Web
Analytics
TECUCI

Manifestari ample la inceput de luna


Nunta de AurZiua de intai octombrie este semnificativa deoarece se sarbatoresc varstnicii cu 50 ani de casnicie, eveniment ce va avea loc la sala mare a primarie cu incepere de la orele 14. Iar daca pana zilele trecute isi anuntase prezenta doar 30 de perechi ce se incadrau, in ultimul moment au mai aparut 7 perechi, surpriza finala venind din partea administratiei locale care, pe ultima suta de metri a gasit si fonduri materiale pentru a le oferi un bonus de 300 lei de familie. Pe langa flori, diplome, bani, protopopul Gheorghe Joghiu le face surpriza de a le oferi cate o frumoasa icoana tocmai pentru a fi marcat frumosul eveniment.
Festivalul national de poezie “Costache Conache” ajuns la majorat
Festivalul de poezie ajuns la a-XVIII-a editie si incepe tot in aceeasi zi la sala de spectacole “Ion Petrovici” la orele 17, fiind posibil datorita Ministerului Culturii si Cultelor, Consiliul Judetului Galati, Centru Cultural “Dunarea de Jos” si Primaria Tecuci, respectiv Casa de Cultura. Anul acesta din juriul vor face parte scriitorul Leo Butnaru, scriitor Clara Margineanu, scriitor si redactor sef la “Dunarea de Jos” Florina Zaharia, scritor si redactor sef  “Dacia literara” Lucian Vasiliu, scritor si redactor sef “Convorbiri literare” Cassian Maria Spiridon, poetul si redactor sef al “Porto Franco” Sterian Vicol precum si scritorul Dionisie Duma. Pentru inceput se face prezentarea invitatilor, urmata de lansari de carti. Cartea”Jurnal de vise” a autorului Grigore Hagiu va fi prezentata de Sterian Vicol “Fuga in rosu” scrisa de Sandel Stamate va fi prezentata de Dionisie Duma, cartea “Meandre” scrisa de Mihai Stefaniu va fi prezentata de Viorel Burlacu iar “Poeme liturgice” ale autorului Petru Dinvale va fi prezentata de Paul Sanpetru. Va fi si recital de muzica clasica (lauta renascentista) oferit de maestrul Constantin Lazar.
In cea de-a doua zi, sambata, programul va incepe la ora10. Se va debuta cu lansarea cartii “Poeti la castel” – laureatii editiei 2009, fiind amplu prezentata de catre Florina Zaharia. Vor urma lansarile cartilor “Amiaza omului cu felinar” de Dan Bistricean si prezentata de Cristian Robu Corcan precum si cartea autorului Diana Corcan “Turbaj cu sarpe” ce va fi prezentata e catre Cristian Robu Corcan. Corul de copii “Angelli” vor avea recitaluri muzicale pentru destinderea atmosferei . Decernarea diplomei de excelenta va fi acordata scriitorului Leo Butnaru din Chisinau, presedinte de onoare al Festivalului Laudatio. Manifestatia se va incheia cu festivitatea de premiere.

A informat N.P. tecuci.eu


One comment

Comments are closed.