Web
Analytics
TECUCI

Jurnal de călătorie


  „Cea mai plăcută metodă de a-i face pe copii buni este să-i faci fericiţi” spunea Oscar Wilde şi spre bucuria copiilor de la clasele V-VIII, Şcoala nr. 11 “IORGU IORDAN” a organizat sâmbătă, 19 noiembrie o excursie la Bucureşti.  Înarmaţi cu răbdare, cu bagaje şi plini de entuziasm copiii aşteptau ora 6:00 pentru sosirea autocarului în faţa şcolii, fiind coordonaţi de profesorii Parascan Valentina, Stănilă Cristian şi Matei-Dragomir Dumitra. După o ultimă strigare pornim la drum. Somnoroşi, dar nerăbdători, copiii suportă uşor cele 3 ore şi cateva zeci de minute până la sosirea în capitală. Prima oprire Palatul Parlamentului, o impozantă construcţie ce măsoară 270 m pe 240 m şi 86 m înălţime, fiind conform Guiness Book a doua cea mai mare clădire administrativă ca suprafaţă din lume după clădirea Pentagonului. Plecăm de la această capodoperă a românilor şi după un periplu pe străzile aglomerate ale Bucureştiului ajungem la unul din cele mai diversificate muzee, Muzeul Ţăranului Român. Finalizat în anul 1941, muzeul este cunoscut pentru colecţiile formate din peste 100.000 de obiecte de port popular, ceramică, ţesături, lemn sau feronerie.
Ieşim din acest minunat muzeu şi ne îndreptăm grăbiţi şi emoţionaţi spre principalul obiectiv vizat în această zi neaşteptat de călduroasă de noiembrie: Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Aşteptăm cuminţi să ne vină rândul şi pătrundem timizi în aglomeraţia şi gălăgia infernală din interiorul muzeului. Trecând peste toate acestea ne bucurăm să vedem peste 2 milioane de  piese grupate în diferite colecţii zoologice, paleontologice, minerale şi roci şi etnografice.
Ne întoarcem la autocar şi după ce trecem în grabă pe lângă impozantul Arc de Triumf înalt de 27 m ne oprim la Muzeul Satului, un muzeu în care se regăsesc case din toate regiunile istorice ale ţării.  Ajungem în sfârşit obosiţi şi la ultimul obiectiv: Grădina Zoologică Bucureşti.  După  aprofundarea a cunoştinţelor legate de animalele sălbatice şi dezvoltarea dragostei copiilor faţă de animale ne îndreptăm spre Tecuci. La întoarcere drumul părea mai lung, însă atmosfera a fost destinsă de micile glume ale elevilor.
 Ne-am despărţit cu zâmbetul pe buze, încântaţi de ziua petrecută împreună şi aşteptând cu nerăbdare următoarea excursie.
Obiectivele acestei excursii au fost consolidarea cunoştinţelor privind obiectivele turistice ale Bucureştiului şi frumuseţea arhitectonică precum şi familiarizarea copiilor cu valori ale artei populare păstrate în muzee şi îmbogăţirea cunoştinţelor cu privire la animalele sălbatice.

Material trimis de  Prof. Stănilă Cristian

 


11 comments

  1. A fost frumos domnule profesor in excursie dar as fi vrut sa dureze mai mult… Nu-i nimic merg in cealalta din aprilie… 🙂

  2. A FOST TARE DOMN PROFESOR!DE ACUM VOI MERGE IN TOATE EXCURSIILE CU DUMNEAVOASTRA SI CU DOAMNA PARASCAN DAR SI CU DOAMNA MATEI.

  3. Da cate zile a durat excursia? Sa vezi 2 MILIOANE de piese…iti ia ceva neneie!!!

    1. Stimate domn excursia a durat o singura zi…Cine citeste cu atentie aceasta afirmatie, „Trecând peste toate acestea ne bucurăm să vedem peste 2 milioane de piese grupate în diferite colecţii zoologice, paleontologice, minerale şi roci şi etnografice”, isi da seama ca nu am vazut fiecare exponat. Am vrut sa aduc la cunostinta varietatea si bogatia acestui muzeu. O seara placuta.

Comments are closed.