Web
Analytics
TECUCI

Mesajul primarului către funcţionarii municipalităţii


Daniel-Tuchel_protecuci.ro  Primarul Daniel Ţuchel a avut în după-amiaza zilei de miercuri o întâlnire cu funcţionarii din Primărie şi instituţiile conexe. Primarul ne-a precizat, printre altele, mesajele transmise către funcţionari: ”Peste 70% din funcţionarii de astăzi ai Primăriei sunt aduşi pe criterii politice de către fostul primar. Corect era ca aceştia să plece împreună cu el. Mesajul meu a fost următorul: Chiar dacă n-aţi plecat să nu consideraţi vreo clipă că sunteţi oamenii mei. Eu am câştigat Tecuciul cu un proiect politic şi cu o echipă. Nu pot face performanţă cu o echipă veche, perimată, uzată. Vreau să fac echipă cu cei care am câştigat. Votul masiv care a fost dat în 10 iunie nu s-a referit doar la fostul primar ci şi la salariaţii din Primărie care nu au performat timp de 8 ani de zile. La Tecuci s-a întâmplat un fenomen, pentru prima dată din ‘90 încoace au ieşit la vot peste 20.000 de oameni iar peste 50% din ei au spus că nu mai vor să mai audă de fosta conducere. Doar funcţionarii cu următoarele calităţi: competenţă, profesionalism şi respect faţă de cetăţean, vor fi cei care vor reuşi să treacă linia de sosire cu mine peste 4 ani… Pentru că doar aparatul din Primărie ne costă peste 2 miliarde de lei pe lună. Instituţiile conexe ale Primăriei şi mă refer aici la Muzeu, Bibliotecă, Casa de Cultură, Poliţia Locală, Evidenţa Populaţiei, Asistenţă Socială, Ecotec, ne mai costă aproape 5 miliarde de lei. Dacă mai pui iluminatul public, Romprestul îţi dai seama că oraşul acesta nu are cum să se dezvolte. Trebuie implementat un management modern şi e nevoie de o echipă managerială puternică. Cele 3 partide ale USL la nivel local au resursele necesare”.


13 comments

 1. Ce bine ar fi dacă lucrurile ar fi atât de uşor de făcut. Asta cu concedierea este o…nucă cam tare. Pentru că funcţionarul din primărie are două legi de partea lui. Şi Codul muncii şi legea 188/1999. Şi de regulă, în instanţă câştigă…concediatul. Şi în plus de asta, a spune că un primar angajează sau concediază dintr-o primărie, e timpic unui limbaj comunist, de lemn. Dacă e democraţia legalităţii, hai să o respectăm. Angajarea şi concedierea funcţionarilor din primărie se face de către Consiliul Local prin hotărâre. Se înţelege din articol, că domnul primar comandă consilierilor locali iar aceştia ca nişte căţeluşi ascultători execută. Nu e chiar aşa. Domnul primar trebuia să spună că va propune consiliului local, să emită o hotărâre pentru primenirea aparatului funcţionăresc din primărie. Şi atunci era logic şi credibil. Şi ca să fim categorici şi serioşi, primăria unei localităţi ca Tecuciul, în epoca IT-ului, nu ar avea nevoie decât de 10 (zece) funcţionari mari şi laţi. Că toată treaba o fac calculatoarele. Unii semeni de ai noştri, au descoperit că cea mai tare meserie de pe planetă, este cea de învârtitor de hârtii. Şi ne-am pricopsit cu atâţia birocraţi şi cu atâtea hârtii încât practic mai mult ne încurcă în activitatea noastră de pe planetă.
  Şi într-adevăr legea prevede la funcţionarii publici, că cel ce are calitatea să-i angajeze, are şi calitatea de ai concedia. Nu trebuie uitat însă, că unii poate au rate la bancă. Şi apoi o localitate se dezvoltă şi se schimbă nu de către funţionarii dintr-o primărie. Singura şi unica entitate care poate schimba o localitate, este numai şi numai CONSILIUL LOCAL. Băgaţi la cap şi nu mai săriţi la primar. Deocamdată trebuie să mai treacă ceva timp. Trebuie să apară o schimbare ceva, dar care să fie percepută de către cetăţeni.

 2. Costelus baiatule, nu ma refeream la tine, nici macar nu am citit comentariul tau, esti patimas rau de tot, mai pune mana pe o carte si tu ca poate ai viziune aceea de ansamblu si iti dai seama ce se intampla cu tine…

 3. @ATENA= TRAIAN ”IMPARATUL”
  Dumneata faci o mare confuzie, eu insa nu.
  Termenul corect este PERDANT si nu PIERZATOR (mai gresesc si altii imparate, stai linistit).Verifica DEX domnule. Despre moralitate si multe alte lucruri, poate cu alta ocazie. Chiar crezi dumneata ca altii se mai pot intoarce de unde au pleca? Credeti ca va mai trebuie timp sa-l cunoasteti? Eu zic ca nu, si stiti acest lucru mai bine ca mine. Lipsa adevărului duce la falsitate. Nici o altă fiinţă de pe pământ nu este atât de falsă ca omul. Există o mică diferenţă între oameni, dar tocmai această mică diferenţă contează. Această diferenta este ATITUDINEA. Atât pentru astăzi.
  Ganditi, analizati, judecati.

