Web
Analytics
TECUCI

Invatatorii suplinitori din Ghidigeni


motto scoalaInceputul anului scolar pentru elevii si cadrele didactice din comuna Ghidigeni vine cu noutati nu foarte placute, noutati ce vizeaza scoaterea din circuit a mai multor imobile ce gazduiau unitati scolare. Din cele cinci scoli generale si tot atate gradinite nu au mai ramas decat trei scoli si patru spatii pentru gradinita. Ce a dus la aceasta situatie ne spune primarul localitatii, Eugen Tabacaru, care ne informeaza: ,,Datorita numarului foarte redus de elevi si copii de gradinita ce aveau frecventa la anumite scoli si gradinite sa ajuns la concluzia ca o parte dintre institutii trebuie desfiintate, insa elevii urmeaza a fi transferati in celelalte unitati scolare. Sa recurs la aceasta masura cu scopul de a se reduce cheltuielile, insa nu se va afecta in nici un fel calitate actului educational.”
Ideea e ca din cele sapte unitatati deinvatamant doar sase au autorizatie de functionare, Gradinita din satul Talpici neîncadrandu-se in standardele ceruta pentru obtinerea unui asttfel de document de functionare. Care este situatia acestui imobil ne informeaza primarul comunei : ,,Cladirea in care functioneaza Gradinita Talpici nu este nici pe departe un spatiu care sa asigure siguranta si confort pentru micutii ce frecventeaza cursurile gradinitei. Imobilul nu este unul demolat, insa dupa cum se stie este o cladire foarte veche, realizata din paianta. Pentru a reconstrui o gradinita corespunzatoare, in locul acestei pe care o utilizam in prezent, am facut o documentatie, un proiect de finantare catre Inspectoratul Scolar Judetean Galati si catre Ministerul Invatamantului, de unde am primit vestea ca in limita posibilitatilor financiare si proiectul nostrum va putea fi viabil.Avem speranta ca drumul pana la o noua gradinita nu este atat de lung si copiii comunei noastre se vor putea bucura de spatii moderne de educare si formare.”
Chiar daca toate par in regula si la Ghidigeni exista nemultumiri in ceea ce priveste problema cadrelor didactice, iar referitor la valul de nemultumiri Tabacaru continua : ,,In principiu parintii sunt multumiti de cadrele didactice aflati la catedra in scolile din comuna , insa avem doua cadre, invatatori suplinitori care nu sunt agreeati de catre parinti. Acest lucru nu se datoreaza unor probleme personale, ci tocmai acesta este rezultatul inactivitatii lor din anul scolar precedent. Cei doi invatatori suplinitori au avut catedra anul trecut in scoala Gefu, iar acolo predominanti fiind ţiganii, cerintele nu erau deosebite, nici frecventa elevilor nu era deosebita. Acum insa cele doua cadre didactice au fost repartizate la scoala Ghidigeni, iar parintii cunoscand pregatirea si activitatea slaba a cadrelor refuza sa ii vada la catedra. Refuzul parintilor este justificat caci si educatia unui copil ca si constructia unei case, trebuie sa aiba o baza solida inca de la inceput. Problema celor doi suplinitori este discutata astazi la I.S.J. Galati si sper sa se resolve favorabil, in alte conditii sigur ne vom confrunta cu o revolta a parintilor”.
Scris de I.G. tecuci.eu


3 comments

  1. Gradul de implicare a cadrelor didactice este problema.La finele unui ciclu de pregatire copiii trebuie sa aiba un bagaj de cunostinte destul de consistent, iar cand acesta lipseste, sau este insuficient, cine poate fi tras la raspundere decat invatatorul care sa ocupat de pregatirea elevului.Cred ca asa gandesc toti parintii.Pentru mai multe amanunte astept detalii, comentarii.

  2. Cum adica?????”predominanti fiind tiganii,cerintele nu erau deosebite”??????Adica un invatator care are in clasa mai multi tigani nu necesita o pregatire sanatoasa?Sau tiganii nu au aceleasi drepturi la o buna pregatire scolara ca si romanii?Nu prea inteleg!

  3. trebuie niste suplinitori tineri plini de energie nu varstnicii cu baza solida chiar daca au putere ,caci copiii vor sa vada tinerete si vigoare si mai putina munca cu mintea

Comments are closed.