Web
Analytics
TECUCI

Legea junglei primează la Tecuci


   De ceva vreme societatea Pieţe – Zone Verzi SA are în dotare blocatoare pentru şoferii care parchează neregulamentar. În fapt, se pare că aceste blocatoare sunt ţinute la “răcoare”, pe post de bibelouri.  Taxatorii auto din perimetrul pieţelor centrale şi străzii Ştefan cel Mare afirmă că până în prezent nu au aplelat la acele blocatoare de roţi, în primul rând de teama reacţiei şoferilor şi în al doilea că nu ar avea timpul necesar de mers la sediu să aduca blocatoare şi să le utilizeze, motivând că de-abia au timp să alerge dintro parte în alta a străzii pe care sunt postaţi zilnic pentru taxare. Şi aşa se face că în fiecare zi nu lipsesc din peisaj “figuranţii” care parcheaza autoturisme atât pe trotuarele parcărilor cu plată cât şi majoritatea celorlalte din municipiul, chiar şi pe treceri de pietoni. Taxatorii se fac că nu-i observă, poliţiştii rutieri sau locali sunt în efectiv mic şi nu au cum să-i mai depisteze. Bieţii pietoni sunt nevoiţi să le ocolească maşinile tuturor celor care  găsesc de cuviinţă că parcarea ideală şi sigură e taman in mijlocul trotuarelor. Şi atunci ne întrebăm pentru ce au mai fost oare achiziţionate blocatoarele ? Cui folosesc ? În zilele următoare un tur de 15 minute prin târg va arăta multitudinea maşinilor parcate pe trotuare. Poate le văd şi cei îndrituiţi să şi aplice legea. Sau e nevoie de un plus de curaj?


5 comments

 1. Si tarani care parcheaza pe 3 locuri in fata la Klogor nu ii vedeti?Sau smecherii care parcheaza pe bordura la piata,in fata la OMV?Din cate vad eu este loc sa treaca 5 persoane una langa alta pe langa masina.
  Cred ca va pierdeti timpul cu niste stiri de rasul lumii si nu vedeti partea trista si neagra al orasului! Rusine!

 2. Da masina din spate nu sa vazut…..numai pe asta rosie ati vazut-o……..mai umblati in oras sa vedeti alte masini…..plus de terasele care ocupa trotuarele nu le vedeti………

 3. Dacă cineva “vorbeşte” prostii, acela are un singur nume şi mai este şi directorul SC Pieţe-Zone Verzi SA Tecuci, respectiv simpaticul directoraş Maricel Cazacu.
  Pentru amănunte citiţi şi articolul “Blocatoarele intră-n funcţiune din 1 iunie” postat pe 11 mai a.c., la pachet cu respectivele comentarii.

 4. Blocatoarele alea au fost cumparate nu ca sa blocheze rotile celor care parcheaza pe trotuar. Ci sa blocheze rotile celor care nu vor sa plateasca taxa de parcare. Asa ca nu mai vorbiti prostii daca nu stiti. Daca parchez pe trotuar, sa vina Politia sa ma sanctionez, nu pietarul cu caracatita.

 5. Blocatoarele au fost achiziţionate pentru acelaşi motiv (să fie, să se găsească, să nu fim luaţi prin surprindere de UE, NATO!) ca şi vitrinele frigorifice din hala de brânzeturi: acestea reprezintă, de fapt, mobilier de bucătărie, mai lipsesc mileurile şi-i tot tacâmul!… şi mă gândeam că poate nu au reţea electrică în hală, sau dacă au – nu au montat prize, ori dacă au şi prize – n-or avea vitrinele ştekere…ziceam şi eu în sinea mea!
  Blocatoarele de roţi, vitrinele frigorifice de la brânzeturi şi artizanala canalizare din Obor reprezintă “tinichelele” ce şi le-a agăţat cu mânuţa lui directoraşul Cazacu… dar am mai spus-o şi cu altă ocazie: vinovat se face ce-l ce l-a aşezat în fotoliul de director, ce-l protejează, acoperă şi-l “leagănă” în braţe, ba-l mai ia şi-n concediu prin străinătăţuri, că merită, deh!, doar a fost este şi va fi deosebit de ascultător (Cazacu, bineînţeles!)… mai are să-i pună fundiţă portocalie (că nu merge roşie!) la gât!
  S-a înconjurat primarul nostru numai de băieţi tineri, unul şi unul: Dragoş la sănătate, Liviu la curăţenie, Cristian la locală, Maricel la verdeaţă, pieţe şi oboare, un alt Cristian pe undele eterice… ca să nu mai vorbim de consilierii locali, dar pe-ăştia i-am ales noi, în frunte cu Mihăiţă Cristinel – vicele, apropo… de ce l-aţi nominalizat tocmai unde-i mai strâmt bugetul? (întrebarea-i pentru executivul Primăriei, să nu fiu înţeles greşit!) consilieri locali ce şi-au uitat promisiunile, proiectele, dar mai grav “şi-au părăsit” cuiburile (partidele) – la figurat vorbind – că-ci zboară în direcţia indicată de edilul-şef!!!
  Şi ca să închei tot cu blocatoarele, căci despre ele-i vorba în articol, am o propunere: ce-ar fi dacă i s-ar imputa directorului Cazacu Maricel contravaloarea acestor blocatoare, la pachet cu penalităţile (asemeni impozitelor) de nefolosire şi “staţionarea” lor în magazia unde-au fost depozitate???… zic şi eu, nu dau cu parul! -ipotetic vorbind, ca-ntr-un pamflet!

Comments are closed.