Web
Analytics
TECUCI

La 15 ani, două medalii de aur la sărituri cu prăjina


  Dana Iuliana Constandache este un tânăr talent, de la secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar (CSS) Tecuci, ce deţine cele mai bune rezultate în această sferă, din actuala generaţie. La cei 15 ani are în palmares două medalii de aur şi una de bronz, obţinute la campionatele naţionale de juniori III, plus alte premii conferite la concursuri naţionale şi interjudeţene. Frecventează CSS Tecuci din anul 2007. Profesorul de atletism, Mihăiţă Mihuleac (din 1996 la CSS Tecuci), a lansat atunci elevilor Şcolii Nr. 11, printre care se afla şi Dana, propunerea de a participa la o selecţie. Tânăra a demonstrat că dispune de reale calităţi sportive. În anii ce au urmat s-a antrenat cu seriozitate iar rezultatele nu au întârziat să apară. Cele mai importante au fost obţinute la proba de sărituri cu prăjina: două locuri I (medalii de aur) în martie şi iulie 2011 la Campionatele Naţionale de Juniori III de la Bacău şi Bucureşti şi un loc III (bronz) la Campionatul Naţional desfăşurat în capitală, în iulie 2010. Sentimentele care au încercat-o atunci când s-a aflat pe prima treaptă a podiumului au fost un amestec de emoţie şi mândrie. S-a mai clasat în primele locuri la probele de sărituri cu prăjina, ştafetă, viteză, rezistenţă, lungime din cadrul unor concursuri naţionale şi interjudeţene. „Trebuie ca să-ţi placă atletismul în primul rând şi apoi să ai curaj”, ne-a spus Dana vizavi de reuşita sa. În afara celor 8 – 10 ore de antrenament pe săptămână, atenţia ei se îndreaptă spre pregătirea şi participarea la orele de curs de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, unde a fost admisă în vară cu media 9.37. După terminarea ciclului liceal şi-ar dori să urmeze Academia de Poliţie dar nu exclude nici varianta unei cariere sportive. La grupele profesorilor de atletism de la CSS Tecuci, Mihăiţă Mihuleac şi Irinel Coman, mai sunt copii cu potenţial. Unul dintre ei este Angelo Băncilă, care a obţinut în aprilie 2010 locul I la Campionatul Naţional de Copiii de la Bucureşti, la sărituri cu prăjina. Din foştii elevi care au frecventat sectorul de atletism al clubului şi au avut rezultate deosebite în plan naţional amintim doar câţiva: Mihai Eduard Iliev, Andreea Sâmbotin, Irinel Bostan, Alexandru Saigiu, Adrian Nare ş.a.


4 comments

  1. Pentru performantele realizate se premiaza si antrenorul? Sau munceste de dragul vremii? Pe ceilalti sportivi cine i-a antrenat? Cum sunt stimulati sportivii dar mai ales antrenorii cu rezultate?

  2. Felicitari , Dana!
    Tecuci-ul se poate mandri cu astfel de talente , astfel de adolescenti cu potential si mai ales cu dorinta de munca, rabdare si perseverenta!

Comments are closed.