Web
Analytics
TECUCI

Filmul sinistratilor: The End


  În fosta tabără de sinistraţi din Tecuci e jale mare. 38 de familii au fost date în judecată de primărie deoarece au de plată câte 4200 lei la consumul de energie acumulat în perioada 1 septembrie 2010 – 31 martie 2011. Vinovăţia nu le aparţine în totalitate ci si administraţiei locale care i-a lăsat să ajungă la sume prea mari, achitându-le lunar consumurile în loc să le sisteze furnizarea curentului după o lună, două de neplată. S-a zvonit că ar exista cantităţi insemnate de materiale de construcţii şi ar exista planuri pentru construirea a circa 10 case dar n-a fost asa. Zilele trecute o delegaţie a primăriei formată din Lucian Gradea, Victor Iftimie şi administratorul fostei tabere, Mircea Cruceanu au avut o întrunire cu cei 93 sinistraţi. Scopul? Simplu: 5 familii vor fi evacuate definitiv, restul trebuind să-şi caute o solutie de locuit si sa paraseasca tabara in cel mai scurt timp. Containerul este bonusul oferit doar, doar or părăsi UM. În cazul în care nu găsesc o soluţie, li s-a spus că vor fi mutaţi pe terenurile străzii Alexandru Lascarov unde nu există, în acest moment, nici un fel de utilitaţi. Se pare ca nici un sinistrat nu a găsit binevoitori să-i “găzduiască” aşa încât, se pare că se aplică ultima soluţie.


One comment

 1. Auziţi : “…o delegaţie a Primăriei formată…” — parcă se duceau într-un schimb de experienţă, sau într-o ţară străină! Probabil că pentru ei (cei din “comisie”) zona sinistraţilor este un perimetru “străin” de interesele primarului şi Primăriei. Pentru tabăra de sinistraţi există o hotărâre a C.L. de închidere a taberei şi nu o hotărâre de organizare de “delegaţii”. Aşa este, sunt probleme sociale grave, care persistă : lipsă de locuinţe sociale, nemuncă, hoţie, lene, lipsă de condiţii minime de existenţă, dar ele trenează de patru ani, timp în care administraţia locală ar fi avut timpul necesar să le rezolve, dar cred că lene şi comoditate există atât la sinistraţi cât şi la administraţie.
  Auziţi : “…îi vom muta pe terenurile străzii Alexandru Lascarov…”– asta înseamnă pe câmp, fără utilităţi, unde există deja o zonă tip “ghetou”, unde totu-i scăpat de sub control, dar reprezintă o zonă de tip “market de voturi” unde, în campanii, te duci şi cumperi voturi la preţuri mici şi fără prea multe fasoane!
  Cică “s-a zvonit că ar exista cantităţi însemnate de materiale de construcţii şi ar exista planuri de construire a circa 10 case, dar n-a fost aşa…”— Fals, au existat materiale de construcţii : câteva sute de tone de ciment (parcă vreo 800), fier beton, tablă, uşi şi geamuri termopan, cherestea şi altele, dar care-atenţie! – pentru că nu au fost folosite şi din prea mult “interes” din partea domnului primar în rezolvarea acestor probleme, domnia sa a cerut oficial Guvernului României să i le ia de pe cap. Guvernul a ascultat şi a aprobat acest transfer către alţi sinistraţi şi către alte administraţii mai implicate. Astfel, domnul Finkelstain a mai scăpat de o “grijă”!
  Dar trebuie să recunoaştem că această problemă mai are şi o a doua faţă: acei sinistraţi care au rămas în tabără sunt, de fapt, cei ce nu şi-au dorit cu adevărat să-şi facă un rost, ci le convine situaţia de “oropsiţi ai sorţii” cu acte în regulă, le place situaţia de autocompătimire şi mai ales se “îmbolnăvesc” când aud cuvântul muncă. Toţi aceştia au primit materiale de construcţie pentru a-şi reface locuinţele, dar toţi le-au vândut, ajutoarele de orice fel veneau în valuri în prima perioadă, să fii “sinistrat” era ceva, viaţa în tabăra de sinistraţi unora chiar li s-a părut o tabără şcolară de pe vremuri, iar pentru unii chiar a fost o oportunitate pentru a avea cu totul alte preocupări decât munca.
  Ducându-i pe aceşti oameni în Alexandru Lascarov, chiar înţeleg de ce Primăria şi autorităţile locale au “deschis” piaţa de legume-fructe “La groapa de gunoi Rateş!”– aceasta urmând să-i deservească şi pe cei ce locuiesc în Lascarov şi uite-aşa se “dezvoltă constructiv Tecuciul!”
  Bravo, domnule primar! Ascunzi gunoiul sub preş! Dacă-i muţi în Lascarov, sinistraţii tot vor exista şi problemele lor de asemenea, numai că locuitorii de la blocurile din Ghe. Petraşcu nu vor mai fi obligaţi să-i vadă şi probabil vor crede că administraţia locală a mai rezolvat o problemă!

Comments are closed.