Web
Analytics
TECUCI

Locul al III-lea la Festivalul International de folclor


In perioada 19 – 25 iunie la Constanta a avut loc Festivalul International de folclor pentru copii si tineri editia a VII-a. Ansamblul folcloric Cununiţa satului  din comuna Liesti a participat cu un numar de 27 de copii. Au prezentat o suita de dansuri populare din zona (12 min); Doua cantece interpretate de Grupul Vocal si doua soliste Dana Buturuga si Ciorata Ilona. Concursul s-a desfasurat timp de 4 zile, caci au fost 36 ansambluri folclorice si peste o suta de interpreti. Juriul a decis sa ocupam locul al III-lea cu medalie la Dansuri populare si Ciorata Ilona locul al III-lea la Categoria 14-16 ani si Dana Buturuga locul al -III-lea la Categoria 9-13 ani. Au fost prezenti peste 1600 de copii si tineri imbracati in frumoase costume populare. Cazarea a fost la Hotelurile Karaiman si Terra din Neptun dar si in statiune Eforie sud.
Coordonatori ai Ansamblului Cununiţa satului profesorul de muzica Ignat Gheorghe si Titel Dumitriu.  Coregraf dansuri – Mioara Dibu;  Coordonator grup: Otilia Gabor -psiholog;  Pentru aceasta deplasare am fost sustiniti de urmatorii sponsori:
Primaria Liesti – d-l primar BOŢ Iulian; Consiliul Local Liesti; Biserica Cuvioasa Parascheva Liesti şi mai multi agenti economic din localitate care au sustinut financiar deplasarea si participarea la acest concurs International – probabil cel mai mare din tara, asa cum au sustinut cei ce au participat.

A relatat preot Gabor Titi