Web
Analytics
TECUCI

"Gingaşi” la muncă dar prolifici


Tabara sinistrati tecuci13 copii au vazut lumina zilei in tabara de sinistrati in ultimii trei ani. De la 1 septembrie teoretic tabara de sinistrati s-a desfiintat,  implicit titulatura de sinistrati a locuitorilor, acestia din urma, conform hatararii de Consili Local, avand nu numai drepturi ci si obligatii, ca de altfel orice tecucean. Cu alte cuvinte tabara a ramas un mic cartier ce va supravietui inca sase luni, dupa cele afirmate de catre ing. Mircea Cruceanu, care ne informeaza : “Locuitorii taberei  au fost informati nu numai verbal ci si in scris, au fost pusi sa semneze ca au luat la cunostinta de hotararea de a-si achita singuri utilitatile, insa sunt mai mult decat revoltati de schimbare. Nu pot concepe faptul ca nu le mai este asigurat confortul in mod gratuit si fac diverse interventii, audiente, poate in final vor scapa de datoriile care se arata la orizont”.
Desi sunt foarte ingrijorati de faptul ca vor avea foarte multe datorii pe perioada sezonului rece, datorita consumului mare de electricitate necesar incalzirii locuintelor temporare, cei din tabara nici nu se gandesc sa isi caute un loc de munca care sa le asigure traiul zilnic.
“In afara de patru persoane care lucreaza la Romprest si una la o firma particularam restul nu au nici o activitate, ocupandu-se cu activitati ocazionale, care nici nu le aduc un beneficiu stabil. Cei mai multi sunt si foarte gingasi, nici macar nu se deranjeaza sa isi intocmeasca dosarul pentru obtinerea ajutorului social, iar acest lucru se intampla tocmai datorita faptului ca vor fi nevoiti ulterior sa fie scosi la munca, ori acest lucru este peste puterile si vointa multora.” ne-a mai informat ing. Mircea Cruceanu
In ciuda faptului ca saracia isi arata coltii tot mai puternic in fosta tabara de sinistrati, locuitorii acestui asezamant nu se arata foarte speriati pentru ziua de maine si acest lucru poate fi usor constata prin numarul nou-nascutilor in tabara de la infiintarea acesteia.
“In cei trei ani de cand exista tabara sau nascut nu mai putin de 13 copii, iar in ultimile doua saptamani au avut loc si trei decese. Trei femei au decedat din motive diferite, batranete, boala si ultima, accident rutier. Cu alte cuvinte tabara a devenit o mica comunitate, cu tot ce implica aceasta, nasteri, decese, mai putin munca”.
Articol I.G. tecuci.eu


  1. buna seara.foarte frumos discurs a facut domnul cruceanu,nimic de zis,are si dreptate,nu zice nimeni de nu,dar vazand faptul ca acum sinistrati va trebui sa-si plateasca datoriile,de ce nu va interesati sa le dati totusi in acelasi “ritm si in acelasi tim si cu aceeasi viteza si de munca”de ce in 2 luni sa putut decide acest lucru si in 3 ani de cand exista aceasta tabara nu sa mai luat nici o decizie?!!!!(de ce, ati terminat fondurile primariei si a sinistratilor si acum vreti sa-i recuperati?)de ce nu va interesati domnule cruceanu pentru sinistrati sa le cautati de munca vazand ca aveti si puteti lua legatura cu primarul si cu alte persoane cu rang mai mare?de ce nu-i ajutati(VOI CADRELE DIN PRIMARIE SI NU IN ULTIMUL RAND DOMNU PRIMAR DE CE NU VA INTERESATI PENTRU EI SA LE CAUTATI DE MUNCA VAZAND FAPTUL CA EI NU AU ALTE RELATII,DECAT CU TABARA DE SINISTRATI,DE CE NU LE MAI DATI O SANSA SUNT OAMENI SI EI NU SUN ANIMALE !)ce se va intampla cu ei domnule cruceanu si domnule primar,ce se va intampla cu atatea suflete care nu au nici o vina,(ma refer la acei copii adusi pe fata pamantului si care acum trebuie sa sufere din cauza la altii pentru ca gandesc in un alt mod!!ca sa-si poata plati chieltuielile fata de stat etc,trebuie sa le oferiti si dvs un sprijin,am inteles ca nu ati putut sa faceti la toti case pentru ca nu au fost bani deajuns dar macar oferitile un post de munca ,poate asa ar prinde si ei strada mai “bunicica “sau trebuie sa gandim ca si voi si chiar si dau nume “domnu cruceanu si domnu primar sunt cam “gingasi”?si nu ei (am folosit aceleasi cuvinte pe care le-a folosit domnu Cruceanu” multumesc si chiar mi-ar face placere sa mi se citeasca acest mesaj si sa fie inteles ca atare si nu interpretat in un alt mod.familia mea locuiau in aceea tabara si stiu cum e sa petreci fiecare secunda si minut si ora si zi dupa zi,luna dupa luna si an dupa an acolo,nu va ganditi ca ei au stat acolo ca le-au placut?nu, au stat si stau ca sunt nevoiti.si mai stiu ca acolo e mai rau ca la puscarie cu toate ca nu am facut dar numai din ceam vazut.