Web
Analytics
TECUCI

Frauda prin e-mail


Referitor la mesajele de e-mail care circulă începând cu data de 5 octombrie 2010, şi au ca subiect eventuale rambursări de impozite de către Ministerul Finanţelor Publice, facem următoarele precizări:
Începând cu data de 5 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii, societăţi comerciale şi persoane fizice, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit scop în care li se solicita completarea unui formular conţinînd date personale, privitoare la contul bancar, card bancar, etc.
Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail.
În urma investigaţiilor efectuate, de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail, nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.
Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată încă din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul www.mfinante.ro.
De asemenea, vă informăm că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii.