Web
Analytics
TECUCI

Lacrimi şi suspine în rândul funcţionarilor publici


Restructurari in randul functionarilor publiciLacrimi si suspine in randul functionarilor publici  si nu numai.
Cei mai afectati raman tot ,,palmasii”,cei ce muncesc din greu pentru o leafa de nimic. Incapand cu data de 1 septembrie a.c. administratia locala tecuceana  a intrat intr-un proces rapid de restrangere a personalului, actiune ,,dictata” de catre O.U.G. 65/2010, care prevede printer altele, luarea de masuri drastice pentru a se reduce cheltuielile bugetare.Astfel in prima zi de toamna  foarte multi angajati din sistemul public s-au trezit nevoiti sa se ,, inroleze” in randul somerilor.Cei mai afectati de catre ordonanta au fost cei din cadrul Politiei Comunitare, aici aproape jumatate dintre angajati fiind disponibilizati.Din cei 71 de agenti comunitari au mai ramas nu mai putin de 42, raportul fiind de un agent comunitar la 1000 de locuitori.Nici la Serviciul de Evidenta a Persoanelor situatia nu este mult mai ,,roz”, din cele 15 persoane angajate 7 fiind disponibilizate, insa nu toti cei intrati sub incidenta legislatiei au ramas si fara un loc de munca, o parte dintre cei vizati fiind redistribuiti, tot in unul dintre birourile administratiei ,,mama”.
Lista cu cei ramasi fara un loc de munca poate continua , numarul celor ce vor face ,,coada” la Agentia Locala a Fortei de Munca Tecuci fiind insa mult mai mic. Muzeul Mixt Tecuci a ramas la acest inceput de toamna fara patru angajati, numai ca doar trei vor deveni someri , unul fiind ,,recuperat” si reintegrat, insa in cu totul alta zona, tot in subordinea Primariei Tecuci.Casa de Cultura si Biblioteca Stefan Petica au ramas fara patru angajati, cate doi de la fiecare institutie de cultura.
,,Tavalugul” disponibilizarilor a trecut si peste Apa-Canal Tecuci, de aici fiind eliberati din functii nu mai putin de 20 de angajati dintr-un total de 232, aceasta institutie fiind clasata pe locul doi in ceea ce priveste aceasta ampla actiune, pe locul intai fiind pe departe Politia Comunitara.Pensionarii ce ocupau functii in cadrul administratiei locale tecucene, in numar de zece, nu au scapat nici ei de ,,vantul schimbarii”, acestia din urma, ocrotiti de legislatie intr-o anumita perioada, au fost nevoiti sa renunte la posturi ,de aceasta data sis a se multumeasca cu pensia pe care au obtinut-o dupa o activitate intense in campul muncii.
Autor: IG – tecuci.eu