Web
Analytics
TECUCI

“Festivalul National al Sanselor Tale” la Colegiului National “Spiru Haret”


Liceul-Spiru-Haret_tecuci.eu_.jpg  In sala multimedia a Colegiului National “Spiru Haret”, a avut loc, in cadrul programului “Lider European”, o noua manifestare, in cadrul careia au fost prezentate doua teme; “Biodiversitatea Terrei si impactul negativ al omului asupra acesteia” (profesor coordonator Mirela Sechel) si “Prezentarea Powerpoint – Lider european”, urmata de un filmulet cu actiunile desfasurate in ultimile trei saptamani, in cadrul proiectului “Atitudinea verde” ( profesor coordonator Monica Onica). In deschiderea acestei actiuni doamna profesoara Mirela Sechel a spus printre altele; “Scoala este chemata sa determine nu numai sentimente de admiratie fata de frumusetile naturii cat si convingeri si deprinderi de protejare a  mediului inconjurator. Ca dascali avem datoria morala de a implanta in spiritul fiecarui elev necesitatea apararii mediului inconjurator impotriva poluarii si de-a forma o conduita ecologica moderna.”
Doamna profesoara Mirela Sechel a aratat ca scopul temei “Biodiversitatea Terrei si impactul negativ al omului asupra acesteia”, este cunoasterea si intelegerea unor comportamente si procese ale lumii vii utilizate de catre om si consecintele asupra mediului. Mai intai a fost  prezentat un material  power point, referitor la biodiversitatea Terrei, la realizarea caruia au contribuit elevii ; Barbu Laura, Zaharia Silvia, Datcu Madalina si Marcu Elena. O alta grupa de elevi (Filimon Alina, Banu Oana, Iacomi Marius) a realizat un colaj de poze cu titlul; “Impactul negativ asupra mediului inconjurator” (Tecuci). In cadrul aceleiasi teme a fost prezentat materialul “Elemente de impact negativ asupra conservarii biodiversitatii” (Andrei Ligia, Condrache Marta, Condrache Vlad, Raducan Gabriel si Furcila Adelina).
In partea a-II-a a fost prezentat proiectul “Eco Beauty” (profesor coordonator Monica Onica, reprezentanti: Buchir Radu Andrei, Manole Cristian Alexandru, Pamfile Robert Constantin si Serea Bogdan) Prezentarea  a fost facuta de elevul Buchir Radu Andrei, care a aratat ca proiectul a luat nastere in interiorul unui grup de prieteni, si se incearca raspandirea convingerilor initiatorilor proiectului la un numar cat mai mare din membri  comunitatii. In acest sens rolul principal revenind voluntarilor. A fost prezentata importanta reciclarii deseurilor in cadrul familiei, rezultatele obtinute, si impactul avut in urma acestei actiuni. In continuarea materialului, a fost prezentat programul “Gradina Principiilor”, care presupune plantarea unor copaci intr-un sector ales dintr-un parc. Au fost prezentati sustinatori proiectului, modul in care si-au raspandit crezul prin intermediul afiselor si sursele de inspiratie.
La final, a fost prezentat un filmulet  cu activitatile de ecologizare, desfasurate in ultimile trei saptamani, in parcurile din Tecuci, in cadrul proiectului “Atitudine Verde”.

Sursa: blogul Tecuci Colt de Rai


6 comments

  1. De ce domnul Grecu cand vine cineva in vizita la Spiru arata sala multimedia si sala de sport ca pe niste realizari personale. Se stie ca meritele atragerii fondurilor guvernamentale sunt ale doamnei director adjunct Cristovici Rodica. Chiar cand se construiau cele 2 imobile Ion Grecu era sa fie demis de fosta inspectoare generala -Tania Bogdan actualmente consilier judetean din partea PNL – in inspectia derulata in 2007 lui Ion Grecu ii se gasise grave abateri manageriale si cu aceasta ocazie o descoperisera si pe Elena Grecu care era necalificata si desfasura ore de matematica si optionale specifice disciplinei. Norocul sau a fost ca doamna Cristovici a refuzat functia. Singurul merit a lui Ion Grecu este terenul sintetic care a fost facut initial printr-o denaturare de fonduri stranse pentru protejarea mediului, lucrarile costand aproape dublu, materialele si executia lucrarii sunt extrem de indoielnice.

