. problema propriei incompatibilităţi cu funcţia de consilier local şi activitatea profesional-economică a sa şi a familiei sale, dumnealui având pregătirea juridică necesară pentru a cântării aceste aspecte!?!!!
  Domnule consilier-comentator… te exprimi greşit, sau intenţionat greşit : „…primarul vrea să renoveze muzeul…”. Când a cerut votul şi-a fixat nişte ţinte, iar acum nu face altceva decât să respecte „contractul” cu votantul, fiind chiar plătit să facă asta. Nu este un hatâr pe care ni-l face nouă, cetăţenilor! Interesant este că agenda i-a devenit brusc mai încărcată acum, în prejma viitoarei campanii electorale, ce se preconizează a fi „cea mai agresivă” – l-am citat pe Bogdan Teodorescu.

 3. Domnul Manoliu, domnul Primar, domnul vice si toata a…. de de smecheri, s…. care ne conduc, stiu cum arata spitalul de copii? Tigla rosie le trebe pe Casa de cultura?

  1. Oana draga, tu crezi ca exista macar o singura modalitate, repet, una singura, prin care cetatenii sa spuna, sa fie ascultati, nu auziti, si ceea ce remarca ei sa intre intr-o ordine a importantei in obligatiile edililor, a celor cativa, care mai degraba se inghesuie sa puncteze (la punga sau imagine) ceva pentru ei?! Tu nu intelegi, ca nimic nu iese de acolo, asa cum nimic nu pare sa patrunda pana la acest nivel si sa-i atinga?! S-ar descotorosi de noi ca de niste muste, ar comanda o noua glaciatiune pentru asta, numai sa-i lasam in pace.
   De ce atata naivitate?
   Urmariti un lucru sumplu. De cate ori se spune DA! diverselor solicitari, si de fapt, dupa 2,3…6 luni, un an, povestea sa o regasim exact la fel, ba e mai rau poate, pentru ca au avut timpul necesar sa se inarmeaza cu si mai multe explicatii…si in aceeasi vreme, ceea ce fac ei, bine sau rau, e asa de bine ambalat si vandut ca par de-acum sa seamene cu acele povesti cu zane bune, pentru somnul cetatenilor nostri, desigur.
   Puteti vedea, cu simtul liber de pacaleli, ca parerea tecucenilor nu e ceruta, ca ea oricum nu conteaza si, cel mai des, deranjeaza. Ceea ce avem si vedem nu seamana cu nimic din ceea ce trebuie sa fie o conducere atenta si hotarari participative, se vor doar reprezentative, pentru ca nu mai reprezinta pe nimeni, uneori nici macar pe ei. Meteahna tecucenilor este se uita intotdeauna intrebarile de felul „Tu, sau voi, ce crezi? sau ce stii? sau cum poti sa ajuti?
   De-aceea dialogul la nivelul orasului se petrece astfel:
   Ei spun: -Iata !
   Si noi : -Bine…!
   Si iarasi:-Iata!
   …..bine…!
   Stiti ce o sa urmeze? Ati ghicit,un
   -Banggg…!

 4. Nu poate sa spuna omul ceva , ca hop si mister Atena, care e ”destept foc” , sa puna contra.Bai baiatule fa si tu ceva constructiv si mai lasa dracu carcoteala.

 5. nu-mi este clar, pana-la-urma, este bine sau rau ca primarul vrea sa renoveze muzeul?

 6. De ce atata zarva fratilor? Ce-ati patit? N’auzira-ti E „una peste alta”, vorba primarului nostru, ca frumos mai graieste el cand e vorba de a duce unde trebuie, trebile sale.
  Sunt rele trotuarele !
  Ei si voi ” la cate s-au facut?!” Adica ce vreti? intoarce vorba acelasi dragut primar.
  Nu e bine?
  Adica ce nu e bine? Totul e bine. Si unde nu e bine, tot bine e.
  Si tot „una peste alta”, si tot „una peste alta”, exact asa se strange si-asa aduna si primarul nostru, bob cu bob, acolo unde se gaseste, si ciob cu ciob acolo unde din cioburi se face imaginea.
  Dar si consilierii astea dom’le. Slabi frate si fara glas… de te miri cum isi duc zilele, si sfiosi… ca o fata mare!

 7. Iarăşi trebuie să mă declar plăcut uimit de răspunsul primarului la nemulţumirea consilierului verde ce viza noul acoperiş al Casei de Cultură.
  Domne, se-ntâmplă ceva în acest partid! Li s-a înverzit rău furia! Prima dată (la şedinţa ordinară din iunie a.c.) un „pârâcios”verde (tot notarul Manoliu) se plângea că cineva i-a zgâriat jeep-ul (de parcă informaţia era de interes public! Ce ne priveşte pe noi, amărâţii de plătitori de taxe şi impozite locale mărite în fiecare an şi votate tocmai şi de acest consilier local, cu ce vine dumnealui la şedinţele de consiliu, unde-şi parchează maşina şi cine, dar mai ales de ce i-a zgâriat-o?) apoi, la următoarea ordinară se ridică Scorţa Mişulică (tot consilier de la partidul verde) şi se plânge că nu mai are saună la baia comunală (este la sala de forţă, Mişulică, tată… şi-ncă ce saună!) urmează la rând chiar liderul grupului verde din C.L., stimabilul cetăţean de onoare Pazvante (zis şi Dănăilă Vasile-speologul) cu „teza de doctorat” pentru bieţii funcţionăraşi din Primărie, temă ce trebuie finalizată până la şedinţa ordinară din august a.c., ca să revină iarăşi Manoliu, consilierul „verde-pârâcios” cu maşina zgâriată din iunie, să se plângă de noul acoperiş al Casei de Cultură.
  Domnule consilier „verde-plângăcios”, noi tecucenii te întrebăm de ce, dacă îţi pasă de acest oraş, nu te-ai interesat (că aveai toate pârgiile la-ndemână!) de la început de puterea financiară a constructorului şi veneai matale nu numai cu ideea, ci şi cu o sponsorizare personală (poate din comisionul primit la semnarea contractului de vânzare-cumpărare a terenului către Kaufland!) ca să nu-ţi mai declari acum nemulţumirea că „ăia” au acoperit Casa de Cultură cu tablă pur şi simplu, nu cu ţiglă roşie?????
  Iar acum voi concluziona şi-i vom „atenţiona” pe cei trei verzi din C.L. că ne-am prins de jocul lor de-a diversiunea, să încerce să se ocupe şi de lucrurile serioase, chiar grave ale oraşului, să lase copilăriile, iar dacă nu au nimic de spus mai bine să tacă pe la şedinţele de C.L. din respect pentru auditoriul din sală, că (nu-mi prea place să mă repet) ne-am cam săturat să ne jignească inteligenţa căci avem clase mai multe decât trenul personal, chiar dacă suntem provinciali.

Comments are closed.