Web
Analytics
TECUCI

Expoziţie de reptile vii


  Muzeul Mixt din Tecuci va găzdui, în perioada 22 septembrie – 10 octombrie, o expoziţie de reptile vii cuprinzând diferite specii de şerpi şi alte vieţuitoare din această clasă. Expoziţia va putea fi vizitată zilnic între orele 9 şi 17. Preţul unui bilet pentru copii şi elevi este de 3 lei iar pentru adulţi de 5 lei. În legătură cu instituţia muzeală tecuceană mai merită menţionat faptul că automobilul marca Ego din anul 1924, donat de colonelul Petraşcu, va participa în curând la o expoziţie de maşini de epocă la solicitarea Muzeului Naţional de Istorie din Bucureşti. Automobilul este un model  4/14 cu capacitatea cilindrică de 1014 centimetri cubi, având 14 cai putere. Potrivit informaţiilor oferite cotidianului gălăţean ”Viaţa liberă” de către inginerul Gabriel Jelea, cel care a restaurat maşina acum câţiva ani, un model asemănător cu cel din Tecuci se mai găseşte doar la Berlin.


One comment

  1. Ce frumos sună! Un inginer a restaurat un automobil “născut” în 1924! Aşa, dezinteresat şi cu bani aduşi de-acasă! Sanki!
    Păi, haideţi să vedem ce ştim noi, tecucenii, până acum : inginerul Gabriel Jelea (nume predestinat, dacă-l citim cu accent pe a doua vocală “e”!)este consilierul judeţean ales pe listele PSD în scrutinul din 2008 pentru C.J.Galaţi şi care nu numai că nu a iniţiat niciun proiect de hotărâre vis-a-vis de Tecuci, ba mai mult, a votat cu mâinile dar şi cu picioarele scumpirea (de la întâi iulie a.c.) metrului cub de apă şi pentru tecuceni.
    Tot despre inginerul Jelea mai ştim că a restaurat automobilul, “totalul cheltuielilor estimându-se undeva la 12.000 de euro. În urma unui contract cu S.C. Domino Film SRL Bucureşti, automobilul a apărut în producţia românească “Restul e tăcere”… suma restaurării fiind suportată de această firmă…” – l-am citat pe Admin, pentru credibilitate, ce a postat articolul “Ego din 1924, o bijuterie pe patru roţi” în data de 4 februarie 2011.
    Ce concluzie am tras noi, tecucenii : suntem mândrii că stimatul domn colonel Petraşcu a donat muzeului automobilul Ego model 1924 prin anul 1985, dacă nu greşesc, ne-am simţit onoraţi ca tecuceni că s-a dorit apariţia preţioasei bijuterii pe patru roţi într-un film regizat de Nae Caranfil, dar după o restaurare straşnică suportată de un SRL bucureştean, nicidecum de consilierul judeţean gălăţean Gabriel Jelea de profesie inginer!
    Ca să închei într-o notă optimistă, suntem (noi, tecucenii) iarăşi mândrii şi onoraţi de solicitarea Muzeului Naţional de Istorie Bucureşti!

Comments are closed.