Web
Analytics
TECUCI

Haos şi nesimţire: Parcări ilegale la tot pasul – episodul 1


Parcare trecere pietoni 2_tecuci.eu  Un sfert de ceas de promenadă este de ajuns ca să depistezi nenumărate cazuri de parcări ilegale, mostre ale gradului de civilizaţie şi respect faţă de concitadini. Această slăbiciune în a încălca legea se regăseşte în special la posesorii de maşini după care trecătorii întorc capul. Conducători auto leneşi sau sfidători, oameni care stau la adăpostul funcţiilor şi relaţiilor, o parte din tecucenii veniţi din străinătate, nu se sfiesc să parcheze oriunde, oricum, pe trecerea de pietoni, în intersecţii, pe trotuare şi în alte locuri interzise ghidându-se după un cod rutier numai de ei ştiut. Pot lua măsuri în privinţa sancţionării şoferilor agenţii Poliţiei Rutiere Tecuci şi cei ai Compartimentului Circulaţie Rutieră din cadrul Poliţiei Locale. ”Se poate parca pe trotuar doar dacă nu există indicator de staţionare/oprire interzisă. În acest caz şoferul mai este obligat să lase spaţiu de cel puţin 1 m pentru a permite deplasarea pietonilor (nota noastră – Art. 72 – (7) Cod Rutier ”Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin 1 m)”, explică şeful Poliţiei Rutiere, Ionel Cîlici. Comisarul şef a punctat o altă problemă: Primăria a acordat autorizaţii de funcţionare şi construire mai multor societăţi fără să le ceară locuri de parcare astfel că există autovehicule oprite ilegal în acele zone, îngreunând traficul. Cât despre o acţiune complexă de identificare şi amendare a conducătorilor auto care parchează ilegal şeful Poliţiei Rutiere a precizat: “Zilele acestea două nu avem cum, sunt mulţi agenţi care asigură fluenţa traficului (n.n. zona bâlciului) dar după 15 august vom acţiona”. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele – mai multă ordine în trafic – cu speranţa că agenţii rutieri vor acţiona obiectiv abordându-i curajos şi pe conducătorii auto potenţi financiar, lucru mai rar întâlnit, asta dacă nu cumva ochii ne-au jucat feste. ( va prezentam o scurta galerie de fotografii facute in cateva zeci de minute. Restul in episodul urmator. Urmeza si un video facut in trafic in acesta perioada.)

Parcare pe trotuar_tecuci.euParcarea pe trotuar 5_tecuci.euCaruta parcata in centru_tecuci.eu

 

 

 

 

 

—–

Oprire in itersectie_tecuci.euParcare trecere pietoni 4_tecuci.euParcare blocata_tecuci.eu


4 comments

 1. Corect. Nimanui nu-i pasa, parca n-am avea autoritati locale si o liota de functionari.

  1. Care „autoritati locale” ? Care „Politie locala”? Se uita un singur lucru : traim in Romania , tara in care NU EXISTA RESPECTUL FATA DE LEGE.Nici macar acele autoritati care ar trebui , teoretic, sa aplice legea,nici macar ei nu o respecta.
   Si un foarte mic exemplu : acum doua luni (23.06), in zona Autogara, doi agenti ai Politiei locale erau intrati in chioscul de pe colt (al domnului Didi). Timp in care autoturismul de serviciu era parcat chiar pe trecerea de pietoni ce leaga cele doua trotuare (cel cu RCS-RDS si cel cu chioscul). Deci cine sa aplice legea ? Politia locala? Mai ganditi-va…..

 2. Primelor două cuvinte din titlu le-aș mai alătura, dacă mi se permite și ”mult tupeu la pachet cu fițele aduse din Italia” de românii ce muncesc pe-acolo (Bravo lor, nu-i un reproș!) și care vor să ne demonstreze neapărat că au uitat de ”opincă”!
  Nu-mi pot explica de ce mereu în perioada august a fiecărui an noi, băștinașii trebuie să suportăm toate mitocăniile și figurile (nu de stil!) românașilor plecați (ne necaz și greutăți, nu de plăcere!) pe alte tărâmuri mai îndepărtate, în special în Italia! Am constatat că cei care muncesc prin Canada (și vin în țară pentru cca. 2-3 luni) Germania, Anglia,sau Irlanda, Portugalia, etc. nu se întorc aci în Tecuci (într-un mic concediu din motive de sezon de nunți) cu ”microbul italienist” și cu vorba… ”la noi în Italia”!!!??? Sau prin market-uri te lovești de ”bon giorno, amigo! Ma che fai?” și continuă pe româneasca noastră, căci nu mai știu (ei, nu eu) continuarea pe italienească, sau spaniolă! Mai sunt unele mămici care-au născut pe-acolo, prin străinătățuri (iarăși nu este un reproș, ci o constatare!) și și-au botezat copilașii Angelo, Marco, Antonio… șamd… că nu mai știm că pe românește se cheamă Anghel, Marin, Anton…of, of de trei ori of!
  Am tot respectul pentru toți cei plecați la muncă peste hotare, dar unii (cam mulți, de altfel) reușesc să te facă să-ți crape obrazul de rușine când spun că sunt din Tecuci, ori comunele apropiate din județ.
  Revenind la articol, căci am cam bătut câmpii… ar spune unii (nu mă supăr, dacă argumentează) spuneam că m-am săturat ca în luna august a fiecărui an să aleg a merge per pedes, căci cu automobilul nu se poate… am o vârstă la care nu mai pot suporta an de an, ani la rând mereu aceleași fițe și mitocănii ale italieniștilor români (repet, nu toți) reîntorși în concedii.
  Știm sigur toți că în Italia italieniștii români nu încalcă regulile de circulație, nu fac tot felul de ”scheme” pe șosele, nu-ți taie fața prin intersecții, nu parchează neregulamentar, pe treceri de pietoni, ori chiar sub semnul de parcare, sau staționare interzise. Oare de ce, ne întrebăm? Simplu răspunsul… exact: în România totu-i permis, inclusiv încălcarea legilor (sau mai ales încălcarea lor!). Exemple ne dau cu duiumul cei aflați tocmai în ”vârf” pe la Cotroceni, sau Victoriei (palatele, desigur!).

 3. unde-s taxatorii? ii da afara primarul . ca doar e pe mosia lui de la tepu, gohor si pe unde mai are latifundii!E un haos in parcarile de la piata, care s-au facut totusi, o debandada cu nu a ami fost demult! I s-a trezit primarului si CL -ului sa faca economii la fondul de salarii reducand posturile de taxatori, probabil isi va aduce oamenii de la tepu!Cum sa nu fie haos?

Comments are closed.