Web
Analytics
TECUCI

Li s-a luat si ultima bucurie


Clubul copiilor Tecuci in exteriorClubul elevilor si copiilor Tecuci infiintat in anul 1953, purtand initial numele de Casa pionierilor si prescolarilor (pana in 2007) a adus de-a lungul vremii valori, a inspirat talente nebanuite micutilor care s-au dezvoltat  cu timpul, ajutand la formarea lor ca profesionisti in diferite domenii. Si daca institutia a beneficiat de 14 cercuri de dezvoltare si formare, fiind o institutie nonprofit, in prezent Clubului Copiilor li s-a restrictionat drasnic atat numarul cercurilor cat si numarul de profesori instructori. Mai sunt doar cinci cercuri si cinci cadre in ciuda faptului ca sunt inscrisi 900 copii si ca au obtinut pese 70 de premii nationale si internationale, pe cand la institutia similara din Galati sunt doar zece premii castigate. In fiecare an de Sf. Nicolae Clubul din Tecuci isi sarbatorea asa cum se cuvine ziua, dat fiind faptul ca unitatea scolara-prescolara are ca patron spiritual acest sfant.

„Din pacate in acest an nu ne mai permitem a sarbatori in nici un fel onomastica, date fiind conditiile neprielnice in care ne zbatem si evident lipsa fondurilor materiale. Probabil ne vom aminti de aceasta zi inainte de sarbatorile Craciunului cand avem planificata o serbare cu copiii institutiei, in prezent lucrand cu toti pentru acest eveniment”, a precizat profesor de muzica si secretara unitatii, Alexandra Manolache. Asadar, dupa disponibilizari, reduceri de cercuri, inevitabilul s-a produs chiar la ceas aniversar, atunci cand toti sperau la cea mai micuta surpriza din partea lui mos Nicolae, denotand ca povestile nu mai au farmec si credibilitate.

NP –  colaborator tecuci.eu


4 comments

  1. Felicitari copiilor si profesorilor din orasul meu natal.
    Sper din tot sufletul sa mai fi ramas in Tecuci si oameni care pun pe primul loc educatia .
    Prin anii 1965 – 1969 eram pionera si abia asteptam sa merg la cluburile Casei Pionierilor unde aveam profesori minunati printre care Prof. Salisteanu , Moraru , sa.

  2. In 1994 am luat locul 2 pe tara la sculptura cu Domnul Dan Mateescu. Aveam 11 ani 🙂 .

  3. Cladirea este foarte frumoasa, solida si impunatoare. Are o curte mare si este plasata excelent. De ce sa n-o ia pe mai nimic un rinocer imbogatit pe seama vremurilor tulburi?
    Ca astia ravnesc la toate casele mai rasarite din oras. Nu ca nu si-ar putea construi, dar cei cu ceva mai multa imaginatie poftesc si un oarecare lustru de boierie.

  4. Da, se pare ca se doreste ca tot ceea ce este frumos si aduce rezultate trebuie sa fie lichidat. Nu inteleg ce se urmareste. Oare conteaza altceva in afara de bani pentru cei care ne hotarasc soarta? Din pacate se pare ca ne asteapta vremuri tulburi…. Este regretabil dar sa speram ca este o politica care va trece! Felicitari profesorilor si copiilor care activeaza la Clubul Copiilor!

Comments are closed.