Web
Analytics
TECUCI

La Tecuci promisiunile raman …doar vise


Planuri viseO serie de proiecte avansate in cursul ultimilor ani, desi preau de importanta majora si sa facut mare valva in jurul lor, au murit in faza de embrion. Proiectele vizau categoriile cele mai importante ale municipiului, copiii si batranii, cu predilectie, dar si sprijinirea celorlalte categorii de catateni, intr-o masura mult mai mica, dar foarte importanta. Unul dintre planurile ramase doar pe hartie este realizarea unui centru primiri urgente modern, care sa respecte cele mai drastice norme ale sanatatii, cu circuite separate pentru pacienti si cadre medicale, cu dotari corespunzatoare, si nu in ultimul rand, cu cadre spacializate pe masura solicitarilor. Acest proiect a fost curtat de mai multi politicieni in transit electoral prin Tecuci, insa nici unul dintre acestia nu a reusit sa transforme vechea cladire, ingusta, urat mirositoare si sufocanta in minunatul ,,centru de primiri urgente”.
O alta idee la fel de stralucita a fost aceea cu realizarea unui camin pentru batrani in imediata apropiere a Casei de Cultura Tecuci, chiar in parculet, insa din lipsa de fonduri si de spatiu probabil, totuşl a fost lasat uitarii, mai ales ca si criza a luat cu asalt bugetul local …si nu numai.
Pe aceeasi linie, privind constructia unui azil de batrani, de aceasta data in curtea Spitalului Municipal ,,Anton Cincu”, a mers si ex-directorul Dr. Daniela Cristea, care in scurtul sau mandate pe fotoliul de manager al spitalului planuia constructii ample si mai ales utile. Nici de aceasta data sustinerea de care parea sa aiba parte directorul , nu sa materializat.
Nici cei mici nu se pot bucura ca au trecut cu bine pe langa ,,tepe”, caci si acestora le-a fost promis un patinoar artificial unde sa isi incerce talentul pe timp de iarna, astfel incat parintii sa nu mai fie nevoiti sa faca naveta in alte orase, utilate cu astfel de locuri speciale de petrecere a timpului liber, atat de copii, cat si de parintii acestora.
Poate tecucenii s-ar fi multumit si cu unul dintre cele doua parcuri ,,propuse” spre reabilitare si modernizare,Parcul 1 Mai si Parcul Dendrologic, caci tot e ceva sa ai un loc unde sa te racoresti vara, dacat sa te inghesui in Parcul Central care a devenit neincapator. Spre disperarea celor multi nici cele doua idei nu s-au materializat …si mai sunt atatea de facut…
Scris de I.G. tecuci.eu