  2. Coruptocratia de la 1 este institutionalizata. Din clasa a IV-a diferiti parinti pentru a-si vedea copilul in clasa a V-a la un liceu de fite este gata pentru al da la pregatire la matematica si mai nou si la engleza. Se stie despre aceasta industrie. Chiar profesorii sunt alesi pe spranceana cei care supravegheaza concursul. Unii parinti din cei care au terminat a 8-a au fost putin cam nemultumiti ca s-au bagat camere si la clasa a 8-a, acest lucru nefiind anticipat de domnul Grecu. Bineinteles cu aceasta nemultumire au adus elogii meritate doamnei Grecu si chiar lui, dar lucrurile pe care le au spus erau arhicunoscute dar cel putin au fost intarite, iar acum domunul Grecu castiga mai mult din transferuri decat din pregatire, oricum sedinta e 100 lei iar transferul putin peste 3000 iar in unele cazuri 3500 pentru un loc la clasa cu profil umanist. In ultimii ani domul Grecu a facut in asa fel incat a mentorat unii parinti pentru ai face pe copii lor sa opteze pentru matematica informatica ca profil pentru apoi cand copii intampina greutati la matematica sa incerce sa se transfere la profil umanist -sunt nenumarate cazuri care sunt vehiculate cel putin ca barfa prin liceu.

  3. Ceea ce este sukar la liceul 1 este faptul ca fotomodelul Tupu Lacramioara este intodeauna la prezidiu cand balul bobocilor la a V-a cand la a IX-a. Sunt bine cunoscute printre elevi alegoriile cu vaca de la milka, cu creierul de oaie si autoportretul de porcusor. Dar nu mi se pare potrivit ca o persoana care este izolata, nemaritate ca se stiu motivele sa poata aprecia esteticul cand Dumnezeu nu a fost indulgent la acest capitol cu ea. La dirigintie sau cand rar mai face pregatire in scoala pentru ai aduce pe unii elevi la un nivel acceptabil la engleza (ea face aceasta pregatire in scoala chipurile pentru a scapa de istoriile pe care le-a avut cu clasa ei de-a 12 la diferite obiecte si infinitele complicatii, doar ca ea le spune ca chiar daca e nemaritata e fericita si se simte bine ca barbatii nu au caracter, in loc de gramatica si literatura engleza, un complex tipic arhicunoscut). Chiar Ion Grecu a recunoscut ca profesorii au fost mai mult interesati de a pleca la banchet decat ca dirigintii sa isi faca datoria sau sa il anunte inainte pentru a intervenii stiind probleme si-a cauzat din partea ei.

  4. Cat costa domnule Grecu celebra nocturna de la terenul sintetic, in realitate ar costa 2000 de lei numai la dumneavoastra ar costa 7500 de lei. A-ti facut un lucru gratuit tinand cont ca domnul Popa tatal elevului de atunci de la 12 a A Popa Ionut era elev. Cum de a costat atat de mult pe dumneavoastra iar terenul v a ajuns aproape dublu, chiar materialele si executarea sa sunt extrem de indoielnice, poate o sa faceti lumina in cazul acesta. Sa nu mai amintim de faptul ca din primavara pana in toamna sunteti vazut mereu sambata si duminica pe la liceu la teren. Dumneavoastra incasati banii de la joc si predati luni o suma infima, numai paznicii se bucura si ei de un ciubuc cand sunteti plecat doar odata pe zi acasa si ei uita sa reporneasca camerele ei incasand jumatate adica 5 lei pt un jucator.

  5. De ce mai bantuie doamna Elena Grecu pd la Colegiul National Spiru Haret? Aceasta doamna pseudocalificata ca tiza sa Elena Ceausescu, a distrus generatii intregi de elevi pe care i a avut la pregatire, nu a fost in stare sa termine o facultate timp de 20 de ani, a predat pe susta la liceu, doamna in cauza distrugand zeci de elevi, avand o atitudine binevoitoare doar cu cei ce facuse sotul pregatire la neputand termina o facultate sau necalificata singura ei calificare e ca venea la ore cu un pechinez.matematica. Cumva rezultate impecabile o face sa mai tina cate o ora cand sotul se mai recreaza, se stie ca sotul nu are rabdare cu copii dar e mult mai indicat decat marea sa savanta incalificabila

  6. Cum se face domnule Grecu ca in vara anului 2011 a ti incheiat medii la sport unor elevi care nu au frecventat nici o ora la sport, air in vara anului 2012 la liceu la dumneavoastra nu au intrat elevi in BAC ca au ramas corigenti. Acestia au frecventat orele si au ramas corigenti, iar cei 3 care nu au frecventat absolut deloc au promovat, faptul ca proveneau dintr o familie cu stare e o simpla coincidenta. Ce sa ne mai mire ca… acestia in special Dragos Ivan afirma ca nu a venit nici macar 5 zile adunate la scoala. Se pune intrebarea ca el cum nu venea nici la teze si era vazut doar in pauza aducandu-le la cancelarie sau la fumoar, unde le rezolva acasa sau la pregatire ca in scoala nu avea cum ca era absent? Cum de la obiecte cu 3 sau 4 ore a avut mediile inchiate cu teza cu tot cand el avea cum sa ia notele la scoala ca nu era prezent cum de avea 3, 4 sau 5 note la un obiect? Iar chipurile in vara lui 2012 Ion Grecu a zis ca nu se mai poate sa se implice, stiind ce probleme au fost cu un an inainte si nici elevii care au ramas corigenti nu provin din familii cu bani si nu era nici un motiv pentru a intervenii

Comments are closed.