Web
Analytics
TECUCI

Implicarea in actiuni ce vizează comunitatea


Grupul scolar industrial TecuciElevii Grupului Şcolar Industrial Tecuci desfăşoara, pe lângă activitatea curentă, mai multe actiuni cu caracter ecologic sau de ajutorare a celor aflaţi în condiţii sociale deosebite. În perioada 2008-2010 un grup de zece elevi au participat la Programul “Aptitudini antreprenoriale în dezvoltarea turismului rural în zone cu economie slab dezvoltată” Proiectul este încă în plină desfăşurare, iar de la început cei zece elevi însoţiţi de cadrele didactice, parte în activitate, au participat la opt mobilităţi, atât în ţară, cât ţi în străinătate. In acest sens purtătorul de cuvânt al Grupului Scolar Industrial Tecuci (G.S.I.T.), prof. Liliana Mardare, ne-a informat : “În ceea ce Programul <Leonardo Da Vinci>, proiectul părivind dezvoltarea turismului in zonele cu economie slab dezvoltată, putem spune ca elevii si cadrele didactice au fost implicati activ in opt mobilităţi in tară, la Vatra Dornei în anul 2009, Braşov-2010, şi în străinătate-Bulgaria, Turcia şi Italia. In cadrul acestui proiect sa realizat si un manual, cu versiune in limba română şi engleză, ce poate fi descărcat şi gratuit de pe situl www.ldvruralturismgsit.ro, administrator Violeta Burghelea. Pentru iubitorii de carte clasica avem varianta tipărită, ce o pot găsi la biblioteca oraşului.”
Un alt proiect cu impact asupra tinerilor si a comunităţii în general este acela ce se desfăşoara sub genericul “Prevenirea violenţei şi discriminării împotriva femeilor”
“Tot pe parcursul acestui an avem în desfăşurare Proiectul ” Let’s doit”, coordonatori prof. Mihaela Curcă şi prof. Liliana Mardare, in perioada noiembrie-decembrie avem actiunea de voluntariat “Naşterea Domnului, bucuria crestinilor” în parteneriat cu Catedrala Sf. Gheorghe, coordonatori prof. Maria Pantazi si prof. Aurelia Bâtica. Cu acest prilej organizăm o acţiune de strângere de fonduri pentru ajutorarea copiilor din familiile sărace, crearea de felicitări si organizarea unui minispectacol de colinde. În paralel avem Cercul Olimpic “FIŢA LOVIN”, ce desfăşoara o activitate interdisciplinara. Aici avem miniolimpiada la limba engleză., prof. Violeta Burghelea si prof. Nicoleta Agapia, coordonatori proiect prof. Lăcrămioara Botez şi Violeta Burghelea” ne-a mai spus Liliana Mardare, purtător de cuvânt al G.S.I.T.
Un alt proiect aflat în plină desfăşurare este “Strategia nationala de actiune comunitara”, parteneriat cu Scoala Speciala nr.5, coordonatori proiect prof. Eugenia Boiangiu, prof. Mihaela Avram si psiholog scolar Luiza Vechiu.
Articol al I.G. tecuci.eu