 4. Pt Dany de vito
  Nu am amenintat pe nimeni, stiu eu ce stiu, si ma aptin deocamdata, apropo de unde stiti ca sint Tinar? KGB- SRi de ce nu aveti o viziune democratica, avem atitia tineri pregatiti, de ce sa nu aiba o echipa tinara. Cum e cind nea “Ion” ajungind consilier folosea masina primriei in scop personal continuarea am sa o spun Dl Tuchel sa stie si dinsul. Ce nume frumos. Stiu ca in primarie sa trait asemeni traiului lui Dany de vito dar se pare ca sa terminat. Cantina sa inchis deci se merge in directia cea buna.

 5. Foarte interesantă această situație! ”Prezentul” –Țuchel și „trecutul”–Finkelștain se confruntă!
  Ţuchel spune că își dorește o echipă proprie în Primărie. Este corect și firesc până la o anumită limită, însă. ”Echipa” trebuie alcătuită din câțiva oameni din cercul restrâns de decizie, care să-i pună hotărârile în aplicare, dar asta nu înseamnă că și femeia de servici și portarul trebuie schimbați. Celui care-și îndeplinește sarcinile de serviciu nu poți să-i reproșezi opțiunea politică, dacă ești ”bun” fă-l să și-o schimbe!
  Domnul Țuchel, ca să poată conduce eficient, trebuie să aibă loiali lângă el, maxim 5-6 oameni esențiali din aparatul Primăriei. Apoi un alt lucru esențial este să facă în așa fel încât să aibă o imagine completă asupra situației reale din Primărie, iar asta se face printr-un audit, lucru pe care din câte știu nu l-a cerut până acum. De ce, oare? Asta poate să însemne că defapt se joacă în altă piesă, dar până la proba contrarie trebuie să avem răbdare. Dacă se confirmă totuși că Dragoș Teodoru a trecut în echipa lui Țuchel, după ce individul a fost una din petele negre, chiar se pare că și penale, din guvernarea lui Finkelștain, atunci mesajul cu ”echipa proprie” cade și se conturează un ”blat” urât mirositor în meciul dintre cei doi, ”trecut” și ”prezent”! Dar, deocamdată nimic nu este clar.
  Totuși, domnule Țuchel… atenție la exprimări: ”eu am câștigat Tecuciul…” –pardon! Ai câștigat alegerile pentru ocuparea postului de primar. Tecuciul înseamnă cu mult mai mult și mai complex decât îți poți închipui. Să punem exprimarea aceasta nefericită, deocamdată, pe seama exuberanței și entuziasmului de început de drum, dar… atenție!
  Cât îl privește pe domnul ”ATITUDINE”, cu care în trecut am încrucișat de multe ori spadele în ”luptele” de idei și ne cunoaștem bine, i-aș putea spune că se cam pripește calificând așa repede ”prezentul” -adică pe Țuchel cu calificative de genul: ”mărunt, meschin, abil, demagogic, lipsit de valoare și merite, fără scrupule, lipsit de credință, idei și principii, profitor, viclean”. Când ai avut timp să-l cunoști așa… detaliat? Nu are decât două săptămâni de când își exercită atribuțiunile. Sau știi ceva de care noi nu știm, ori împrăștii fum ca să nu vedem adevărul? De ce nu ne lași și nouă timpul necesar să-l ”pipăim” mai bine și vrei să ne vâri pe gât un anume concept? Ai avut ocazia în campanie să faci aceste lucruri și nu le-ai făcut prin noncombat, prin ”meci” trântit. Ce rost mai are acum?
  Ia toată acea înșiruire de ”calificative” pe care ai folosit-o vis-a-vis de Țuchel și raporteaz-o la guvernarea anterioară de opt ani și să vezi cât de bine se poate atașa acesteia. Păi, cum poți numi înconjurarea de oameni ca Basalic, Cazacu, Butunoiu, Scurtu, Ani Dumbravă, Carmen Axenie, decât o măruntă meschinărie? Cum te poți numi când treci cu bună credință prin CL hotărâri atinse de abuz și ilegalități (constituirea S.C. Piețe…, Ecotec, concursul de manager la Spitalul Anton Cincu, etc) decât lipsit de scrupule și credință?
  Cum te poți defini când acorzi titluri de cetățean de onoare unor ”academicieni” ( îl rog pe dl. admin să ne împrospăteze memoria cu articolul ”Primarul către Pazvante” postat pe 06.09.2010) –care, ca și tine, tot ”academician” făcut peste noapte la bulgari, nu aveți cum să vă ridicați la nivelul acestor titluri decât ”generos” în a vinde speranțe și ofertant de ”dezamăgiri” –decât ”intrigant și viclean, care ascunde sub înfățișarea binevoitoare răutate și necinste”? Ca urmare, așa cum ai spus, a fost ”vătămător și periculos”!
  Te înțeleg… parțial, însă! Eșecul de la București din 30.06.2012, care-ți mai putea da speranță că reprezinți ceva politic, a venit ca un duș rece ce ți-a dat fiori pe șira spinării. Nu poți câștiga ceva (funcții în BPN ) venind cu ranița de pierzător (la alegerile locale din 10 iunie) în spate! Dar când ai ca susținători publici pe avocata deputat Carmen Axenie, trebuie să te aștepți la asta!
  Eu cred că cel mai bun pentru tine, domnule ATITUDINE, este un ”audit intern propriu” și închei cu îndemnul matale : ”Gândește, analizează, judecă!” la care adaug ”Nu ne mai aburii!”

