Web
Analytics
TECUCI

Mai mult alcool, mai multe probleme


Control Rutier in Tecuci

La sfarsitul saptamanii lucratorii Biroului Politiei Rutiere Tecuci au desfasurat actiuni pe linia combaterii consumului de alcool in randul conducatorilor auto, ocazie cu care au aplicat un numar de 169 sanctiuni contraventionale in valoare de 14.880 lei, au retinut 5 permise pentru consum de alcool, si au aplicat 137 puncte penalizare.
Pe data de 5 noiembrie a fost indentificat Florin N., de 29 ani din Matca, care conducea Dacia 1310, nr. GL 05 WTA pe raza Tecuciului avand o imbibatie alcoolica de 0,48mg/l alcool pur in aer expirat. Tot la acea data a fost identificat Ionut Cosmin M., de 20 ani din Tecuci care conducea Mercedesul cu nr. BM 664 KG pe strada 1 Decembrie 1918, avand 0,48 mg/l alcool pur in aer expirat. Deasemeni a fost identificat Lulu M., de 36 ani din Ivesti, care conducea Dacia 1310 GL 01 EYT avand 0,11mg/l alcool pur in aer expirat. La data de 6 noiembrie a fost identificat Alexandru C., de 34 ani din satul Salcia, comuna Umbraresti, care circula cu Dacia GL 81 VLY pe drumul comunal 58 avand o imbibatie alcoolica de 0,67mg/l alcool pur in aer expirat.
Conducatorilor auto care au depasit concentratia de 0,4 mg/l li s-au recoltat probe de sange in vederea stabilirii alcolemiei si li s-a intocmit dosare penale, iar permisele de conducere ale acestora le-au fost retinute in vederea anularii in cazul in care se pronunta o condamnare de catre instanta de  judecata.
Patru greseli, cativa ani de puscarie
La data de 7 noiembrie, ora 16,50, pe strada Natalia Negru din Tecuci s-a produs un accident soldat cu ranirea a trei persoane, toate femei in varsta, care se deplasau regulamentar pe partea stanga a carosabilului care strada Prundului. Conducatorul auto Stefan L., de 49 ani din Tecuci, fara sa posede permis de conducere si fiind sub influienta alcoolului, s-a urcat la volanului autoturismului Fiat cu nr. AS882BR, si, dupa cativa zeci de metri parcursi pe strada Natalia Negru datorita necunoasterii regulilor de circulatie si a lipsei indemanarii conducerii, a lovit cele trei femei care au suferit leziuni usoare, insa  una din victime a ramas internata la Spitalul municipal. Dupa eveniment soferul a parasit locul accidentului introducand autoturismul in curte si crezand ca astfel va scapa de raspundere. Politistii rutieri cu ocazia cercetarii locului accidentului au identificat conducatoorul auto care avea o concentratie alcoolica de 0,67 mg/alcool pur in aer expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice de sange si s-au intocmit documentele necesare pentru tragerea la raspundere fata de cele patru infractiuni savarsite, respectiv condus fara permis, conducerea autoturismului avand o imbibare alcoolica mai mare decat limita normala, parasirea locului accidentului si vatamare corporala, riscand o pedeapsa cuprinsa intre 2-7 ani de inchisoare.

Articol al N.P. tecuci.eu