Web
Analytics
TECUCI

Kaufland şi… muzeu al aviaţiei la Tecuci


Cladire comandamentUnul din proiectele sedintei extraordinare ce va avea loc luni la sala mare a primariei vizeaza aprobarea unui PUD privitor la construirea si amenajarea Centrului comercial Kaufland in strada Gh. Petrascu nr. 64-66, documentatia inaintata de SC ARTCA SRL, propunand Consiliului local modul de amplasare al constructiei propuse de investitor in contextul zonei de locuinte colective in regim mediu de inaltime, avand spatiul comercial sau servicii la parter.  “Consider ca o axa principala a municipiului, strada Gh.Petrascu,care a suferit in ultima vreme lucrari de modernizare, reparatii are nevoie de o <sustinere> in capatul de vest, printr-un pol de dezvoltare urbanistica zonala. Caci, aceasta investitie va deveni un astfel de punct de atractie si promotor in dezvoltarea municipiului. Ca strategie, administratia locala intentioneaza sa realizeze demersurile necesare aducerii in zona si a altor functiuni de interes zonal, in scopul animarii si viabilizarii fostei unitati militare”, explica expunerea de motive, sub semnatura primarului. Raportul de specialitate vizat de arhitect sef Aurora Chitu suna astfel: “Documentatia inaintata de SC ARTCA SRL cu piesele desenate propun reglementari de amplasare la nivelul parcelei subliniind in special modul de aliniere fata de strada Gh.Petrascu, viitoarea axa majora ce va traversa nord-sud incita fostei unitati militare si fata de strada cu caracter principal de serviciu ce incadreaza la vest amplasamentul. De asemenea este descrisa in mod director maniera in care se va rezolva circulatia in intreaga zona, cat si circulatia publicului cea de aprovizionare. Documentatia urbanistica studiaza si modul in care relationeaza cladirile existente si constructia propusa pentru ca fatada vechii garnizoane sa ramana in context, deoarece este posibil ca aceasta cladire sa gazduiasca un muzeu al aviatiei si al vietii militare tecucene”. Asadar proiectul este in faza PUD (plan urbanisic de documentare si utilizare) pentru hipermarketul Klaufland si mai nou, se intrevad ceva sperante pentru ca vechea cladire a unitatii militare sa devina un muzeu aviatic. Ramane sa vedem si votul consilierilor pentru aceste initiative.

NP – tecuci.eu


5 comments

  1. Muzeul Mixt din Tecuci este lasat in paragina de ani buni,au mutat angajatii la fostul sediu prefectural;mai nou au inchis anul acesta toate portitile rezolvarii vreunui fel al reabilitarii imobilului,considerand ca nu e ceva demn de luat in seama,promisiuni ptr.”Anul viitor”,si istoria se tot repeta.Pentru garnizoana este doar o propunere care o sa fie uitata chiar de luni.Arunca doar praf in ochi localnicilor,cand valorile si “comorile”putrezesc in mucegai.Am ramas fara “n” institutii in oras din vina cui?Ca sa gestionezi ceva trebuie sa fii si un bun gospodar.

  2. COYOTE a spus tot ce era de spus: gargara.
    Cladirea in care se afla Muzeul municipal sta in halul in care este de aproape zece ani.

  3. Aici se pot muta si o parte din exponatele detinute in acest moment de Muzeul mixt Tecuci, care stau de 5 ani in depozite, deoarece muzeul e inchis.De pilda muzeul detine una din cele mai mari colectii de flori de mina si minerale din Romania, cu mult peste ce are dl. Pazvante in parc, dar pe care nu le vede nimeni.

  4. UN MUZEU AL AVIATIEI LA TECUCI ESTE CHIAR BINEVENIT, MAI ALES CA AICI A EXISTAT O SCOALA DE AVIATIE FOARTE BUNA CARE A DAT PILOTI DE ELITA CARE SI-AU SPUS PE DEPLIN CUVANTUL IN VREMURI DE RESTRISTE. DAR EL TREBUIE FACUT DE SPECIALISTI IN MUZEOLOGIE SI DUPA REGULILE MUZEOLOGIEI, CHIAR DACA ESTE SI CU MATERIAL DOCUMENTAR!

  5. Muzeul aviatiei la Tecuci este o gargara cu apa statuta. Un perete acoperiti cu materialul documentar adunat de Cerchez, Dumnezeu sa-l odihneasca! Dar mai departe? La ce hahalera punem botul? Muzeul ar putea fi facut de aviatori cu dragoste de arma. Dar cine s-ar uita in gura noastra?…

Comments are closed.