Web
Analytics
TECUCI

Atitudine pentru lumea noastră


  În săptămâna educaţiei globale, 14-20 noiembrie 2011, la Şcoala nr.1 Anghel Rugină-din Tecuci, s-au desfăşurat activităţi specifice temei de anul acesta „Atitudine pentru lumea noastră”.   Obiective propuse: promovarea valorilor unei lumi durabile; identificarea problemelor globale ale societăţii contemporane; implicarea în acţiuni de soluţionare a acestor probleme; formarea şi exersarea abilităţii de relaţionare între toţi elevii, indiferent de status-ul lor, între aceştia şi cadrele didactice.   Enumerăm câteva dintre aceste activităţi desfăşurate de clasele I-IV: ,,PRO ATITUDINE – STOP INDIFERENŢEI”, „Atitudinea creează viitorul lumii noastre”, „Cred în forţa atitudinii! Cred într-o lume mai bună”. În data de 18 noiembrie 2011, elevii de gimnaziu, au  invitat elevii Şcolii nr.3 din Lieşti, pentru a lua împreună atitudine împotriva consumului de droguri, combaterea contaminării cu virusul HIV şi combaterea poluării. Au prezentat o serie de desene, jocuri de rol sau sloganuri pentru a întări atitudinea lor vizavi de temele propuse.

Programul activităţii a început la ora 1530, şi a debutat cu activitatea „Învăţ o oră în clasa ta”, în cadrul căreia, elevii de la Lieşti ai claselor a VI-a, a VII-a, şi a VIII-a au asistat la orele de limba română, fizică şi dirigenţie alături de elevii şcolii noastre. Elevii claselor a V-a au vizionat în cabinetul AEL mai multe proiecţii specifice temei.

La ora 1630, activitatea s-a mutat în holul mare al şcolii, unde elevii organizaţi în grupe mixte au luat atitudine împotriva unor aspecte negative din lumea noastră.

Pentru a întări sloganul „Fii cetăţean global”, ei au demonstrat în programul de socializare ce a urmat de la 17 la 18, că prietenia este un dar de nepreţuit. Şi-au oferit reciproc daruri simbolice-cei de la Şcoala Anghel Rugină a dăruit colegilor de la Lieşti brăţări ale prieteniei iar elevii lieşteni ne-au oferit flori ale prieteniei, din origami.

Coordonatori:  Înv. Ştefan Verginica,  Prof. Ardeleanu Cornelia-Şcoala Anghel Rugină şi prof. Voicu Mirela-Şcoala nr.3 Lieşti