 6. Tinere esti depasit, Tecuciul nu e Tepu, daca incepi cu amenintari privind decapitarea in masa a tuturor functionarilor asta inseamna ca nu ai solutii viabile , as propune sa evacuezi toata Romania si sa aduci pe nemti …. succes

 7. Sa mentionez clar, toata clica din primarie a fost loiala lui Fiky, e clar ca omul Tuchel stie asta, si ca sa nu se ajunga ca in guvernul, trecut pe vremea lui Tariceanu, sau acuma cind nu se pot rezolva lucrurile pina nu sint toti in aceiasi barca, asa ca trebuie schimbare. Ma intreb de ce se schimba doar Primarul? De ce nu pleaca si echipa lui? De ce sa nu isi faca fiecare primar propria lui echipa? Propun sa se faca un sondaj, e democratic si cred ca de bun augur. Aici pe acest forum sa voteze Tecuceni daca era normal sa se disfiinteze sau sa plece toata echipa o data cu fostul primar. S-au prins scaunele de fundurile lor, sint ciorchine, unu mai pilos ca altul, mici angajati slujesc pe la mai marii din primarie, pt a avea trecere. De ce nu vine si la noi un pic din ce e in Siria, ca mai scapam din ei din Vechii. Dl. Tuchel nu stie dar va afla anumite lucruri incet, incet. Il felicit si tin sa ma gasesc cu el, sa ii multumesc ptr. ca l-am vazut la treaba, prin oras, de unu singur, mergind drept tipic pt un militar. Felicitari Domnule nu degeaba v-au votat oamenii sa nu ii dezamagiti. Si un sfat aveti grija ca toti va vor cazut. Sfat de la un prieten care a crezut si crede in omul Tuchel.

 8. Mai, Her Furchel, tu nu ai castigat Tecuciul, pentru ca Tecuciul nu-i o mosie proprie, cum ai facut tu din Tepu. Ai fost ales, pentru ca impreuna cu salariatii primariei sa administrati banii publici, in favoarea locuitorilor acestui oras. 80 la suta din salariati, sunt oameni cu experienta profesionala, cu peste 20-25 de ani vechime, de pe vremea lui Lazar (sunt tot ai tai), Finkelstain i-a preluat nu i-a dat afara, le-a recunoscut profesionalismul, iar tu un functionaras de comuna, vii acum si spui OUT, desi in 8 ani, nu ai reusit sa faci din Tepu paradis.
  Si unde-s locurile de munca pe care le creai in campanie (minciunicaaaaa). Da, ai putea da afara, liberalii angajati de Finkelstain, Borsan, Chitu, Serban, & Compania. Adu investitori, creeaza locuri de munca si lasa salariatii primariei sa-si faca treaba… si asa rata somajului e destul de mare. Ei nu sunt oamenii tai, ei sunt cetatenii acestui oras, care isi fac treaba indiferent de culoarea politica a primarului.
  Corect nu era ca acestia sa plece, corect si politicos era ca la prima intalnire cu salariatii, sa nu-ti arati muschii, ci sa dai dovada de educatie si sa le spui bine v-am gasit. Dar… probabil ca acei consilieri din campanie, infractori de drept comun, unii, nu stiu sa-ti sugereze asa ceva.

