Web
Analytics
TECUCI

Inceput de an cu Ecotec


Serviciul Public Ecotec din TecuciTaxa de habitat cu destinatie salubrizare, cu impunere de la inceputul acestui an prevede ca plata se va aplica pentru orice persoana fizica, juridica, varsta fiind de la nastere pana la deces. Persoanele ce vor pleca din localitate pentru o perioada mai mare de 30 de zile trebuie sa mearga la serviciul primariei si sa declare acest lucru cu acte doveditoare pentru a fi scutiti de plata. Convingerile primarului referitoare la procentatajul platii catre noul serviciu de salubrizare nu este tocmai optimist, prognozand ca vor fi de maxim 60%, asa cum de fapt se intampla si cu celelalte obligatii pe care le au cetatenii catre stat. „Acest sistem functioneaza in foarte multe localitati din Romania, plecand de la premiza ca fiecare om produce deseuri, acestea trebuind ridicate. Marea problema in cazul contractelor individuale s-a vazut in situatia zonelor de trai in comun, unde o parte platesc si altii nu. In linii mari serviciul are la baza principiul potrivit caruia o persoana produce cam aceeasi cantitate de deseuri si astfel se poate standardiza, evitandu-se blocajul care se face cand nu toti platesc. Pentru ca erau 2 situatii, fie cazul asociatiilor in care unii platesc, altii nu, iar serviciul se facea gratuit ca oricum se ridica gunoiul, iar a doua situatie cea intalnita in cartiere, unde cei care nu plateau, aruncau gunoiul in puncte izolate din oras, unde tot noi cheltuiam bani sa se ridice din acele gropi accidentale. Cuantumul este oricum acelasi si cu siguranta cam 60% va fi procentul de achitare” a spus primarul Finkelstain cu regretul ca nu a infiintat serviciul cu mai mult timp in urma. Astfel incepand cu 1.01.2011 contractele vechi ale operatorilor si  persoane fizice sau intre persoanele juridice si Romprest inceteaza de drept, existand obligatia de plata aferenta acestora pana in luna decembrie.

MC – tecuci.eu


4 comments

  1. Peincipiul este corect: toti produc gunoaie, deci toti trebuie sa plateasca. A a o lege, hotarare in acest sens, la modul superficial, nu este nicio scofala. Ar fi ceva daca aceasta masura ar fi gandita pana la ultimul amanunt, asa incat ea sa functioneze in realitate.

    A pleca cu ideea ca numai 60% vor plati, este deja un semnal prost, arata ca se vrea sa se schimbe doar palaria, nu si Maria.
    Cei 40% estimati ca se vor sustrage, reprezinta un procent mai mare decat cel real. Este un indiciu ca primaria se complace in comoditate, lipsa de idei prin care cetatenii sa fie determinati sa-si schimbe atitudinea. Un indiciu ca orasul va fi la fel de murdar, de infect si ca schimbarea este o aflare in treaba.

  2. Danut, la nivelul municipiului sunt 25 de firme care au contracte in continuare cu Romprest-ul. Probabil sunteti la Romprest. Oricum in ultima factura venita in decembrie de la Romprest face precizarea daca trebuie sa reinoiti contract cu Ecotec-ul, primaria. Daca nu se specifica la dv. rezulta ca a-ti ramas in continuare clientul lor. Aceasta a fost procedura de informare.

  3. Daca eu am o intreprindere individuala, cu sediul la adresa unde deja eu platesc taxa de salubritate(declarata deja),sa-nteleg ca trebuie sa platesc de doua ori? Precizez ca efectuez activitate de taximetrie si chiar nu stiu cum imi va fi contorizata cantitatea de gunoi, avand in vedere ca eu chiar nu stiu sa fiu un producator de gunoi…

  4. LA STRAZILE BALASTATE SI FARA COSURI DE GUNOI CUM SE FACE SALUBRIAREA DOMNULE PRIMAR.VA RUGAM UN RASPUNS PENTRU CEI 40% DINTRE LOCUITORII CU STRAZI BALASTATE.

Comments are closed.