  1. 1. 80 % din 425 fac 340 . Pe vremea D-lui Lazar nu erau decat vreo 70 de angajati, d-le carcotas…si inca un lucru: ti se pare normal ca un functionar public sa faca campanie electorala? Este normal pt tine ca doar esti unul dintre functionarii publici care au facut campanie pt PDL..Foarte bine face Tuchel…sa dea afara toti lingaii pdl-aci

 9. Omul e tare. E cel mai tare primar posdecembrist pe care l-a avut Tecuciul.A inceput bine.E activ, chiar prea activ daca ne luam dupa ritmul in care se actiona pana acum acum.Nimeni din primarie nu mai sta la discutie cand da o dispozitie.Si ce este cel mai important se si executa imediat. Inainte asteptai cu anii rezolvarea unei probleme.Acum se rezolva imediat. Dispozitiile primarului nu mai sunt buriate de trepadusii fostei conduceri.
  Si acum primaria se uita mai mult la nevoile oamenilor decat inainte. Desi nu sunt in tabara dl. Tuchel, si nu credeam in dumnealui, daca o va tine tot asa, voi spune si eu, vorba regretatului Eugen Barbu, ”M-ai invins Tuchele !”.

 10. Baiatu si-a dat seama ca in bugetul primariei nu prea mai sunt bani. Atunci se naste firesc intrbarea cum isi recupereaza cheltuielile extravagante facute de el si prietenii lui in campania electorala. Dupa mintea lui ar trebui reduse toate cheltuielile cu personalul de la institutiile enumerate (ca sa fim cinstiti ECOTEC-ul se cam auto-finanteaza, dar ce conteaza trebuia sa se umfle cifra finala) eventual, angajati lipitorii de afise USL si latraii din campania electorala si din economiile facute sa vezi ce dezvoltare va avea Tecuciul, numai cu firmele ale lui Butunoiu, Galbenus, Marcu, Gegi si alti cotizanti. Daca tot a promis locuri de munca, cum le creaza prin concedieri? Daca nu are bani sa mentina in viata orasul de ce a candidat? Celalalt primar de unde avea? Cat ii priveste pe functionarii publici acestia ar trebui aparati de sindicat dar am inteles ca domn Baras Cezar si-a luat concediu fiind obosit de lupta grea pe care a purtat-o cu primarul in functie.
  Apropo, DAN care ne injura pe internet a murit sau au secat fondurile de la jupan?

 11. Mi se pare devreme, sa judecam asa de aspru, un primar! (pe care l-am ales, sau nu…)
  Daca datele din acest material, privind cheltuielile, precum si datele oferite de alte materiale de acest gen (vezi raportul angajatilor de la asistenta sociala, fata de numarul dosarelor) sunt reale, atunci de ce am fi asa revoltati?
  Cred ca trebuie sa intelegem ca fiecare om care a ales sa faca politica, va face intotdeauna politica lui!… Care ne va avantaja sau ne va afecta intr-o masura mai mica sau mai mare! Vom vedea!
  Un lucru este cert, in acest moment! Rezultatul alegerilor!
  Si nu stiu cat la suta din acest vot este dat pentru Tuchel, sau cat la suta reprezinta votul “impotriva” vechii administratii? Pentru ca noi, nu stim de cele mai multe ori pentru cine votam (proiecte politice, programe, strategii), dar sigur stim “impotriva” cui votam!
  Iar vechiul primar sigur, si-a asumat si vechea administratie, care “ne-a vandut sperante, si ne-a aferit dezamagiri”
  Noi am gandit, am analizat, si am judecat, si fiti sigur ca o vom face in continuare, de cate ori va fi nevoie!
  O zi buna!

 12. Mărunt şi meschin face din politică un mijloc abil şi demagogic pentru atingerea si realizarea intereselor personale. Lipsit de valoare şi de merite, caută prin orice mijloace să-i înlăture pe cei care i-ar putea dezvălui caracterul şi împiedica să-şi atingă scopurile. Se înconjură de oameni fără demnitate, lipsiţi de personalitate, care sunt dispuşi să facă tot felul de treburi mărunte, adesea înjositoare. Fără scrupule, lipsit de credinţă, idei şi principii este obsedat de un singur gând: acela de a profita de pe urma celor pe care ar trebui să-i reprezinte şi să le apere interesele. Este “generos”: vinde speranţe şi oferă dezamăgiri. Intrigant şi viclean, ascunde sub înfăţişarea binevoitoare, răutate şi necinste. Ca urmare este vătămător şi periculos. Feriţi-vă de el!
  Un lucru devine evident, e pe ”drumul cel bun”, incepe sa realizeze ca Tecuciul nu-i Tepu.
  Iar voi, cei care faceti parte din asa numita echipa veche,perimata si uzata,(adica aproape toti,cu mici exceptii) poate incepeti sa va ganditi serios la prevederile Art.73 din Legea 215.

  Ganditi,analizati,judecati.

Comments are closed.